Citaten met uitingen

 • Koningen, groten der aarde, en rechtschapen geesten zien de volle deugd ook nog in de geringste harer uitingen.
 • Een volk zonder geheugen is niet vrij. Dictaturen beginnen altijd de beschuldigingen van het verleden uit de geschiedenisboeken te schrappen, de toegang tot het verleden te blokkeren en in de overtuiging dat ze de meesters van de toekomst zijn, alle opstandige gedachten en uitingen de mond snoeren.

Citaten 1 t/m 3 van 3.

 • Francois Mitterrand Een volk zonder geheugen is niet vrij. Dictaturen beginnen altijd de beschuldigingen van het verleden uit de geschiedenisboeken te schrappen, de toegang tot het verleden te blokkeren en in de overtuiging dat ze de meesters van de toekomst zijn, alle opstandige gedachten en uitingen de mond snoeren.
  Origineel: Un peuple sans mémoire n'est pas un peuple libre. Les dictatures commencent par effacer de l'histoire les faits qui les encombrent, par barrer l'accès au passé et, se croyant maîtresses des voies de l'avenir, musèlent toute pensée, toute parole rebelles.
  Bron: Toespraak 20 juni 1989
  Francois Mitterrand
  Frans staatsman 1916-1996
  - +
  +7
 • Salvador Dali Kannibalisme is een van de meest voor de hand liggende uitingen van tederheid.
  Origineel: El canibalismo es una de las manifestaciones más evidentes de la ternura.
  Bron: El Historiador
  Salvador Dali
  Spaans schilder 1904 - 1989
  - +
  +1
 • Pierre Corneille Koningen, groten der aarde, en rechtschapen geesten zien de volle deugd ook nog in de geringste harer uitingen.
  Origineel: C'est aux rois, e est aux grands, c'est aux esprits bien faits I à voir la vertu pleine en ses moindres effets.
  Bron: Horace V, III
  Pierre Corneille
  Frans toneelschrijver 1606-1684
  - +
   0
De beste uitingen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: