Citaten met schrikken

 • De mensen schrikken er minder voor terug iemand die zich geliefd maakt de voet dwars te zetten, dan iemand die zich gevreesd maakt.
 • De leeuw kan zich niet verdedigen tegen valstrikken, en de vos niet tegen wolven. De heerser moet dan ook een vos zijn om de valstrikken in de gaten te hebben, en een leeuw om de wolven af te schrikken.
 • De feiten laten zien dat de doodstraf weinig doet om criminelen af te schrikken. Ik denk wel dat er bepaalde misdrijven zijn die zo walgelijk zijn - zoals massamoord of moord en verkrachting van een kind - dat het gerechtvaardigd is als de gemeenschap haar woede laat zien en dit soort misdadigers de

Citaten 1 t/m 8 van 8.

 • Machiavelli De leeuw kan zich niet verdedigen tegen valstrikken, en de vos niet tegen wolven. De heerser moet dan ook een vos zijn om de valstrikken in de gaten te hebben, en een leeuw om de wolven af te schrikken.
  Origineel: Debbe di quella pigliare la volpe e il lione; perché il lione non si defende da' lacci, la volpe non si defende da' lupi. Bisogna adunque essere volpe a cognoscere i lacci, e lione a sbigottire i lupi.
  Bron: Il principe XVIII
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof 1469-1527
  - +
  +23
 • Machiavelli De mensen schrikken er minder voor terug iemand die zich geliefd maakt de voet dwars te zetten, dan iemand die zich gevreesd maakt.
  Bron: Il Principe
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof 1469-1527
  - +
  +21
 • Barack Obama De feiten laten zien dat de doodstraf weinig doet om criminelen af te schrikken. Ik denk wel dat er bepaalde misdrijven zijn die zo walgelijk zijn - zoals massamoord of moord en verkrachting van een kind - dat het gerechtvaardigd is als de gemeenschap haar woede laat zien en dit soort misdadigers de uiterste straf oplegt.
  Origineel: While the evidence tells me that the death penalty does little to deter crime, I believe there are some crimes- mass murder, the rape and murder of a child- so heinous, so beyond the pale, that the community is justified in expressing the full measure of its outrage by meting out the ultimate punishment.
  Bron: The Audacity of Hope (2006)
  Barack Obama
  Amerikaans president (44e) 1961-
  - +
  +4
 • Fons Jansen Vroeger vroeg men verstrooiing na noeste arbeid. Nu wil men wakker schrikken uit de verveling.
  Fons Jansen
  Nederlands cabaretier 1925-1991
  - +
  +3
 • Fons Jansen Er is nu een apparaat om honden af te schrikken. En om mensen af te schrikken? Daar heb je honden voor.
  Fons Jansen
  Nederlands cabaretier 1925-1991
  - +
  +1
 • Wes Craven Het eerste monster waarmee je het publiek moet laten schrikken is jezelf.
  Origineel: The first monster you have to scare the audience with is yourself.
  Wes Craven
  Amerikaans filmregisseur 1939-2015
  - +
  +1
 • John Ray Ik kan niet anders kijken naar het vreemde instinct van dat vervelende en lastige schepseltje de luis, dat het gaat zoeken naar stinkende en smerige kleding om zich in te nestelen en te vermenigvuldigen, als een gevolg van de Goddelijke voorzienigheid, ontworpen om mannen en vrouwen af te schrikken van luiheid en smerigheid.
  Origineel: I cannot but look upon the strange Instinct of this noisome and troublesome Creature a Louse, of searching out foul and nasty Clothes to harbor and breed in, as an Effect of divine Providence, design'd to deter Men and Women from Sluttishness and Sordidness.
  Bron: The Wisdom of God Manifested in the Works of the Creation (1691) p.309
  John Ray
  Brits botanicus, filosoof en theoloog 1627-1705
  - +
  +1
 • Ovidius Verse wonden schrikken terug van de genezende hand.
  Bron: Epistulae ex Ponto 1, 3, 16
  Ovidius
  Romeins dichter 43 v.C. - 17 n.C.
  - +
  +1
De beste schrikken citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: