Citaten met technologie

 • Zoals de Latijns-Amerikaanse boeren denken dat hun lot door God gewild is, zo zien de Europeanen de macht van het establishment, van de technologie, van de economische kernen als onoverwinnelijk, als een soort god.
 • Technologie is niets. Wat belangrijk is, is dat je vertrouwen hebt in mensen, dat ze in principe goed en slim zijn, en als je ze gereedschappen geeft, ze er prachtige dingen mee gaan doen.
 • We leven in een samenleving die buitengewoon afhankelijk is van wetenschap en technologie, waarin bijna niemand iets weet over wetenschap en technologie.
 • Elke voldoend geavanceerde technologie is niet te onderscheiden van tovenarij.
 • Naarmate de technologie vooruitgaat in complexiteit en reikwijdte, worden angsten primitiever.
 • Het meest gevaarlijke van technologie is dat het je afleidt van wat mensen echt belangrijk vinden, van wat ze echt nodig hebben.
 • Technologie is een woord dat iets beschrijft dat nog niet werkt.
 • Technologie is een middel tot een doel, geen doel op zich.
 • Het is geen vertrouwen in technologie. Het is vertrouwen in mensen.
 • Hoe verontrustend voor sommigen de gedachte ook is om gebruik te maken van het milieu om dat gedrag te manipuleren dat voordelen geeft voor een land, de technologie die dergelijk gebruik mogelijk maakt zal zich zeer waarschijnlijk in de komende decennia ontwikkelen.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 19.

 • Steve Jobs Het is geen vertrouwen in technologie. Het is vertrouwen in mensen.
  Origineel: It's not a faith in technology. It's faith in people.
  Steve Jobs
  Amerikaans zakenman, medeoprichter van Apple Inc. (1955 - 2011)
  - +
  +5
 • Paulo Freire Zoals de Latijns-Amerikaanse boeren denken dat hun lot door God gewild is, zo zien de Europeanen de macht van het establishment, van de technologie, van de economische kernen als onoverwinnelijk, als een soort god.
  Paulo Freire
  Braziliaans onderwijshervormer, pedagoog en andragoog (1921 - 1997)
  - +
  +5
 • Elias Canetti Het meest gevaarlijke van technologie is dat het je afleidt van wat mensen echt belangrijk vinden, van wat ze echt nodig hebben.
  Origineel: Das Gefährlichste an der Technik ist, dass sie ablenkt, vom dem, was den Menschen wirklich ausmacht, vom dem, was er wirklich braucht.
  Bron: Aufzeichnungen (1965) 42-48
  Elias Canetti
  Oostenrijks schrijver, filosoof en Nobelprijswinnaar literatuur (1981) (1905 - 1994)
  - +
  +4
 • Steve Jobs Technologie is niets. Wat belangrijk is, is dat je vertrouwen hebt in mensen, dat ze in principe goed en slim zijn, en als je ze gereedschappen geeft, ze er prachtige dingen mee gaan doen.
  Origineel: Technology is nothing. What's important is that you have a faith in people, that they're basically good and smart, and if you give them tools, they'll do wonderful things with them.
  Steve Jobs
  Amerikaans zakenman, medeoprichter van Apple Inc. (1955 - 2011)
  - +
  +4
 • Douglas Adams Technologie is een woord dat iets beschrijft dat nog niet werkt.
  Origineel: Technology is a word that describes something that doesn't work yet.
  Bron: The Hitchhiker's Guide to Education
  Douglas Adams
  Brits science-fiction schrijver (1952 - 2001)
  - +
  +3
 • Carl Sagan We leven in een samenleving die buitengewoon afhankelijk is van wetenschap en technologie, waarin bijna niemand iets weet over wetenschap en technologie.
  Origineel: We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.
  Carl Sagan
  Amerikaans astronoom, astrofysicus en populair-wetenschappelijk schrijver (1934 - 1996)
  - +
  +3
 • Zbigniew Brzezinski Hoe verontrustend voor sommigen de gedachte ook is om gebruik te maken van het milieu om dat gedrag te manipuleren dat voordelen geeft voor een land, de technologie die dergelijk gebruik mogelijk maakt zal zich zeer waarschijnlijk in de komende decennia ontwikkelen.
  Origineel: No matter how deeply disturbing the thought of using the environment to manipulate behavior for national advantages to some, the technology permitting such use will very probably develop within the next few decades.
  Bron: Between Two Ages: America's Role in the Technetronic Era (1970)
  Zbigniew Brzezinski
  Pools-Amerikaans politiek wetenschapper (1928 - 2017)
  - +
  +2
 • John Cleese Technologie maakt me doodsbang. Het is ontworpen door ingenieurs om indruk te maken op andere ingenieurs, en ze worden altijd geleverd met instructieboekjes die zijn geschreven door ingenieurs voor andere ingenieurs.
  Origineel: Technology frightens me to death. It's designed by engineers to impress other engineers, and they always come with instruction booklets that are written by engineers for other engineers.
  Bron: BBC Interview, 20 November 2002
  John Cleese
  Brits acteur en komiek (1939 - )
  - +
  +2
 • Arthur C. Clarke Elke voldoend geavanceerde technologie is niet te onderscheiden van tovenarij.
  Origineel: Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.
  Bron: Profiles of the Future (1973)
  Arthur C. Clarke
  Engels sciencefiction schrijver en futuroloog (1917 - 2008)
  - +
  +1
 • Shashi Tharoor Ik ben geen techno-determinist. Ik geloof dat we onze bestaande menselijke hulpbronnen moeten verbeteren, en technologie kan alleen een aanvulling zijn.
  Origineel: Im not a techno-determinist. I believe we need to improve our existing human resources, and technology can only be a complement.
  Shashi Tharoor
  Indiaas auteur en politicus (1956 - )
  - +
  +1
De beste technologie citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.