Citaten met schijnt

 • De ogen van het kind en van de oude mens kijken met de rustige onbevangenheid van wie nog niet het bal masqué is binnengegaan of alweer weg is. En heel die tussenperiode schijnt een vergeefs tumult, schermutselingen in de ruimte, een nutteloze chaos, waarvan men zich afvraagt waarom men er doorheen
 • Een bankier is iemand, die je een paraplu leent, als de zon schijnt en hem terug wil hebben, zodra het begint te regenen.
 • Ik heb een ceder in mij tuin geplant, ge kunt hem zien. Ge schijnt het niet te willen. Een grauwe binnenplaats meesmuilt gij. Een blinde muur door de schimmel aangetast. Ik zie geen ceder, alleen een kale wand. Hij is er zeg ik, en mijn stem gaat trillen. Ik heb een ceder in mijn tuin geplant. Ge ku
 • Veel zwaarder schijnt de straf die vastgesteld wordt door een zachtmoedig man.
 • Kies steeds de weg, die het best schijnt, hoe ruw hij ook schijnen moge.
 • De tijd om het dak te herstellen is, wanneer de zon schijnt.
 • Schijnt anderen wat u krom scheen recht, heet niemand dadelijk dom of slecht.
 • Het volmaakte schijnt rijkelijk onvolmaakt; toch is het door allen te gebruiken.
 • Het schijnt, dat alle bijgeloof iets natuurlijks tot grond heeft, en dat vele dwalingen zijn voortgekomen uit een misbruikte waarheid.
 • Laat nooit je hoofd hangen. Geef nooit op en ga niet bij de pakken neerzitten. Vind een andere manier. En bid niet als het regent als je ook niet bidt als de zon schijnt.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 83.

 • Mark Twain Een bankier is iemand, die je een paraplu leent, als de zon schijnt en hem terug wil hebben, zodra het begint te regenen.
  Mark Twain
  Amerikaans schrijver (ps. van Samuel Langhorne Clemens) (1835 - 1910)
  - +
  +58
 • William Shakespeare Dat licht dat ge daar ziet, brandt in mijn grote hal.
  Wat zendt zo'n kleine kaars zijn stralen ver in 't rond!
  Zo ook de goede daad die in een boze wereld schijnt.
  Origineel: That light you see is burning in my hall. How far that little candle throws it's beams! So shines a good deed in a naughty world.
  Bron: Merchant of Venice (1597) Introduction
  William Shakespeare
  Engels toneelschrijver en dichter (1564 - 1616)
  - +
  +39
 • Lao-Tse De grote volheid schijnt leeg te zijn, en toch kan men haar niet uitputten.
  Lao-Tse
  Chinees filosoof (Rond 6e eeuw v. Chr.)
  - +
  +38
 • Marguerite Yourcenar De ogen van het kind en van de oude mens kijken met de rustige onbevangenheid van wie nog niet het bal masqué is binnengegaan of alweer weg is. En heel die tussenperiode schijnt een vergeefs tumult, schermutselingen in de ruimte, een nutteloze chaos, waarvan men zich afvraagt waarom men er doorheen is moeten gaan.
  Origineel: Les yeux de I'enfant et ceux du vieillard regardent avec la tranquille candeur de qui n'est pas encore entré dans le bal masqué ou en est déjà sorti. Et tout I'intervalle semble un tumulte vain, une agitation à vide, un chaos inutile par lequel on se demande pourquoi on a dû passer.
  Bron: Souvenirs pieux (1974) p.202
  Marguerite Yourcenar
  Frans schrijfster (1903 - 1987)
  - +
  +27
 • Johann Wolfgang von Goethe Ik ben er geheel van overtuigd dat de ziel onvergankelijk is en dat haar werking voortduurt van eeuwigheid tot eeuwigheid. Zoals de zon die voor onze aardse ogen 's avonds schijnt onder te gaan, maar in werkelijkheid nooit ondergaat en onafgebroken voortgaat zijn licht te verspreiden.
  Origineel: Ich habe die feste Überzeugung, dass unser Geist ein Wesen ist ganz unzerstörbarer Natur: es ist ein fortwirkendes von Ewigkeit zu Ewigkeit: Es ist der Sonne ähnlich, die bloß unseren irdischen Augen unterzugehen scheint, die aber eigentlich nie untergeht, sondern unaufhörlich fortleuchtet.
  Bron: In: Johann Peter Eckermann - Gespräche 02. Mai 1824
  Johann Wolfgang von Goethe
  Duits schrijver en dichter (1749 - 1832)
  - +
  +25
 • Pythagoras Kies altijd de weg, die de beste schijnt te zijn, hoe ruw hij ook moge zijn. De gewoonte zal hem gemakkelijk maken.
  Pythagoras
  Grieks filosoof en wiskundige (580 v. Chr. - 504 v. Chr.)
  - +
  +25
 • Jean-Paul Sartre Bij elk menselijk avontuur, hoe uniek het ook schijnt, raakt de hele mensheid betrokken.
  Origineel: Toute aventure humaine, quelque singulière qu'elle paraisse, engage l'humanité entière.
  Bron: Saint Genet, comédien et martyr (1952)
  Jean-Paul Sartre
  Frans schrijver, filosoof en Nobelprijswinnaar literatuur (1964) (1905 - 1980)
  - +
  +17
 • Jean de Boisson Ons eigen geluk schijnt ons altijd kleiner dan het geluk van anderen, en ons eigen ongeluk groter dan het ongeluk van anderen.
  Jean de Boisson
  Nederlands schrijver (ps. van C. Buddingh) (1918 - 1985)
  - +
  +17
 • Ralph Waldo Trine Het licht schijnt altijd, en het enige wat wij moeten doen, is op te passen dat er niets treedt tussen ons en het licht.
  Ralph Waldo Trine
  Amerikaans schrijver en filosoof (1866 - 1958)
  - +
  +14
 • Jean de la Bruyère Een lange ziekte schijnt tussen het leven en de dood geplaatst te zijn, zodat de dood zelf een verlichting wordt, voor zowel zij die sterven als voor zij die achterblijven.
  Origineel: Une longue maladie semble être placée entre la vie et la mort, afin que la mort même devienne un soulagement et à ceux qui meurent et à ceux qui restent.
  Bron: Les Caractères (1866) De l'homme, 44 (V)
  Jean de la Bruyère
  Frans schrijver (1645 - 1696)
  - +
  +12
De beste schijnt citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.