Citaten met vanwege

 • God was eenheid (alles was wit), maar wilde zichzelf leren kennen door zichzelf te ervaren (het wit kan zichzelf kennen vanwege het zwart) . God had wijsheid, maar geen ervaring van zichzelf.
 • Het is niet vanwege de goedheid van de slager, de brouwer of de bakker dat wij ons eten verwachten, maar vanwege hun eigenbelang.
 • De meeste dingen in het leven doet men, ook al doet men het anders voorkomen, vanwege de vrouwen.
 • Aan het leven moet betekenis worden gegeven vanwege het voor de hand liggende feit, dat het geen betekenis heeft.
 • Van alle vormen van slavernij is er niet een die zo schadelijk en vernederend is als die vorm van slavernij die de ene verleidt om de ander te haten vanwege zijn ras of huidskleur.
 • Menigeen heeft besloten in leven te blijven, niet vanwege de wil om te leven, maar vanwege de vastberadenheid om verscheidene nog levende klootzakken niet de voldoening van zijn dood te geven.
+3

Citaten 1 t/m 10 van 30.

 • Adam Smith Het is niet vanwege de goedheid van de slager, de brouwer of de bakker dat wij ons eten verwachten, maar vanwege hun eigenbelang.
  Origineel: It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest.
  Bron: Wealth of Nations (1776) Bk.1, ch.2
  Adam Smith
  Engels econoom 1723-1790
  - +
  +30
 • Hermann Hesse De meeste dingen in het leven doet men, ook al doet men het anders voorkomen, vanwege de vrouwen.
  Origineel: Man tut das meiste im Leben, auch wenn man andere Gründe vorschützt, der Frauen wegen.
  Bron: Prosa und Feuilletons aus dem Nachlaß
  Hermann Hesse
  Duits-Zwitsers schrijver, dichter en Nobelprijswinnaar literatuur (1946) 1877-1962
  - +
  +9
 • Brendan Behan Menigeen heeft besloten in leven te blijven, niet vanwege de wil om te leven, maar vanwege de vastberadenheid om verscheidene nog levende klootzakken niet de voldoening van zijn dood te geven.
  Origineel: Many a man has decided to stay alive not because of the will to live but because of the determination not to give assorted surviving bastards the satisfaction of his death.
  Bron: toegeschreven
  Brendan Behan
  Iers dichter en schrijver 1923-1964
  - +
  +9
 • Booker T. Washington Van alle vormen van slavernij is er niet een die zo schadelijk en vernederend is als die vorm van slavernij die de ene verleidt om de ander te haten vanwege zijn ras of huidskleur.
  Origineel: Of all forms of slavery there is none that is so harmful and degrading as that form of slavery which tempts one human being to hate another by reason of his race or color.
  Bron: Toespraak New York City, 12-2-1909
  Booker T. Washington
  Afro-Amerikaans pedagoog, schrijver en gelijkerechten activist 1856-1915
  - +
  +8
 • Neale Donald Walsch God was eenheid (alles was wit), maar wilde zichzelf leren kennen door zichzelf te ervaren (het wit kan zichzelf kennen vanwege het zwart) . God had wijsheid, maar geen ervaring van zichzelf.
  Neale Donald Walsch
  Amerikaanse schrijver van spirituele boeken 1943-
  - +
  +6
 • Aldous Huxley Kinderen zijn opmerkelijk vanwege hun intelligentie en enthousiasme, vanwege hun nieuwsgierigheid, de duidelijkheid en meedogenloosheid van hun visie.
  Origineel: Children are remarkable for their intelligence and ardor, for their curiosity, the clarity and ruthlessness of their vision.
  Bron: Music at Night And Other Essays (1931) Music at Night
  Aldous Huxley
  Engels schrijver 1894-1963
  - +
  +5
 • Henry Miller Aan het leven moet betekenis worden gegeven vanwege het voor de hand liggende feit, dat het geen betekenis heeft.
  Henry Miller
  Amerikaans schrijver 1891-1980
  - +
  +4
 • Alain de Botton Houd je genoeg van mij dat ik mijn zwakheid bij je kan tonen? Iedereen houdt van kracht, maar houd je van mij vanwege mijn zwakheid? Dat is de echte test.
  Origineel: Do you love me enough that I may be weak with you? Everyone loves strength, but do you love me for my weakness? That is the real test.
  Bron: On Love: A Novel (2006) p.134
  Alain de Botton
  Brits schrijver en filosoof 1969-
  - +
  +3
 • Jung Chang Ik denk dat vanwege hun verschrikkelijke verleden, met name deze eeuw, de Chinezen meer wreedheid zijn gaan accepteren dan veel andere mensen, iets waar ik me heel ongelukkig over voel.
  Origineel: I think because of their terrible past, particularly this century, the Chinese have come to accept cruelty more than many other people, which is something I feel very unhappy about.
  Jung Chang
   
  - +
  +3
 • Vince Lombardi De meeste mensen falen, niet vanwege een gebrek aan verlangen, maar vanwege een gebrek aan toewijding.
  Origineel: Most people fail, not because of lack of desire, but, because of lack of commitment.
  Vince Lombardi
  Amerikaans footbal coach 1913-1970
  - +
  +2
De beste vanwege citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: