Citaten met tegenstrijdigheid

 • Deugdzaamheid is een toestand van de geest waarin geen verdeeldheid bestaat, daardoor is er geen controle die verdeeldheid verondersteld. Controle houdt onderdrukking, tegenstrijdigheid, inspanning, en de hang naar veiligheid in - dit alles in naam van goedheid, schoonheid en deugdzaamheid; maar het
 • Het is een vreemde tegenstrijdigheid dat je pas kunt veranderen vanaf het moment dat je volledig aanvaardt wie je nu bent.
 • Ik ben van mening dat een lang gedicht niet bestaat. Ik blijf volhouden dat de zin 'een lang gedicht' gewoon een simpele tegenstrijdigheid is.

Citaten 1 t/m 10 van 10.

 • Carl Rogers Het is een vreemde tegenstrijdigheid dat je pas kunt veranderen vanaf het moment dat je volledig aanvaardt wie je nu bent.
  Carl Rogers
  Amerikaans psycholoog en psychotherapeut 1902-1987
  - +
  +18
 • Krishnamurti Deugdzaamheid is een toestand van de geest waarin geen verdeeldheid bestaat, daardoor is er geen controle die verdeeldheid verondersteld. Controle houdt onderdrukking, tegenstrijdigheid, inspanning, en de hang naar veiligheid in - dit alles in naam van goedheid, schoonheid en deugdzaamheid; maar het is de loochening van deugdzaamheid zelf en is daarom wanorde.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar 1895-1986
  - +
  +17
 • Krishnamurti Inspanning is er alleen in geval van psychologische tegenstrijdigheid, dat wil zeggen als 'wat is' staat tegenover 'wat zou moeten zijn', het tegengestelde, en daaruit bestaat de tegenstrijdigheid.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar 1895-1986
  - +
  +5
 • Krishnamurti Niet alleen kweekt het denken in ons deze tweeslachtigheid, deze tegenstrijdigheid, maar het verzamelt ook de talloze herinneringen die we hebben van genoegen en pijn en door deze herinneringen wordt het steeds herboren.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar 1895-1986
  - +
  +5
 • Lucien Arréat Harmonie, tegenstrijdigheid, men vindt in de natuur wat men in haar zoekt.
  Origineel: Harmonies, contradictions, on trouve dans la nature ce qu'on y cherche.
  Bron: Réflexions et maximes (1911) p.113
  Lucien Arréat
  Frans schrijver en psycholoog 1841-1922
  - +
  +3
 • Krishnamurti We verkeren zelf in een staat van tegenstrijdigheid en die wordt teweeggebracht door het verlangen - verlangen in de zin van najagen van vermaak en het uit de weg gaan van pijn.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar 1895-1986
  - +
  +3
 • Desmond Morris De huiskat is een tegenstrijdigheid. Geen enkel dier heeft zo'n intieme relatie met de mensheid ontwikkeld, terwijl het tegelijkertijd zo'n grote onafhankelijkheid van beweging eiste en kreeg.
  Origineel: The domestic cat is a contradiction. No animal has developed such an intimate relationship with mankind, while at the same time demanding and getting such independence of movement and action.
  Bron: Catwatching (2009)
  Desmond Morris
  Engelse zoöloog, publicist, kunstschilder en tv-presentator 1928-
  - +
  +1
 • Friedrich Engels De tegenstrijdigheid tussen maatschappelijke productie en kapitalistische toeëigening lijkt op de antithese tussen het proletariaat en de bourgeoisie.
  Origineel: Der Widerspruch zwischen gesellschaftlicher Produktion und kapitalistischer Aneignung tritt an den Tag als Gegensatz von Proletariat und Bourgeoisie.
  Bron: Herrn Eugen Dührings Umwälzung der Wissenschaft (1878)
  Friedrich Engels
  Duits industrieel, filosoof en sociaal wetenschapper 1820-1895
  - +
   0
 • Edgar Allan Poe Ik ben van mening dat een lang gedicht niet bestaat. Ik blijf volhouden dat de zin 'een lang gedicht' gewoon een simpele tegenstrijdigheid is.
  Origineel: I hold that a long poem does not exist. I maintain that the phrase, a long poem, is simply a flat contradiction in terms.
  Bron: The Collected Tales and Poems of Edgar Allan Poe (1984) 71
  Edgar Allan Poe
  Amerikaans dichter, schrijver en criticus 1809-1845
  - +
   0
 • Simon Vestdijk De tegenstrijdigheid komt daardoor tot stand dat wij snel na elkaar van optiek wisselen en de werkelijkheid eerst van buiten af bekijken, vervolgens van binnen uit.
  Simon Vestdijk
  Nederlands schrijver 1898-1971
  - +
  -2
De beste tegenstrijdigheid citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: