Citaten met verenigd

 • Als de wetgevende macht verenigd is met de uitvoerende macht in een persoon of in een bestuurlijk lichaam, dan is er geen vrijheid, omdat men moet vrezen dat dezelfde monarch of senaat die tirannieke wetten uitvaardigt ze ook tiranniek zal uitvoeren.
 • Een staat is een perfect lichaam van vrije mensen, samen verenigd om gemeenschappelijke rechten en voordelen te genieten.
 • Als de Verenigde Naties niet zo verenigd zijn als zou moeten, is dat omdat het een weerspiegeling is van de wereld waarin we leven.
 • Wanneer unieke stemmen verenigd worden in een gemeenschappelijke doel, dan maken ze geschiedenis.
 • Sprekers, hoorders, denkers en daders vindt ge in soorten, rijp en groen, zeldzaam vindt ge wel verenigd, spreken, horen, denken en doen.
 • Het zuiverste geluk is dat van twee personen verenigd door achting en liefde.
+3

Citaten 1 t/m 10 van 13.

 • Montesquieu Als de wetgevende macht verenigd is met de uitvoerende macht in een persoon of in een bestuurlijk lichaam, dan is er geen vrijheid, omdat men moet vrezen dat dezelfde monarch of senaat die tirannieke wetten uitvaardigt ze ook tiranniek zal uitvoeren.
  Origineel: Lorsque, dans la même personne ou dans le même corps de magistrature, la puissance législative est réunie à la puissance exécutrice, il n’y a point de liberté ; parce qu’on peut craindre que le même monarque ou le même sénat ne fasse des lois tyranniques, pour les exécuter tyranniquement.
  Bron: De l'esprit des Lois (1748)
  Montesquieu
  Frans filosoof 1689-1755
  - +
  +13
 • Giacomo Leopardi Brutaliteit, verenigd met arglist en middelmatigheid, zullen altijd regeren.
  Origineel: Ardir protervo e frode, Con mediocrità, regneran sempre, A galleggiar sortiti.
  Bron: Canti XXXII, Palinodie
  Giacomo Leopardi
  Italiaans dichter 1798-1837
  - +
  +4
 • Hugo de Groot Een staat is een perfect lichaam van vrije mensen, samen verenigd om gemeenschappelijke rechten en voordelen te genieten.
  Hugo de Groot
  Nederlands rechtsgeleerde en schrijver 1583-1645
  - +
  +2
 • Valerius Maximus Waar de hoogste en edelste liefde bestaat, is het beter door de dood verenigd te worden dan door het leven gescheiden.
  Origineel: Ubi idem et maximus et honestissimus amor est, aliquanto praestat morte fungi, quam vita distrahi.
  Valerius Maximus
  Latijns schrijver 1e na Chr.
  - +
  +2
 • Heraclitus Zoals een spin die zich in het midden van haar web bevindt, het merkt zodra een vlieg een of andere draad van haar web vernielt, en snel daarheen snelt, als leed ze pijn onder de vernieling van de draad, zo ook haast de ziel van de mens, wanneer enig deel van het lichaam gekwetst is, zich vlug daarheen als verdroeg ze de beschadiging niet van het lichaam waarmee ze hecht en evenredig verenigd is.
  Heraclitus
  Grieks filosoof 540 v.C. - 480 v.C.
  - +
  +2
 • Petrus Augustus de Génestet Sprekers, hoorders, denkers en daders vindt ge in soorten, rijp en groen, zeldzaam vindt ge wel verenigd, spreken, horen, denken en doen.
  Petrus Augustus de Génestet
  Nederlands theoloog en dichter 1829-1861
  - +
  +1
 • Kofi Annan Als de Verenigde Naties niet zo verenigd zijn als zou moeten, is dat omdat het een weerspiegeling is van de wereld waarin we leven.
  Origineel: If the United Nations is not as united as it should be, that is because it is a reflection of the world we live in.
  Kofi Annan
  Ghanees diplomaat en 7e secretaris-generaal van de VN 1938-2018
  - +
   0
 • François-Xavier-Joseph Droz Het zuiverste geluk is dat van twee personen verenigd door achting en liefde.
  Origineel: Le bonheur le plus pur est celui de deux êtres qu'unissent l'estime et l'amour.
  Bron: Essai sur l'art d'être heureux (1815)
  François-Xavier-Joseph Droz
  Frans filosoof, historicus en schrijver 1773-1850
  - +
   0
 • Prince Charles Klimaatverandering moet worden gezien als de grootste uitdaging voor de mens en moet in het Verenigd Koninkrijk als een veel grotere prioriteit worden behandeld.
  Origineel: Climate change should be seen as the greatest challenge to face man and treated as a much bigger priority in the United Kingdom.
  Prince Charles
  Prins van Wales 1948
  - +
   0
 • Barack Obama Laten we niet vergeten dat we allemaal deel uitmaken van een Amerikaanse familie. We zijn verenigd in gemeenschappelijke waarden, en dat geldt ook voor het geloof in gelijke rechten, fundamenteel respect voor de openbare orde, en het recht op vreedzaam protest.
  Origineel: But let's remember that we're all part of one American family. We are united in common values, and that includes belief in equality under the law; a basic respect for public order and the right to peaceful public protest.
  Barack Obama
  Amerikaans president (44e) 1961-
  - +
   0
De beste verenigd citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: