Citaten met verbazingwekkende

 • Alles is een wonder. De verbazingwekkende natuurlijke ordening, de omwenteling van zo'n honderd miljoen werelden rond een miljoen sterren, de werking van het licht, het dierenleven, alles is een groot en eeuwig wonder.
 • Kapitalisme is het verbazingwekkende geloof dat de meest akelige mensen de meest akelige dingen zullen doen om op de een of andere manier tot het beste resultaat voor iedereen te komen.

Citaten 1 t/m 6 van 6.

 • Voltaire Alles is een wonder. De verbazingwekkende natuurlijke ordening, de omwenteling van zo'n honderd miljoen werelden rond een miljoen sterren, de werking van het licht, het dierenleven, alles is een groot en eeuwig wonder.
  Origineel: En ce cas, tout est miracle. L'ordre prodigieux de la nature, la rotation de cent millions de globes autour d'un million de soleils, l'activité de la lumière, la vie des animaux sont des miracles perpétuels.
  Bron: Dictionnaire philosophique (1764) Miracles
  Voltaire
  Frans schrijver en filosoof (ps. van François Marie Arouet) 1694-1778
  - +
  +28
 • Sigmund Graff Een van de meest verbazingwekkende fenomenen is dat men denkt dat je onafhankelijke meningen van afhankelijke mensen kunt verwachten.
  Origineel: Eine der erstaunlichsten Erscheinungen ist, dass man sich einbildet, von abhängigen Menschen unabhängige Meinungen erwarten zu dürfen.
  Sigmund Graff
  Duits schrijver 1899-1979
  - +
  +8
 • Ian McEwan Het probleem van een dagdromer die niet veel zegt is dat de leraren op school, vooral degenen die je niet zo goed kennen, waarschijnlijk denken dat je nogal dom bent. Of, zo niet dom, dan toch saai. Niemand kan de verbazingwekkende dingen zien die in je hoofd gaande zijn.
  Origineel: The trouble with being a daydreamer who doesn’t say much is that the teachers at school, especially those who don’t know you very well, are likely to think you’re rather stupid. Or, if not stupid, then dull. No one can see the amazing things that are going on in your head.
  Bron: The Daydreamer (1994)
  Ian McEwan
  Britse schrijver 1948-
  - +
  +7
 • Stanislaw Jerzy Lec Sommigen leven met zo'n verbazingwekkende routine, dat je nauwelijks kan geloven dat ze voor de eerste keer leven.
  Stanislaw Jerzy Lec
  Pools schrijver 1909- 1966
  - +
  +5
 • John Maynard Keynes Kapitalisme is het verbazingwekkende geloof dat de meest akelige mensen de meest akelige dingen zullen doen om op de een of andere manier tot het beste resultaat voor iedereen te komen.
  Origineel: Capitalism is the astonishing belief that the nastiest motives of the nastiest men somehow or other work for the best results in the best of all possible worlds.
  Bron: In: Sir George Schuster - Christianity and human relations in industry (1951)
  John Maynard Keynes
  Brits econoom 1883-1946
  - +
  +4
 • Lytton Strachey Misschien is van alle scheppingen van de mens de taal de meest verbazingwekkende.
  Origineel: Perhaps of all the creations of man language is the most astonishing.
  Bron: In: George H. W. Rylands - Words and Poetry (1928) Introduction door Strachey
  Lytton Strachey
  Brits schrijver en essayist 1880-1932
  - +
  +2
De beste verbazingwekkende citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: