Citaten met schilderijen

 • Ik kan niet het feit veranderen dat mijn schilderijen niet verkopen. Maar de tijd zal komen dat mensen zullen erkennen dat zij meer waard zijn dan de waarde van de verf die ik heb gebruikt in het schilderij.
 • Het eerste dat ik in mijn schilderijen veranderde, was de kleur. Ik liet de natuurlijke kleur los door haar te vervangen door de zuivere kleur. Instinctief voelde ik dat de schilderkunst een nieuwe wijze moest vinden om de schoonheid der natuur te beelden.
 • Goede schilderijen, ook al noemt men ze landschap of stilleven, zijn immer zelfportretten.
 • Ik ga met schilderijen om zoals ik met de dingen omga, ik schilder een raam zoals ik door een raam naar buiten kijk. Als een raam in het schilderij er niet goed uit ziet doe ik het dicht, en ik sluit de gordijnen precies zoals ik zou doen in mijn eigen kamer.
 • We hebben de trieste gewoonte om te geloven dat waar er muzikale geluiden zijn, er noodzakelijkerwijs muziek is. Dat zou betekenen dat er literatuur is overal waar we gepraat horen, schilderijen overal waar mensen aan het kliederen zijn.
+2

Citaten 1 t/m 10 van 18.

 • Vincent van Gogh Ik kan niet het feit veranderen dat mijn schilderijen niet verkopen. Maar de tijd zal komen dat mensen zullen erkennen dat zij meer waard zijn dan de waarde van de verf die ik heb gebruikt in het schilderij.
  Vincent van Gogh
  Nederlands schilder 1853-1890
  - +
  +85
 • Piet Mondriaan Het eerste dat ik in mijn schilderijen veranderde, was de kleur. Ik liet de natuurlijke kleur los door haar te vervangen door de zuivere kleur. Instinctief voelde ik dat de schilderkunst een nieuwe wijze moest vinden om de schoonheid der natuur te beelden.
  Piet Mondriaan
  Nederlandse schilder 1872-1944
  - +
  +4
 • Karel Jonckheere Vooral gestolen schilderijen herinneren ons aan hun bestaan.
  Karel Jonckheere
  Vlaams schrijver en dichter 1906 - 1993
  - +
  +4
 • Alasdair Gray Denk aan Florence, Parijs, Londen, New York. Niemand die hen voor het eerst bezoekt, is een vreemde omdat hij hen al heeft bezocht in schilderijen, romans, geschiedenisboeken en films. Maar als een stad niet door een kunstenaar is gebruikt, wonen daar zelfs de inwoners niet fantasierijk.
  Origineel: Think of Florence, Paris, London, New York. Nobody visiting them for the first time is a stranger because he's already visited them in paintings, novels, history books and films. But if a city hasn't been used by an artist, not even the inhabitants live there imaginatively.
  Bron: Chapman (1991)
  Alasdair Gray
   
  - +
  +3
 • Toon Verhoeven Echt beroemd ben je pas als je schilderijen uit een museum worden gestolen.
  Toon Verhoeven
  Nederlands aforist
  - +
  +3
 • Camille Saint-Saëns We hebben de trieste gewoonte om te geloven dat waar er muzikale geluiden zijn, er noodzakelijkerwijs muziek is. Dat zou betekenen dat er literatuur is overal waar we gepraat horen, schilderijen overal waar mensen aan het kliederen zijn.
  Origineel: On a pris la fâcheuse habitude de croire que, là où il y a des sons musicaux, il y a nécessairement de la musique. Autant voudrait dire qu'il y a littérature partout où l'on bavarde, peinture partout où l'on barbouille.
  Bron: Regards sur mes contemporains p.221
  Camille Saint-Saëns
  Frans componist en pianist 1835-1921
  - +
  +3
 • Logan Pearsall Smith Als je maar stevig genoeg probeert de schijn te wekken dat je van schilderijen houdt, gaat je er op het laatst ook van houden.
  Origineel: If you try hard enough to seem to like pictures, you will like them in the end.
  Bron: Afterthoughts (1931) Art and Letters
  Logan Pearsall Smith
  Engels schrijver 1865-1946
  - +
  +1
 • Siri Hustvedt Elk schilderij bestaat altijd uit twee schilderijen: het schilderij wat je ziet en het schilderij wat je je herinnert.
  Origineel: Every painting is always two paintings: The one you see, and the one you remember.
  Bron: Mysteries of the Rectangle: Essays on Painting (2006) 12
  Siri Hustvedt
  Amerikaanse schrijfster 1955-
  - +
  +1
 • Jan Greshoff Goede schilderijen, ook al noemt men ze landschap of stilleven, zijn immer zelfportretten.
  Jan Greshoff
  Nederlands schrijver en letterkundige 1888-1971
  - +
  +1
 • Pablo Picasso Ik ga met schilderijen om zoals ik met de dingen omga, ik schilder een raam zoals ik door een raam naar buiten kijk. Als een raam in het schilderij er niet goed uit ziet doe ik het dicht, en ik sluit de gordijnen precies zoals ik zou doen in mijn eigen kamer.
  Bron: toegeschreven
  Pablo Picasso
  Spaans schilder, tekenaar en beeldhouwer 1881-1973
  - +
  +1
De beste schilderijen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: