Citaten met terwijl

 • Terwijl we praten, glijdt de tijd ons tussen de vingers uit: pluk de dag.
 • Voetbal is een herensport gespeeld door beesten, terwijl rugby een beestensport is gespeeld door heren.
 • Een in stukken gesneden krant interesseert geen enkele vrouw, terwijl een in stukken gesneden vrouw alle kranten interesseert.
 • Terwijl ik dacht dat ik bezig was te leren leven, was ik bezig te leren sterven.
 • Het enige verschil tussen mannen en vrouwen is dat vrouwen nieuwe kleine menselijke wezens in hun lichaam kunnen creëren terwijl ze tegelijkertijd boeken schrijven, tractoren besturen, in kantoren werken, gewassen planten - in het algemeen alles doen wat mannen doen.
 • De kunst van de geneeskunde is om de patiënt af te leiden terwijl de natuur haar geneest.
 • In elke generatie leven maar een paar mensen die zo begaafd zijn en zo rijp, dat men kan begrijpen dat zij de pers gebruiken. Maar dat bijna iedereen, en in het bijzonder alle stumpers een dergelijk communicatiemiddel gebruiken, terwijl zij niets dan kletspraat te vertellen hebben: wat een ongepropo
 • Mensen zeggen ook dat een ploeg die met tien man speelt gevaarlijker is dan een ploeg met elf man. Hoe vaak heb je dàt nou niet gehoord? Dat komt alleen maar, omdat vijf van die elf denken: ik doe een stapje minder, terwijl vijf van die tien er juist een schepje bovenop doen.
 • De man die de verdrinkingsdood sterft, ziet in een flits zijn hele leven aan zich voorbijgaan, terwijl het beter zou zijn gewoon te zwemmen.
 • Want terwijl Copernicus ons ertoe heeft overreed te geloven, tegen alle zintuigen in, dat de aarde niet 'vast staat', leerde Boscovich ons, het geloof aan het laatste wat omtrent de aarde 'vaststond' af te zweren: het geloof aan de 'stof', de 'materie', het aardresidu
+7

Citaten 1 t/m 10 van 263.

 • Johan Cruijff Mensen zeggen ook dat een ploeg die met tien man speelt gevaarlijker is dan een ploeg met elf man. Hoe vaak heb je dàt nou niet gehoord? Dat komt alleen maar, omdat vijf van die elf denken: ik doe een stapje minder, terwijl vijf van die tien er juist een schepje bovenop doen.
  Johan Cruijff
  Nederlands voetballer en coach (1947 - 2016)
  - +
  +224
 • Leonardo da Vinci Terwijl ik dacht dat ik bezig was te leren leven, was ik bezig te leren sterven.
  Bron: Codex Attanticus I, 483
  Leonardo da Vinci
  Italiaans schilder, ingenieur en musicus (1452 - 1519)
  - +
  +111
 • Woody Allen Liefde is het antwoord, maar terwijl je op het antwoord wacht, stelt seks je een paar leuke vragen.
  Origineel: Love is the answer. But while you're waiting for the answer, sex raises some pretty good questions.
  Bron: The New York Times 1 December 1975
  Woody Allen
  Amerikaans filmregisseur en acteur (1935 - )
  - +
  +99
 • John Lennon Het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt.
  Origineel: Life is what happens to you, while you're busy making other plans.
  Bron: Het liedje: Beautiful boy Ook al voor Lennon dit gebruikte een bekende uitspraak, waarschijnlijk van Allen Saunders
  John Lennon
  Brits rockmuzikant (1940 - 1980)
  - +
  +91
 • Toon Hermans Een entertainer moet precies zo alert zijn als een bokser. Je moet al 'gezondheid' roepen terwijl iemand uit je publiek zijn nies nog aan het prepareren is.
  Toon Hermans
  Nederlands cabaretier, zanger en dichter (1916 - 2000)
  - +
  +59
 • Paulo Freire Terwijl dieren zich aanpassen aan de wereld om te overleven, veranderen mensen de wereld teneinde méér te zijn.
  Paulo Freire
  Braziliaans onderwijshervormer, pedagoog en andragoog (1921 - 1997)
  - +
  +57
 • Herman Finkers Een vrouw is sterker dan een man. Zo kan een vrouw volkomen zelfstandig ongelukkig zijn, terwijl een man daar altijd weer een vrouw voor nodig heeft.
  Bron: Na de pauze (2007)
  Herman Finkers
  Nederlands cabaretier en acteur (1954 - )
  - +
  +56
 • Sören Kierkegaard In elke generatie leven maar een paar mensen die zo begaafd zijn en zo rijp, dat men kan begrijpen dat zij de pers gebruiken. Maar dat bijna iedereen, en in het bijzonder alle stumpers een dergelijk communicatiemiddel gebruiken, terwijl zij niets dan kletspraat te vertellen hebben: wat een ongeproportioneerdheid!
  Sören Kierkegaard
  Deens filosoof (1813 - 1855)
  - +
  +56
 • Erich Fromm De moderne mens leeft met de illusie dat hij weet wat hij wil, terwijl hij eigenlijk wil wat hij wordt verondersteld te willen.
  Origineel: Modern man lives under the illusion that he knows what he wants, while he actually wants what he is supposed to want.
  Bron: toegeschreven
  Erich Fromm
  Duits - Amerikaans filosoof en psycholoog (1900 - 1980)
  - +
  +40
 • Napoleon Bonaparte Legers zijn niet voldoende om een volk te redden, terwijl een natie, door het volk verdedigd, onoverwinnelijk is.
  Origineel: Les armées ne suffisent pas pour sauver une nation tandis qu'une nation défendue par le peuple est invincible.
  Bron: Les maximes et pensées (1769-1821)
  Napoleon Bonaparte
  Frans staatsman en keizer (1769 - 1821)
  - +
  +38
De beste terwijl citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.