Citaten met vergeving

 • Vergeving betekent dat je de hoop op een beter verleden hebt opgegeven.
 • Als ooit begrip en vergeving mocht te kort schieten, 't zou wezen bij het aanzien der huichelerij die deze vuile pasmunt van de deugd wil uitgeven voor goud.
 • Het begrip van schuld en straf, met inbegrip van de leer der 'genade', der 'verlossing', der 'vergeving' - allemaal door en door leugenachtig en verstoken van elke psychologische realiteit - het is allemaal uitgevonden om het menselijk causaliteitsbesef te verstoren - het is
 • Degene die om vergeving vraagt, is al tot op zekere hoogte een andere. Dus wie vergeven we? En wat?
 • Een scheikundige die uit zijn hart de compassie, het respect, het verlangen, het geduld, de spijt, de verrassing en de vergeving weet de extraheren en ze samenvoegt tot een eenheid, schept het atoom dat Liefde genoemd wordt.
 • Een moment van ware vergeving kan jarenlange schuld, pijn of angst uitwissen.
 • De zwakke kan nooit vergeven. Vergeving is het kenmerk van de sterke.
 • Vergeving doorbreekt de causale samenhang, omdat degene die vergeeft - uit liefde - de verantwoording op zich neemt voor de gevolgen van jouw daden. Vergeving is dus altijd een offer.
 • De ziel kan niet worden vernederd door vasten en gebed; het moet verbroken worden door doodzonde om vergeving van zonde te ervaren en tot een staat van genade te komen. Anders is religie niets anders dan dode logica.
 • Het is niet goed voor mensen om schuldig te zijn, maar je schuldig voelen en niet in vergeving geloven - dat is de hel.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 22.

 • Mahatma Gandhi De zwakke kan nooit vergeven. Vergeving is het kenmerk van de sterke.
  Origineel: The weak can never forgive. Forgiveness is the attribute of the strong.
  Mahatma Gandhi
  Indiaas politicus (1869 - 1948)
  - +
  +67
 • Kahlil Gibran Een scheikundige die uit zijn hart de compassie, het respect, het verlangen, het geduld, de spijt, de verrassing en de vergeving weet de extraheren en ze samenvoegt tot een eenheid, schept het atoom dat Liefde genoemd wordt.
  Origineel: The chemist who can extract from his heart's elements compassion, respect, longing, patience, regret, surprise, and forgiveness and compound them into one can create that atom which is called love.
  Bron: The beauty of friendship
  Kahlil Gibran
  Libanees-Amerikaans schrijver en kunstschilder (1883 - 1931)
  - +
  +56
 • Lily Tomlin Vergeving betekent dat je de hoop op een beter verleden hebt opgegeven.
  Origineel: Forgiveness means giving up all hope for a better past.
  Lily Tomlin
  Amerikaans actrice en comédienne (geb. Mary Jean Tomlin) (1939 - )
  - +
  +11
 • Friedrich Nietzsche Het begrip van schuld en straf, met inbegrip van de leer der 'genade', der 'verlossing', der 'vergeving' - allemaal door en door leugenachtig en verstoken van elke psychologische realiteit - het is allemaal uitgevonden om het menselijk causaliteitsbesef te verstoren - het is een aanslag op het begrip oorzaak en gevolg!
  Origineel: Der Schuld- und Straf-Begriff, eingerechnet die Lehre von der »Gnade«, von der »Erlösung«, von der »Vergebung« – Lügen durch und durch und ohne jede psychologische Realität – sind erfunden, um den Ursachen-Sinn des Menschen zu zerstören: sie sind das Attentat gegen den Begriff Ursache und Wirkung!
  Bron: De antichrist #49
  Friedrich Nietzsche
  Duits dichter en filosoof (1844 - 1900)
  - +
  +10
 • Marianne Williamson De eerste stap naar vergeving is de bereidheid om te vergeven.
  Origineel: The first step in forgiveness is the willingness to forgive.
  Marianne Williamson
  Amerikaans spiritueel auteur (1952 - )
  - +
  +7
 • Dr. Eliza Laurillard Er wordt meer vergeving gevraagd, als men iemand op de tenen, dan wanneer men iemand op het hart trapt.
  Dr. Eliza Laurillard
  Nederlands dichter en predikant (1830 - 1908)
  - +
  +6
 • Dag Hammarskjöld Vergeving doorbreekt de causale samenhang, omdat degene die vergeeft - uit liefde - de verantwoording op zich neemt voor de gevolgen van jouw daden. Vergeving is dus altijd een offer.
  Bron: Merkstenen
  Dag Hammarskjöld
  Zweeds diplomaat en van 1953-1961 VN secretaris-generaal (1905 - 1961)
  - +
  +6
 • Willa Cather De ziel kan niet worden vernederd door vasten en gebed; het moet verbroken worden door doodzonde om vergeving van zonde te ervaren en tot een staat van genade te komen. Anders is religie niets anders dan dode logica.
  Origineel: The soul cannot be humbled by fasts and prayer; it must be broken by mortal sin to experience forgiveness of sin and rise to a state of grace. Otherwise, religion is nothing but dead logic.
  Bron: Death Comes for the Archbishop (1927) 146
  Willa Cather
  Amerikaans schrijfster (1873 - 1947)
  - +
  +4
 • Friedrich Nietzsche Zo spreekt alle grote liefde; die gaat boven vergeving en medelijden uit. Met moet zijn hart vasthouden; want laat met het glippen, hoe schielijk gaat dan het hoofd er vandoor.
  Origineel: Also redet alle grosse Liebe: die überwindet auch noch Vergebung und Mitleiden. Man soll sein Herz festhalten; denn lässt man es gehn, wie bald geht Einem da der Kopf durch!
  Bron: Aldus sprak Zarathoestra
  Friedrich Nietzsche
  Duits dichter en filosoof (1844 - 1900)
  - +
  +4
 • Jack Kerouac Mijn tante zei ooit dat de wereld nooit vrede zou vinden voordat mannen aan de voeten van hun vrouw vielen en om vergeving vroegen.
  Origineel: My aunt once said that the world would never find peace until men fell at their women's feet and asked for forgiveness.
  Bron: On the Road (1957)
  Jack Kerouac
  Amerikaans schrijver (1922 - 1969)
  - +
  +3
De beste vergeving citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.