Citaten met rustig

 • Neem rustig de tijd om gelukkig te zijn. Tijd is geen snelweg tussen de wieg en het graf, maar ruimte, om te parkeren in de zon!
 • Een stille geest is enkel mogelijk, wanneer het brein zelf rustig is. Vanuit deze stilte is handelen dat geen orde veroorzaakt alleen mogelijk, als de waarnemer, het middelpunt, de ervarende een einde heeft genomen - want dan is zien doen.
 • Het is grote rijkdom, eenvoudig en rustig te leven.
 • De enige weg, die naar een kalm en rustig leven leidt, is de weg der deugd.
 • Om vrede te hebben met dit rare leven; om te aanvaarden wat wij niet begrijpen; om rustig af te wachten wat ons te wachten staat; moet je wijzer zijn dan ik ben.
 • Een heerser dient rustig, bedachtzaam en menselijk te werk te gaan er ervoor op te passen dat teveel vertrouwen hem niet onvoorzichtig en te veel wantrouwen hem niet onverdraaglijk maakt.
 • Al het leed der mensen spruit hieruit voort, dat zij niet rustig in hun kamer kunnen blijven.
 • Als je naar de wereld kijkt, word je bedroefd. Als je naar binnen kijkt, word je depressief. Als je kijkt naar God, word je rustig.
 • Tot ziens en doe het rustig aan, want als je de dingen serieus gaat nemen, is dat het einde van jezelf.
 • Wees rustig, wees hoffelijk, gehoorzaam aan de wet, respecteer iedereen; maar als iemand zijn hand op u legt, stuur hem dan naar het kerkhof.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 39.

 • Blaise Pascal Al het leed der mensen spruit hieruit voort, dat zij niet rustig in hun kamer kunnen blijven.
  Origineel: Tout le malheur des hommes vient d'une seule chose, qui est de ne savoir pas demeurer en repos dans une chambre.
  Bron: Pensées
  Blaise Pascal
  Frans wis- en natuurkundige en filosoof 1623-1662
  - +
  +65
 • George Granville Geduld is de trots van een ezel, Die onder zijn last stapt en zich rustig houdt.
  Origineel: Patience is the virtue of an ass, who treads beneath his burden and complains not.
  Bron: toegeschreven
  George Granville
  Engels baron, dichter, toneelschrijver en politicus 1666-1735
  - +
  +43
 • Johan Cruijff Mijn voordeel is dat ik Johan Cruijff heet, ik heb meer krediet dan een andere trainer. Wanneer het niet loopt vliegt een trainer er binnen drie weken uit. Ik kan daar rustig zes maanden voor uittrekken, dat is een groot voordeel.
  Bron: Voetbal International 22-12-1988
  Johan Cruijff
  Nederlands voetballer en coach 1947-2016
  - +
  +27
 • Nathaniel Hawthorne Geluk is als een vlinder: wanneer je hem tracht te grijpen blijft hij altijd net buiten je bereik; maar wanneer je rustig blijft zitten komt hij misschien op je hand zitten.
  Origineel: Happiness is a butterfly, which when pursued, is always just beyond your grasp, but which, if you will sit down quietly, may alight upon you.
  Nathaniel Hawthorne
  Amerikaans kortverhaal schrijver 1804-1864
  - +
  +24
 • Phil Bosmans Neem rustig de tijd om gelukkig te zijn. Tijd is geen snelweg tussen de wieg en het graf, maar ruimte, om te parkeren in de zon!
  Bron: Zomaar voor jou
  Phil Bosmans
  Belgische pater en schrijver 1922-2012
  - +
  +19
 • Machiavelli Een heerser dient rustig, bedachtzaam en menselijk te werk te gaan er ervoor op te passen dat teveel vertrouwen hem niet onvoorzichtig en te veel wantrouwen hem niet onverdraaglijk maakt.
  Origineel: Procedere in modo temperato con prudenza et umanità, che la troppa confidenzia non lo facci incauto e la troppa diffidenzia non lo renda intollerabile.
  Bron: Il Principe XVII
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof 1469-1527
  - +
  +18
 • Corrie ten Boom Als je naar de wereld kijkt, word je bedroefd. Als je naar binnen kijkt, word je depressief. Als je kijkt naar God, word je rustig.
  Origineel: If you look at the world, you'll be distressed. If you look within, you'll be depressed. If you look at God you'll be at rest.
  Corrie ten Boom
  Nederlands-Amerikaans verzetsstrijdster en autobiografisch schrijfster 1892-1983
  - +
  +14
 • Lucretius Het is grote rijkdom, eenvoudig en rustig te leven.
  Lucretius
  Romeins dichter en filosoof c.95-55 BC
  - +
  +11
 • Juvenalis De enige weg, die naar een kalm en rustig leven leidt, is de weg der deugd.
  Origineel: Aemita certe; tranquillae per virtutem patet unica vitae.
  Bron: Saturae X, 363
  Juvenalis
  Romeins dichter 1ste-2e eeuw nC
  - +
  +9
 • Blaise Pascal We stellen ons Plato en Aristoteles altijd voor in academische gewaden maar het waren geschikte kerels die met hun vrienden plezier maakten zoals ieder ander. En toen ze voor hun genoegen hun wetten en hun staatskunde opschreven, was dat voor hen een spel. Dat was het minst ernstige en minst filosofische aspect van hun leven; het meest filosofische was eenvoudig en rustig te leven.
  Origineel: On ne s'imagine d'ordinaire Platon et Aristote qu'avec de grandes robes, et comme des personnages toujours graves et sérieux. C'étaient d'honnêtes gens, qui riaient comme les autres avec leurs amis. et quand ils ont fait leurs lois et leurs traités de politique, ç'a été en se jouant, et pour se divertir. C'était la partie la moins philosophe et la moins sérieuse de leur vie. La plus philosophe était de vivre simplement et tranquillement.
  Bron: Pensées #322
  Blaise Pascal
  Frans wis- en natuurkundige en filosoof 1623-1662
  - +
  +9
De beste rustig citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: