Citaten met tegenstellingen

Citaten 1 t/m 10 van 11.

 • Krishnamurti En als je werkelijk onderzoekt wat dit leven inhoudt, niet theoretisch, maar het met je ogen en oren gadeslaat, met alles waarover je beschikt, zul je zien nietszeggend, hoe klein, hoe onbetekenend en bekrompen het is; je hebt misschien een Rolls Royce, een groot huis, een prachtige tuin, maar innerlijk is het leven een nimmer aflatende strijd boordevol tegenstellingen, tegenstrijdige begeerten en 1001 verlangens.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar (1895 - 1986)
  - +
  +27
 • Leszek Kolakowski Wij kiezen voor een visie op de wereld die ons de last oplegt om in ons maatschappelijk gedrag de moeilijkste tegenstellingen met elkaar te verzoenen: goedheid zonder onverdraagzaamheid, moed zonder fanatisme, intelligentie zonder wanhoop, hoop zonder verblinding.
  Leszek Kolakowski
  Pools filosoof (1927 - 2009)
  - +
  +6
 • William Blake Zonder tegenstellingen is er geen vooruitgang. Aantrekking en afstoting, rede en energie, liefde en haat zijn noodzakelijk voor het menselijk bestaan.
  Origineel: Without contraries there is no progression. Attraction and repulsion, reason and energy, love and hate are necessary to human existence.
  Bron: The Marriage of Heaven and Hell (1790)
  William Blake
  Engels dichter, tekenaar en kunstschilder (1757 - 1827)
  - +
  +6
 • Cesare Pavese Alle kunst is een probleem van het evenwicht tussen twee tegenstellingen.
  Origineel: Tutta l'arte è un problema di equilibrio fra due opposti.
  Bron: Il mestiere di vivere 14 december 1939
  Cesare Pavese
  Italiaanse schrijver en dichter (1908 - 1950)
  - +
  +4
 • Spinoza Geen wereld is denkbaar zonder de goddelijke Geest, maar tevens zó, dat deze zich in de wereld in tegenstellingen wikkelt.
  Spinoza
  Nederlands filosoof (1632 - 1677)
  - +
  +4
 • Spinoza In het nuchtere daglicht zijn de feiten en verschijnselen van de ervaarbare wereld zichtbaar en daar liggen ook de openbare tegenstellingen, die wij telkenmale bespeuren.
  Spinoza
  Nederlands filosoof (1632 - 1677)
  - +
  +4
 • André Breton Er is alle reden te geloven dat er een bepaald punt in de geest bestaat van waaruit het leven en de dood, het werkelijke en het denkbeeldige, het verleden en de toekomst, het mededeelbare en het niet-mededeelbare, hoog en laag niet meer als tegenstellingen gezien worden.
  Origineel: Tout porte à croire qu'il existe un certain point de l'esprit d'où la vie et le mort, le réel et l'imaginaire, le passé et le futur, le communicable et l'incommunicable, le haut et le bas cessent d'être perçus contradictoirement.
  Bron: Second manifeste du surréalisme (1930)
  André Breton
  Frans schrijver (1896 - 1966)
  - +
  +2
 • Pierre-Simon Ballanche De grote test voor de mens is om constant te leven tussen deze twee oneindige tegenstellingen, goed en kwaad.
  Origineel: La grande épreuve pour l'homme est de vivre sans cesse entre ces deux infinis opposés, le bien et le mal.
  Bron: Antigone (1813)
  Pierre-Simon Ballanche
  Frans schrijver (1776 - 1847)
  - +
  +1
 • Piet Mondriaan Het nieuwe componeren berust op permanente tegenstellingen die elkaars tegendelen zijn en elkaar opheffen.
  Bron: De Stijl nr 1, oktober 1917
  Piet Mondriaan
  Nederlandse schilder (1872 - 1944)
  - +
  +1
 • Sri Sri Ravi Shankar De wereld is vol paradoxen en het leven is vol tegenstellingen. De kunst is om de tegenstellingen te omarmen, je te schikken naar de paradoxen en te leven met een glimlach.
  Origineel: The world is full of paradoxes and life is full of opposites. The art is to embrace the opposites, accommodate the paradoxes and live with a smile.
  Sri Sri Ravi Shankar
  Indiaas yoga goeroe en spiritueel leider
  - +
   0
De beste tegenstellingen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.