Citaten met uitzonderlijke

Citaten 1 t/m 5 van 5.

 • Krishnamurti Wanneer je naar een bloem kijkt, naar de kleur, zonder er een naam aan te geven, zonder voorkeur of afkeur, zonder op wat voor manier ook een scherm tussen jezelf en dat ding dat je als bloem ziet, te schuiven, zonder het woord, zonder gedachte, dan heeft de bloem een uitzonderlijke kleur en schoonheid.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar (1895 - 1986)
  - +
  +16
 • Godfried Bomans Bijna alle middelmatige literatuur houdt zich bezig met het uitzonderlijke. Want de eenvoudige belevenissen die elke dag gebeuren zijn het moeilijkst weer te geven. Alleen grote schrijvers kunnen dit. De kleineren zijn op de grote gebeurtenissen aangewezen.
  Godfried Bomans
  Nederlands schrijver (1913 - 1971)
  - +
  +8
 • Krishnamurti We zijn gedresseerd tot het nastreven van 'wat zou moeten zijn', van het ideaal, maar volgens mij is het zulk tijdverspilling naar het ideale en volmaakte te streven, naar de uitzonderlijke toestand die we ons in onze verbeelding voorstellen.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar (1895 - 1986)
  - +
  +3
 • Senne Rouffaer Vlamingen bezitten de uitzonderlijke gave alle talen te spreken zonder merkbaar accent. Voor het Nederlands zijn er weliswaar enkele moeilijkheden.
  Senne Rouffaer
  Vlaams acteur en regisseur (1925 - 2006)
  - +
  +2
 • Malcolm X Als we extremisten zijn, schamen we ons er niet voor, want de omstandigheden waarin onze mensen lijden zijn uitzonderlijk en uitzonderlijke ziekten kunnen niet worden genezen met normale geneeskunde.
  Origineel: If we are extremists, then we are not ashamed of it, for the conditions that our people suffer are extreme, and extreme illness can not be cured with moderate medicine
  Malcolm X
  Amerikaans activist en mensenrechtenverdediger (1925 - 1965)
  - +
  +1
De beste uitzonderlijke citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.