Citaten met uitgangspunt

 • Creativiteit is: de zin van het leven als uitgangspunt stellen.
 • Kennis is macht. Informatie is bevrijdend. Onderwijs is het uitgangspunt van vooruitgang, in elke samenleving, in elk gezin.
 • Het bestaan vloeit voort uit de afwezigheid van de nageboorte, waarvan de aanwezigheid daarom het uitgangspunt en bewijs van het bestaan is.

Citaten 1 t/m 5 van 5.

 • Albert Einstein Het opstellen van een nieuwe theorie is niet hetzelfde als het slopen van een oude schuur om op die plaats een wolkenkrabber te bouwen. Het lijkt veel meer op het beklimmen van een berg, waarbij we nieuwe en weidse gezichten aanschouwen en waarbij we onverwachte verbindingen ontdekken tussen ons uitgangspunt en zijn rijke omgeving.
  Origineel: Creating a new theory is not like destroying an old barn and erecting a skyscraper in its place. It is rather like climbing a mountain, gaining new and wider views, discovering unexpected connections between our starting points and its rich environment.
  Bron: The evolution of physics (1938)
  Albert Einstein
  Duits - Amerikaans natuurkundige 1879-1955
  - +
  +66
 • Willem Brakman Creativiteit is: de zin van het leven als uitgangspunt stellen.
  Willem Brakman
  Nederlands schrijver 1922-2008
  - +
  +10
 • Kofi Annan Kennis is macht. Informatie is bevrijdend. Onderwijs is het uitgangspunt van vooruitgang, in elke samenleving, in elk gezin.
  Origineel: Knowledge is power. Information is liberating. Education is the premise of progress, in every society, in every family.
  Bron: The quotable Kofi Annan: selections from speeches and statements by the Secretary-General (1998)
  Kofi Annan
  Ghanees diplomaat en 7e secretaris-generaal van de VN 1938-2018
  - +
  +6
 • Jakov Lind Het bestaan vloeit voort uit de afwezigheid van de nageboorte, waarvan de aanwezigheid daarom het uitgangspunt en bewijs van het bestaan is.
  Origineel: Existence results from the absence of placenta vestiges, whose presence is therefore the premise and proof of existence.
  Bron: Ergo (1966) p.68
  Jakov Lind
  Brits schrijver (ps. van Heinz Landwirth) 1927-2007
  - +
  +1
 • K.L. Poll De grote waarde van het gelijkheidsprincipe is, dat het ons politieke denken een gemeenschappelijk uitgangspunt en een gemeenschappelijke richting verschaft.
  Bron: Een dienstreis voor burgers (1976)
  K.L. Poll
  Nederlands schrijver 1927-1990
  - +
  -2
De beste uitgangspunt citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: