Citaten met verbinding

 • Een goed huwelijk is een verbinding geen mengsel.
 • Ik wil in verbinding blijven met alle mensen aan de onderkant van de samenleving, omdat ik echt geloof dat dit de mensen zijn die in de toekomst dingen gaan veranderen.
 • Welke verbinding heeft de ziel die van de aarde is heengegaan met hen die hier nog verblijven? De band van het hart blijft nog bestaan en blijft ongebroken, zolang de band van sympathie er is.
 • Wanneer iemand een vreemde voor zichzelf is, is iemand ook van anderen vervreemd. Als iemand niet meer in verbinding met zichzelf staat, kan iemand ook niet verbinden met anderen.
 • We menen die Natuur te moeten tegengaan in haar streven. We willen haar dwingen tot stilstand waar ze beweging eist. Tot alleen zijn, waar ze haakt naar verbinding. Tot scheiding, waar ze aandringt op vereniging. We dringen ons als plicht op, die Natuur te verkrachten.
Deze verkrachting, of de voor
 • Wanneer we ervoor kiezen lief te hebben, kiezen we ervoor om ons te bewegen tegen angst, tegen vervreemding en afscheiding. De keuze om lief te hebben is een keuze om verbinding te maken, om onszelf in de ander te vinden.
+3

Citaten 1 t/m 10 van 14.

 • Anton Philips Een goed huwelijk is een verbinding geen mengsel.
  Anton Philips
  Nederlands industrieel (1874 - 1951)
  - +
  +11
 • Bell Hooks Wanneer we ervoor kiezen lief te hebben, kiezen we ervoor om ons te bewegen tegen angst, tegen vervreemding en afscheiding. De keuze om lief te hebben is een keuze om verbinding te maken, om onszelf in de ander te vinden.
  Origineel: When we choose to love, we choose to move against fear, against alienation and separation. The choice to love is a choice to connect, to find ourselves in the other.
  Bell Hooks
  Amerikaanse schrijfster en activiste (1952 - 2021)
  - +
  +6
 • Hugues C. Pernath Ik lees heel weinig poëzie. Toneel interesseert me meer, omdat toneel een directe dialoog schept. Een verbinding, zelfs bij het lezen, tussen de ruimte, de percentages en het woord.
  Hugues C. Pernath
  Vlaams dichter (ps. van Hugo Wouters) (1931 - 1975)
  - +
  +4
 • Multatuli We menen die Natuur te moeten tegengaan in haar streven. We willen haar dwingen tot stilstand waar ze beweging eist. Tot alleen zijn, waar ze haakt naar verbinding. Tot scheiding, waar ze aandringt op vereniging. We dringen ons als plicht op, die Natuur te verkrachten.
  Deze verkrachting, of de voortdurende vruchteloze poging daartoe, noemen we Deugd.
  Bron: Ideeën
  Multatuli
  Nederlands schrijver (ps. van Eduard Douwes Dekker) (1820 - 1887)
  - +
  +4
 • Johann Wolfgang von Goethe De gelukkigste persoon is diegene die het einde van zijn leven in verbinding kan brengen met het begin.
  Origineel: Der ist der glücklichste Mensch, der das Ende seines Lebens mit dem Anfang in Verbindung setzen kann.
  Bron: Maximen und Reflexionen (1840) Kunst und Altertum 3,1
  Johann Wolfgang von Goethe
  Duits schrijver en dichter (1749 - 1832)
  - +
  +3
 • Heinrich von Treitschke Wie egoïstisch is, kan nog wel zo slim zijn, toch kan hij de verbinding tussen menselijke dingen niet doorzien.
  Origineel: Wer nur selbstsüchtig ist, der mag noch so gescheit sein, er kann den Zusammenhang der menschlichen Dinge nicht durchschauen.
  Bron: Politik: Vorlesungen gehalten an der Universität zu Berlin p.55
  Heinrich von Treitschke
  Duits historicus (1834 - 1896)
  - +
  +3
 • Jonathan Franzen Fictie is een bijzonder effectieve manier voor vreemden om een verbinding met elkaar te maken over tijd en afstand heen.
  Origineel: Fiction is a particularly effective way for strangers to connect across time and distance.
  Jonathan Franzen
  Amerikaanse schrijver (1959 - )
  - +
  +2
 • Anne Morrow Lindbergh Wanneer iemand een vreemde voor zichzelf is, is iemand ook van anderen vervreemd. Als iemand niet meer in verbinding met zichzelf staat, kan iemand ook niet verbinden met anderen.
  Origineel: When one is a stranger to oneself then one is estranged from others too. If one is out of touch with oneself, then one cannot touch others.
  Bron: Gift from the Sea (1955)
  Anne Morrow Lindbergh
  Amerikaans luchtvaartpionier en auteur (1906 - 2001)
  - +
  +2
 • Inayat Khan Welke verbinding heeft de ziel die van de aarde is heengegaan met hen die hier nog verblijven? De band van het hart blijft nog bestaan en blijft ongebroken, zolang de band van sympathie er is.
  Inayat Khan
  Indiaas musicus, schrijver en filosoof (1882 - 1927)
  - +
  +2
 • Henry Miller De liefde is het drama van de verwezenlijking, van de verbinding.
  Henry Miller
  Amerikaans schrijver (1891 - 1980)
  - +
  +1
De beste verbinding citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.