Citaten met technische

 • De radio was het beekje waarmee alles begon. Daarna kwamen er andere technische middelen om klank te kopiëren, te vermenigvuldigen en te versterken, en het beekje werd een ontzaglijke rivier. Vroeger luisterde men uit liefde naar muziek, maar tegenwoordig brult ze overal en altijd, 'zonder zich
 • De prostitutie is een van de weinige beroepen die ondanks de technische vooruitgang toch erg ambachtelijk is gebleven.
 • Men meent wel eens, dat een zondaar iemand is met een zwakke wil. Veeleer is hij iemand die zijn leven al te zeer inricht naar de technische kunstgrepen van het `nooit' en `niet meer'. De weg naar de hel is niet met goede voornemens geplaveid, maar met grammaticaal geordende onzin.
 • De toepassing van psychoanalyse op de sociologie moet absoluut waken voor de fout om psychoanalytische antwoorden te willen geven wanneer voor sociologische vragen economische, technische of politieke feiten echte en voldoende verklaring bieden.
+1

Citaten 1 t/m 10 van 13.

 • Deepak Chopra In de kern is yoga veel meer dan een systeem van fysieke oefeningen. Het is de wetenschap van leven in evenwicht, een pad voor het volledig ontplooien van jouw unieke mogelijkheden. In deze rumoerige tijden biedt yoga een verankering met het diepste rustpunt in jezelf. Yoga stelt mensen die leven in onze moderne technische wereld in staat verbonden te blijven met hun natuurlijke oorsprong.
  Deepak Chopra
  Indiaas spiritualiteits-schrijver (1946 - )
  - +
  +8
 • Milan Kundera De radio was het beekje waarmee alles begon. Daarna kwamen er andere technische middelen om klank te kopiëren, te vermenigvuldigen en te versterken, en het beekje werd een ontzaglijke rivier. Vroeger luisterde men uit liefde naar muziek, maar tegenwoordig brult ze overal en altijd, 'zonder zich af te vragen of we er wel zin in hebben'.
  Bron: Onwetendheid
  Milan Kundera
  Tsjechisch schrijver en criticus (1929 - 2023)
  - +
  +7
 • George Orwell De mensen zijn slechts zo goed als hun technische ontwikkeling het hen toestaat te zijn.
  Origineel: Men are only as good as their technical development allows them to be.
  Bron: Selected Essays Charles Dickens
  George Orwell
  Engels schrijver (ps. van Eric Blair) (1903 - 1950)
  - +
  +3
 • Fons Jansen Wetenschappelijk onderzoek moet nog uitwijzen of de schepping het gevolg is van een technische storing of van een menselijke fout.
  Fons Jansen
  Nederlands cabaretier (1925 - 1991)
  - +
  +3
 • Julian Huxley Dankzij de wetenschap gaan de kansarmen geloven dat niemand ondervoed of chronisch ziek hoeft te zijn, of dat niemand de voordelen van de technische en praktische toepassingen hoeft te missen. De onrust in de wereld is grotendeels te wijten aan deze nieuwe overtuiging.
  Origineel: Thanks to science, the under-privileged are coming to believe that no one need be underfed or chronically diseased, or deprived of the benefits of its technical and practical applications. The world's unrest is largely due to this new belief.
  Bron: Transhumanism (1957)
  Julian Huxley
  Brits bioloog en schrijver (1887 - 1975)
  - +
  +2
 • Erich Fromm De toepassing van psychoanalyse op de sociologie moet absoluut waken voor de fout om psychoanalytische antwoorden te willen geven wanneer voor sociologische vragen economische, technische of politieke feiten echte en voldoende verklaring bieden.
  Origineel: Die Anwendung der Psychoanalyse auf die Soziologie muß sich gewiss vor dem Fehler hüten, da psychoanalytische Antworten geben zu wollen, wo ökonomische, technische, politische Tatsachen die wirkliche und ausreichende Erklärung soziologischer Fragen geben.
  Bron: Psychoanalyse und Soziologie (1929)
  Erich Fromm
  Duits - Amerikaans filosoof en psycholoog (1900 - 1980)
  - +
  +2
 • Karl Mannheim De technische uiterst bekwame straaljagerpiloot is in moreel en emotioneel opzicht niet verder dan de man die een eeuw geleden achter de handkar liep.
  Karl Mannheim
  Joods-Hongaars socioloog (1893 - 1947)
  - +
  +1
 • Simon Vestdijk Men meent wel eens, dat een zondaar iemand is met een zwakke wil. Veeleer is hij iemand die zijn leven al te zeer inricht naar de technische kunstgrepen van het `nooit' en `niet meer'. De weg naar de hel is niet met goede voornemens geplaveid, maar met grammaticaal geordende onzin.
  Simon Vestdijk
  Nederlands schrijver (1898 - 1971)
  - +
  +1
 • Thea Beckman Wat bedoelt hij precies met technische vooruitgang? Wat is de prijs? Vernietiging van de natuur?
  Bron: Kinderen van Moeder Aarde
  Thea Beckman
  Nederlands jeug- en kinderboekenschrijfster (1923 - 2004)
  - +
  +1
 • Philippe Bouvard De prostitutie is een van de weinige beroepen die ondanks de technische vooruitgang toch erg ambachtelijk is gebleven.
  Origineel: La prostitution est une des rares professions qui soient demeurées très artisanales en dépit du progrès technique.
  Bron: toegeschreven
  Philippe Bouvard
  Frans journalist en presentator (1929 - )
  - +
   0
De beste technische citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.