Citaten met tegenpartij

 • Als de wet tegen je is, discussieer dan over de feiten. Als de feiten tegen je zijn discussieer dan over de wetten. Als alles tegen je is scheldt dan de advocaat van de tegenpartij uit.
 • Onwil is de wil van de tegenpartij.
 • Politiek is niets anders dan de kunst om te doen geloven, dat de tegenpartij liegt.
 • Het partijprogramma van de Tegenpartij wordt nu vaak vergeleken met dat van Geert Wilders of Rita Verdonck. Toen Jacobse en Van Es dat riepen, leek het absurd. Het is een cliché, maar de realiteit heeft de satire ingehaald. Daar verbaas ik me heel hard over.
+1

Citaten 1 t/m 7 van 7.

 • Johan Cruijff Wanneer je met twee spitsen speelt, kan de keeper van de tegenpartij de bal negen van de tien keer bij een vleugelverdediger kwijt, vervolgens moeten de vier middenvelders weer opschuiven, dat gaat even goed, maar in de loop van de wedstrijd worden er toch fouten gemaakt, daarom speel ik altijd met drie spitsen, omdat de veldbezetting dan beter is.
  Bron: Voetbal International 11-06-1988
  Johan Cruijff
  Nederlands voetballer en coach (1947 - 2016)
  - +
  +74
 • William Sadgarden Als de wet tegen je is, discussieer dan over de feiten. Als de feiten tegen je zijn discussieer dan over de wetten. Als alles tegen je is scheldt dan de advocaat van de tegenpartij uit.
  William Sadgarden
  Amerikaans aforist (1941 - )
  - +
  +30
 • Willem Vermandere Politiek is niets anders dan de kunst om te doen geloven, dat de tegenpartij liegt.
  Bron: Allenspraak
  Willem Vermandere
  Vlaams schrijver en beeldhouwer (1940 - )
  - +
  +12
 • Kadé Bruin Onwil is de wil van de tegenpartij.
  Kadé Bruin
  Nederlands schrijver
  - +
  +7
 • Sören Kierkegaard Het is mij te moede als een schaakstuk, waarvan de tegenpartij zegt: met die figuur mag je niet zetten.
  Sören Kierkegaard
  Deens filosoof (1813 - 1855)
  - +
  +6
 • Wim de Bie Het partijprogramma van de Tegenpartij wordt nu vaak vergeleken met dat van Geert Wilders of Rita Verdonck. Toen Jacobse en Van Es dat riepen, leek het absurd. Het is een cliché, maar de realiteit heeft de satire ingehaald. Daar verbaas ik me heel hard over.
  Bron: Knack.be Interview (2005). Voor de volledige tekst zie www.knack.be
  Wim de Bie
  Nederlandse cabaretier, schrijver en zanger (1939 - 2023)
  - +
  +1
 • Jonathan Swift Ieder parlementslid moest, na zijn mening te hebben uitgesproken en verdedigt, zijn stem geven aan de tegenpartij. Dan zou de stemming onfeilbaar ten voordele van de gemeenschap uitvallen.
  Origineel: Every senator in the great council of a nation, after he had delivered his opinion, and argued in the defence of it, should be obliged to give his vote directly contrary; because if that were done, the result would infallibly terminate in the good of the public.
  Bron: Gulliver's Travels (1726) Part III, ch. VI. Voor de volledige tekst zie www.sparknotes.com
  Jonathan Swift
  Engels schrijver (1667 - 1745)
  - +
  +1
De beste tegenpartij citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.