Citaten met strijdkrachten

 • Tactiek is de leer van het gebruik van de strijdkrachten in het gevecht. De strategie is de leer van het gebruik van de gevechten om het oorlogsdoel te bereiken.
 • Hun weg zal lang en moeilijk zijn, want de vijand is sterk. Hij zal onze strijdkrachten terugdringen, succes zal niet stormenderhand losbreken, maar wij zullen telkens weer terugkomen.

Citaten 1 t/m 2 van 2.

 • Franklin D. Roosevelt Hun weg zal lang en moeilijk zijn, want de vijand is sterk. Hij zal onze strijdkrachten terugdringen, succes zal niet stormenderhand losbreken, maar wij zullen telkens weer terugkomen.
  Origineel: Their road will be long and hard, for the enemy is strong. He may hurl back our forces, success may not come with rushing speed, but we shall return again and again.
  Franklin D. Roosevelt
  Amerikaans staatsman en president (26e) (1882 - 1945)
  - +
  +4
 • Carl von Clausewitz Tactiek is de leer van het gebruik van de strijdkrachten in het gevecht. De strategie is de leer van het gebruik van de gevechten om het oorlogsdoel te bereiken.
  Origineel: Die Taktik ist die Lehre vom Gebrauch der Streitkräfte im Gefecht, die Strategie die Lehre vom Gebrauch der Gefechte zum Zweck des Krieges.
  Bron: Vom Kriege (1832) Kap 13
  Carl von Clausewitz
  Pruisisch generaal en militair theoreticus (1780 - 1831)
  - +
  +4
De beste strijdkrachten citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.