Citaten met verbonden

 • De mensen voelen zich zelden zo nauw verbonden als wanneer ze kwaad van iemand spreken.
 • Grote dingen gebeuren niet alleen door een impuls, maar als een opeenvolging van kleine dingen die met elkaar verbonden zijn.
 • Wij zijn als eilanden in de zee: aan de oppervlakte gescheiden maar in de diepte verbonden.
 • Jezelf helen is verbonden met het helen van anderen.
 • De universele behoefte om verbonden te zijn met een hogere macht boeit me mateloos. Dat hoort kennelijk bij mensen: verlangen naar een levensader.
 • Rationalisme in de vorm van spionage is onderzoek naar de vijand — accumulatie van kennis over een object waarmee ik niet verbonden ben door welwillendheid, en ook niet door een belangeloze neutraliteit, maar door een directe en dreigend actieve vijandige spanning.
 • Geen mens is een eiland, ieder van ons is een schiereiland, vrijwel aan alle kanten omgeven door zwart water, maar toch een beetje verbonden met andere schiereilanden.
 • Sommige gebreken zijn zo nauw aan voortreffelijkheden verbonden, dat wij de ondeugden niet kunnen uitwieden zonder de deugden mee uit te rukken.
 • Veel uitstekend en goede, of veel uitstekend en slechte  mensen, bij elkaar en verbonden, stellen zovele factoren daar, die 'n enorm product opleveren van goed of slecht. Maar de som van veel middelmatigheden blijft altijd gelijk aan één middelmatigheid.
 • Er zijn risico's en kosten aan een actieprogramma verbonden. Maar zij zijn veel minder dan de langlopende risico's en kosten van comfortabel niets doen.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 45.

 • Krishnamurti Angst is niet alleen verbonden met tijd, het is ook het product van het denken.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar (1895 - 1986)
  - +
  +26
 • Epicurus Het hoogste goed is praktisch verstand. Daarom is praktisch verstand zelfs waardevoller dan de filosofie. Uit dit verstand vloeien de andere deugden van nature voort, en het leert ons dat het niet mogelijk is om aangenaam te leven zonder verstandig en goed en rechtvaardig te leven, en evenmin om verstandig en goed en rechtvaardig te leven zonder aangenaam te leven. De deugden horen immers van nature bij het aangename leven en het aangename leven is met de deugden onlosmakelijk verbonden.
  Epicurus
  Grieks filosoof (341 v. Chr. - 270 v. Chr.)
  - +
  +22
 • Erich Fromm Je kunt niet diep verbonden zijn met de wereld zonder regelmatig neerslachtig te worden.
  Origineel: One cannot be deeply responsive to the world without being saddened very often.
  Bron: ABC TV May 25, 1958.
  Erich Fromm
  Duits - Amerikaans filosoof en psycholoog (1900 - 1980)
  - +
  +18
 • William James Wij zijn als eilanden in de zee: aan de oppervlakte gescheiden maar in de diepte verbonden.
  William James
  Amerikaans filosoof (1842 - 1910)
  - +
  +16
 • Graham Greene Schijven is een vorm van therapie; soms vraag ik me af hoe al diegenen die niet schrijven, componeren of schilderen, kunnen ontsnappen aan de waanzin, de melancholie en de panische angst die onlosmakelijk met het menselijk bestaan verbonden zijn.
  Origineel: Writing is a form of therapy; sometimes I wonder how all those who do not write, compose or paint can manage to escape the madness, the melancholia, the panic fear which is inherent in the human condition.
  Bron: New York Times 08-01-1981
  Graham Greene
  Engels schrijver (1904 - 1991)
  - +
  +13
 • Georges Wolinski Wat heeft het voor zin verbonden te zijn met de hele wereld als we niets tegen elkaar te zeggen hebben?
  Origineel: A quoi ça sert d'être connecté à la terre entière si on n'a rien à se dire?
  Bron: Mes aveux
  Georges Wolinski
  Frans cartoonist en stripverhalen schrijver (1934 - 2015)
  - +
  +13
 • Vincent van Gogh Grote dingen gebeuren niet alleen door een impuls, maar als een opeenvolging van kleine dingen die met elkaar verbonden zijn.
  Bron: Een leven in brieven
  Vincent van Gogh
  Nederlands schilder (1853 - 1890)
  - +
  +10
 • Deepak Chopra In de kern is yoga veel meer dan een systeem van fysieke oefeningen. Het is de wetenschap van leven in evenwicht, een pad voor het volledig ontplooien van jouw unieke mogelijkheden. In deze rumoerige tijden biedt yoga een verankering met het diepste rustpunt in jezelf. Yoga stelt mensen die leven in onze moderne technische wereld in staat verbonden te blijven met hun natuurlijke oorsprong.
  Deepak Chopra
  Indiaas spiritualiteits-schrijver (1946 - )
  - +
  +8
 • Maria Henneman De universele behoefte om verbonden te zijn met een hogere macht boeit me mateloos. Dat hoort kennelijk bij mensen: verlangen naar een levensader.
  Maria Henneman
  Nederlands journaliste
  - +
  +7
 • Stephen Hawking We zijn nu allemaal verbonden via internet, zoals neuronen in een reusachtig brein.
  Origineel: We are all now connected by the Internet, like neurons in a giant brain.
  Bron: USA Today 02-12-2014, Interview. Voor de volledige tekst zie www.pressreader.com
  Stephen Hawking
  Brits fysicus en cosmoloog (1942 - 2018)
  - +
  +6
De beste verbonden citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.