Citaten met twintigste

 • Wie op zijn twintigste niet knap, op zijn dertigste niet sterk, op zijn veertigste niet wijs, op zijn vijftigste niet rijk is, kan het daarna vergeten.
 • De meest belangrijke, en eigenlijk werkelijk unieke, bijdrage van het management in the twintigste eeuw was de vijftigvoudige toename in de productiviteit van de fabrieksarbeider. De meest belangrijke bijdrage die het management moet leveren in de eenentwintigste eeuw is soortgelijk om de productivi
 • De drie grote kwaden van de twintigste eeuw, zijn dat niet vrouwenhaat, antisemitisme en anti-intellectualisme?
 • Tegenwoordig blijft een kind heel lang kind, omdat het door de ingewikkelde samenleving tot zijn twintigste moet blijven leren. Toch tellen kinderen net zo hard mee als mensen van vijftig.
 • Als je op je twintigste niet een liberaal bent dan heb je geen hart, als je met veertig niet een conservatief bent dan heb je geen hersens.
 • Publiciteit is de grootste kunstvorm van de twintigste eeuw.
+3

Citaten 1 t/m 10 van 13.

 • Jan Terlouw Tegenwoordig blijft een kind heel lang kind, omdat het door de ingewikkelde samenleving tot zijn twintigste moet blijven leren. Toch tellen kinderen net zo hard mee als mensen van vijftig.
  Jan Terlouw
  Nederlands natuurkundige, politicus en schrijver 1931-
  - +
  +24
 • Maarten Luther Wie op zijn twintigste niet knap, op zijn dertigste niet sterk, op zijn veertigste niet wijs, op zijn vijftigste niet rijk is, kan het daarna vergeten.
  Origineel: Wer im zwanzigsten Jahr nicht schön, im dreissigsten Jahr nicht stark, im vierzigsten Jahr nicht klug, im fünfzigsten Jahr nicht reich ist, der darf danach nicht hoffen.
  Bron: Tischreden
  Maarten Luther
  Duits protestantse theoloog en reformator 1483-1546
  - +
  +14
 • Muhammad Ali Een mens die de wereld hetzelfde ziet op zijn vijftigste als op zijn twintigste, heeft dertig jaar van zijn leven verspild.
  Origineel: A man who views the world the same at fifty as he did at twenty has wasted thirty years of his life.
  Muhammad Ali
  Amerikaans bokser 1942-
  - +
  +6
 • Winston Churchill Als je op je twintigste niet een liberaal bent dan heb je geen hart, als je met veertig niet een conservatief bent dan heb je geen hersens.
  Origineel: If you're not a liberal at twenty you have no heart, if you're not a conservative at forty, you have no brain.
  Winston Churchill
  Engels staatsman en Nobelprijswinnaar literatuur (1953) 1874-1965
  - +
  +5
 • Norman Mailer De strijd tussen actief bezig zijn en nietsdoen is de onderhuidse ziekte van de twintigste eeuw. Verveling doodt het bestaan meer dan oorlog.
  Origineel: The war between being and nothingness is the underlying illness of the twentieth century. Boredom slays more of existence than war.
  Norman Mailer
  Amerikaans schrijver 1923-2007
  - +
  +4
 • Peter F. Drucker De meest belangrijke, en eigenlijk werkelijk unieke, bijdrage van het management in the twintigste eeuw was de vijftigvoudige toename in de productiviteit van de fabrieksarbeider. De meest belangrijke bijdrage die het management moet leveren in de eenentwintigste eeuw is soortgelijk om de productiviteit van het kenniswerken en de kenniswerker te doen toenemen.
  Peter F. Drucker
  Amerikaans management consultant en auteur 1909-2005
  - +
  +2
 • Johann Peter Eckermann De mens kan op zijn twintigste jaar het evengoed bij het rechte eind hebben als op zijn zestigste.
  Origineel: Der Mensch kann in gewissen Dingen so gut in seinem zwanzigsten Jahre recht haben als in seinem sechzigsten.
  Bron: Gespräche mit Goethe (1836)
  Johann Peter Eckermann
  Duits dichter 1792-1854
  - +
  +1
 • Marshall McLuhan Publiciteit is de grootste kunstvorm van de twintigste eeuw.
  Marshall McLuhan
  Canadees communicatie theoreticus 1911-1980
  - +
  +1
 • Julia Kristeva De drie grote kwaden van de twintigste eeuw, zijn dat niet vrouwenhaat, antisemitisme en anti-intellectualisme?
  Origineel: Les trois grands maux du XXe siècle ne sont-ils pas la misogynie, l'antisémitisme et l'anti-intellectualisme?
  Bron: Interview door Jean-Paul Enthoven, 1977
  Julia Kristeva
  Bulgaars-Frans linguïst, feministe en psychoanalytica 1941-
  - +
   0
 • Isaac Bashevis Singer De tweede helft van de twintigste eeuw is een complete flop.
  Origineel: The second half of the twentieth century is a complete flop.
  Isaac Bashevis Singer
  Pools Jiddisch schrijver en Nobelprijswinnaar literatuur (1978) 1902-1991
  - +
   0
De beste twintigste citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: