Citaten met toestanden

 • Alles wat enige status heeft heeft namelijk ook een vorm van macht en macht corrumpeert altijd, het moet geridiculiseerd kunnen worden, als dat niet meer kan, dan krijg je enge toestanden, een dictatuur of zo. Daarom moet dat gebeuren.
 • Godsdienst is de verzuchting van schepsels in nood, behaaglijkheid in een harteloze wereld, geest in toestanden van afstomping. Zij is de opium van het volk.

Citaten 1 t/m 4 van 4.

 • Karl Marx Godsdienst is de verzuchting van schepsels in nood, behaaglijkheid in een harteloze wereld, geest in toestanden van afstomping. Zij is de opium van het volk.
  Origineel: Die Religion ist der Seufzer der bedrängten Kreatur, das Genüt einer herzlosen Welt wie sie der Geist geistloser Zustände ist. Sie ist das Opium des Volkes.
  Bron: Zur Kritik der Hegelschen Rechtsphilosophie
  Karl Marx
  Duits econoom en staatsfilosoof 1818-1883
  - +
  +33
 • Hans Teeuwen Alles wat enige status heeft heeft namelijk ook een vorm van macht en macht corrumpeert altijd, het moet geridiculiseerd kunnen worden, als dat niet meer kan, dan krijg je enge toestanden, een dictatuur of zo. Daarom moet dat gebeuren.
  Bron: Meiden van Halal
  Hans Teeuwen
  Nederlands cabaretier, musicus en filmmaker 1967-
  - +
  +10
 • Ward Ruyslinck Vrouwen zijn als water, je kunt ze in drie toestanden aantreffen: kokend, bevroren of verdampt.
  Ward Ruyslinck
  Vlaams schrijver (ps. van Raymond C.M. de Belser) 1929 -2014
  - +
  +1
 • Johann Wolfgang von Goethe Zo onvertaalbaar zijn de eigenaardigheden van elke taal: want alles, van het meest verheven tot het meest platvloerse woord, heeft betrekking op karakteristieke trekken van het volk, of het nu karakter, mentaliteit dan wel bepaalde toestanden betreft.
  Origineel: So unübersetzlich sind die Eigenheiten jeder Sprache; denn vom höchsten bis zum tiefsten Wort bezieht sich alles auf Eigentümlichkeiten der Nation, es sei nun in Charakter, Gesinnungen oder Zuständen.
  Bron: Italienische Reise 6. Oktober
  Johann Wolfgang von Goethe
  Duits schrijver en dichter 1749-1832
  - +
   0
De beste toestanden citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: