Citaten met verdeeld

 • Het gezond verstand is van alle dingen op de wereld het gelijkmatigst verdeeld. Want iedereen vindt dat hij er zo goed van voorzien is, dat zelfs degenen die in iedere andere kwestie het moeilijkst tevreden te stellen zijn er nooit meer van willen dan ze er al van hebben.
 • De godsdiensten hebben God verdeeld in de uwe en de mijne, de Goden van het Oosten en de Goden van het Westen, en iedere God heeft de andere gedood.
 • Een aal die bij diverse bieren
het oude jaar had zitten vieren
werd, toen hij na een warme prak
de hoofdverkeersweg over stak
om daar het nieuwe in te halen, 
opeens verdeeld in vier kwart-alen.
 • De toekomst is al aangebroken. Het is nog niet gelijkmatig verdeeld.
 • Ze worden geleid door een onzichtbare hand om de noodzakelijke levensbehoeften op bijna dezelfde wijze te verdelen, als wanneer de aarde verdeeld was in gelijke porties tussen al haar bewoners. En dus, zonder het te willen en te weten, bevorderen ze het maatschappelijk belang.
 • De gehele moderne wereld heeft zichzelf verdeeld in conservatieven en progressieven. De taak van de progressieven is fouten te blijven maken. Het is de taak van de conservatieven te voorkomen dat fouten worden gecorrigeerd.
 • Ik breng mijn dagen in mijn tuin door, en mijn avonden in mijn bibliotheek. Mijn interesses zijn verdeeld tussen mijn geraniums en mijn boeken. Met de bloemen bevind ik mij in het heden; met de boeken in het verleden.
 • De mensen zijn verdeeld in twee groepen: de oprechten en de onoprechten. De oprechten maken de verdeling.
 • De tijd is een beweging, die door de mens verdeeld is in verleden, heden en toekomst en zolang hij hem verdeelt, zal hij in conflict zijn.
+6

Citaten 1 t/m 10 van 18.

 • Oscar Wilde De mensen zijn verdeeld in twee groepen: de oprechten en de onoprechten. De oprechten maken de verdeling.
  Oscar Wilde
  Iers schrijver (1854 - 1900)
  - +
  +23
 • Krishnamurti De tijd is een beweging, die door de mens verdeeld is in verleden, heden en toekomst en zolang hij hem verdeelt, zal hij in conflict zijn.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar (1895 - 1986)
  - +
  +21
 • Krishnamurti De godsdiensten hebben God verdeeld in de uwe en de mijne, de Goden van het Oosten en de Goden van het Westen, en iedere God heeft de andere gedood.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar (1895 - 1986)
  - +
  +15
 • Kees Stip Een aal die bij diverse bieren
  het oude jaar had zitten vieren
  werd, toen hij na een warme prak
  de hoofdverkeersweg over stak
  om daar het nieuwe in te halen,
  opeens verdeeld in vier kwart-alen.
  Bron: Dierenversjes
  Kees Stip
  Nederlands dichter (1913 - 2001)
  - +
  +14
 • Alexander Smith Ik breng mijn dagen in mijn tuin door, en mijn avonden in mijn bibliotheek. Mijn interesses zijn verdeeld tussen mijn geraniums en mijn boeken. Met de bloemen bevind ik mij in het heden; met de boeken in het verleden.
  Origineel: In my garden I spend my days; in my library I spend my nights. My interests are divided between my geraniums and my books. With the flower I am in the present; with the book I am in the past.
  Bron: Dreamthorp: A Book of Essays Written in the Country (1863) Books and gardens
  Alexander Smith
  Schots dichter en auteur (1829 - 1867)
  - +
  +6
 • Woody Allen Het leven is verdeeld in het verschrikkelijke en het ellendige.
  Origineel: Life is divided into the horrible and the miserable.
  Woody Allen
  Amerikaans filmregisseur en acteur (1935 - )
  - +
  +4
 • Kofi Annan Intelligentie is een eigenschap die gelijkelijk verdeeld is over de volkeren van de wereld.
  Kofi Annan
  Ghanees diplomaat en 7e secretaris-generaal van de VN (1938 - 2018)
  - +
  +3
 • René Descartes Het gezond verstand is van alle dingen op de wereld het gelijkmatigst verdeeld. Want iedereen vindt dat hij er zo goed van voorzien is, dat zelfs degenen die in iedere andere kwestie het moeilijkst tevreden te stellen zijn er nooit meer van willen dan ze er al van hebben.
  Origineel: Le bon sens est la chose du monde la mieux partagée ; car chacun pense en être si bien pourvu, que ceux même qui sont les plus difficiles à contenter en toute autre chose n’ont point coutume d’en désirer plus qu’ils en ont.
  Bron: Discours de la méthode
  René Descartes
  Frans filosoof, wetenschapper (1596 - 1650)
  - +
  +2
 • Adam Smith Ze worden geleid door een onzichtbare hand om de noodzakelijke levensbehoeften op bijna dezelfde wijze te verdelen, als wanneer de aarde verdeeld was in gelijke porties tussen al haar bewoners. En dus, zonder het te willen en te weten, bevorderen ze het maatschappelijk belang.
  Origineel: They are led by an invisible hand to make nearly the same distribution of the necessaries of life, which would have been made, had the earth been divided into equal portions among all its inhabitants, and thus without intending it, without knowing it, advance the interest of the society, and afford means to the multiplication of the species.
  Bron: The Theory of Moral Sentiments (1759) Part IV - The effect of Utility
  Adam Smith
  Engels econoom (1723 - 1790)
  - +
  +2
 • Thomas Pynchon Het grote publiek is al lang in twee delen verdeeld; degenen die denken dat wetenschap alles kan en degenen die bang zijn dat zullen doen.
  Origineel: The general public has long been divided into two parts; those who think that science can do anything and those who are afraid it will.
  Thomas Pynchon
  Amerikaans schrijver (1937 - )
  - +
  +1
De beste verdeeld citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.