Citaten met terechtgekomen

 • Men is oud geworden, men is arm geworden, men is in een lege wereld terechtgekomen, wanneer men zijn moeder heeft verloren.

Citaten 1 t/m 5 van 5.

 • Wilhelm Schmid We hebben tweeduizend jaar geleefd met het gebod: 'Gij zult zorgen voor de naaste.' Daar is weinig van terechtgekomen.De individualisatie baart ook mij zorgen, maar ik geloof dat de wal het schip zal keren. Ik stel voor om het egoïsme nog verder door te drijven totdat het omslaat in altruïsme.
  Als jij er bijvoorbeeld achter komt dat samenleven met anderen belangrijk is, en dat geldt voor elk mens, dan zoek je aansluiting. Pas wanneer je een rijk innerlijk leven hebt en weet wat je zelf wil, kun je er zijn voor anderen.
  Wilhelm Schmid
  Duits filosoof 1953-
  - +
  +11
 • Sören Kierkegaard De ouderdom verwezenlijkt de dromen der jeugd; dat ziet men aan Swift; in zijn jeugd heeft hij een gekkenhuis gebouwd en op zijn oude dag is hij er zelf in terechtgekomen.
  Sören Kierkegaard
  Deens filosoof 1813-1855
  - +
  +2
 • Rudy Cornets de Groot In mijn citaten ontbreekt hier een komma, staat er daar één te veel, ja, godskloten! er zijn zelfs hele woorden in teksten terechtgekomen, die er heel niet horen!
  Bron: Intieme optiek (1973). Voor de volledige tekst zie: www.cornetsdegroot.com
  Rudy Cornets de Groot
  Nederlands letterkundige 1929-1991
  - +
  +1
 • J. Bernlef Voelt als een schip. Een zeilschip dat in een windstilte is terechtgekomen. En dan plotseling is er weer even wat wind, dan vaar ik weer. Dan heeft de wereld weer vat op me en kan ik weer meebewegen.
  Bron: Hersenschimmen (1984)
  J. Bernlef
  Nederlands schrijver, ps. voor Hendrik Jan Marsman 1937-2012
  - +
   0
 • Mahabharata Men is oud geworden, men is arm geworden, men is in een lege wereld terechtgekomen, wanneer men zijn moeder heeft verloren.
  Mahabharata
  Indiaas religieus epos
  - +
  -2
De beste terechtgekomen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: