Citaten met symbolen

 • Zwarte mannen en vrouwen die weigeren onder onderdrukking te leven, zijn gevaarlijk voor de blanke samenleving omdat ze symbolen van hoop worden voor hun broers en zussen, en hen inspireren om hun voorbeeld te volgen.
 • Alle talen bestaan uit een alfabet van symbolen waarvan de oefening een verleden veronderstelt die de gesprekspartners delen.
 • De mens is een amfibie die tegelijkertijd in twee werelden leeft - het bestaande en het zelfgemaakte, de wereld van materie, leven en bewustzijn en de wereld van symbolen.

Citaten 1 t/m 8 van 8.

 • Krishnamurti Waar geoordeeld wordt, waar wordt vergeleken en veroordeeld daar bestaat geen openheid van geest; daar is men niet vrij van de tirannie van symbolen en stelsels.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar 1895-1986
  - +
  +8
 • Lao-Tse De Weg is vaag en mistig, toch heeft hij een vorm. Hij is spelonkachtig en duister, toch bevat hij voorwerpen. Hij heeft een essentie en bevat symbolen.
  Lao-Tse
  Chinees filosoof +/- 600 v.C.
  - +
  +6
 • Heinrich Heine Degene die met de minste en met de eenvoudigste symbolen het meeste en het belangrijkste uitdrukt is de grootste kunstenaar.
  Origineel: Wer mit den wenigsten und einfachsten Symbolen das Meiste und das Bedeutendste ausspricht, der ist der größte Künstler.
  Bron: Über Frankreich
  Heinrich Heine
  Duits dichter 1797-1856
  - +
  +2
 • Huey Newton Zwarte mannen en vrouwen die weigeren onder onderdrukking te leven, zijn gevaarlijk voor de blanke samenleving omdat ze symbolen van hoop worden voor hun broers en zussen, en hen inspireren om hun voorbeeld te volgen.
  Origineel: Black men and women who refuse to live under oppression are dangerous to white society because they become symbols of hope to their brothers and sisters, inspiring them to follow their example.
  Bron: Revolutionary Suicide (2009)
  Huey Newton
  Afro-Amerikaans politiek activist 1942-1989
  - +
  +2
 • Orhan Pamuk De echte vraag is hoeveel leed we onze vrouwen hebben aangedaan door hoofddoeken tot symbolen te maken - en vrouwen als pionnen in een politiek spel te gebruiken.
  Bron: Sneeuw
  Orhan Pamuk
  Turks schrijver en Nobelprijswinnaar Literatuur (2006) 1952-
  - +
  +1
 • Jorge Luis Borges Alle talen bestaan uit een alfabet van symbolen waarvan de oefening een verleden veronderstelt die de gesprekspartners delen.
  Origineel: Todo lenguaje es un alfabeto de símbolos cuyo ejercicio presupone un pasado que los interlocutores comparten.
  Bron: El Aleph p.163
  Jorge Luis Borges
  Argentijns schrijver en dichter 1899-1986
  - +
   0
 • Aldous Huxley De mens is een amfibie die tegelijkertijd in twee werelden leeft - het bestaande en het zelfgemaakte, de wereld van materie, leven en bewustzijn en de wereld van symbolen.
  Origineel: Man is an amphibian who lives simultaneously in two worlds - the given and the homemade, the world of matter, life and consciousness and the world of symbols.
  Bron: In: Jiddu Krishnamurti - The First and Last Freedom foreword
  Aldous Huxley
  Engels schrijver 1894-1963
  - +
   0
 • Henry S. Haskins Symbolen hebben een trucje de show te stelen van het ding waar ze voor staan.
  Origineel: Symbols have a trick of stealing the show away from the thing they stand for.
  Bron: Meditations in Wall Street (1940) p.96
  Henry S. Haskins
  Amerikaans aforist en schrijver 1875-1957
  - +
   0
De beste symbolen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: