Citaten met verheffing

 • Nogmaals, de zonde, deze vorm van menselijke zelfschennis par excellence, is uitgevonden om wetenschap, om cultuur, om elke verheffing, elk niveau van de mens onmogelijk te maken; de priester voert de heerschappij door de uitvinding van de zonde.
 • Iedereen die de geschiedenis onderzocht heeft, moet de poëzie erkennen als een van de krachtigste hefbomen voor de verheffing van het menselijk ras, inderdaad als een essentiële vereiste voor zijn opleving.

Citaten 1 t/m 5 van 5.

 • Yehudi Menuhin Waarom is compassie geen onderdeel van ons gevestigde curriculum, een inherent onderdeel van ons onderwijs? Compassie, ontzag, verwondering, nieuwsgierigheid, verheffing, nederigheid - dit zijn de fundamenten van elke echte beschaving, niet langer de voorrechten, de domeinen van een kerk, maar van iedereen, elk kind in elk huis, op elke school.
  Origineel: Why is compassion not part of our established curriculum, an inherent part of our education? Compassion, awe, wonder, curiosity, exaltation, humility - these are the very foundation of any real civilization, no longer the prerogatives, the preserves of any one church, but belonging to everyone, every child in every home, in every school.
  Yehudi Menuhin
  Amerikaans/Brits violist, altviolist en dirigent (1916 - 1999)
  - +
  +3
 • Jacob Grimm Iedereen die de geschiedenis onderzocht heeft, moet de poëzie erkennen als een van de krachtigste hefbomen voor de verheffing van het menselijk ras, inderdaad als een essentiële vereiste voor zijn opleving.
  Origineel: Wer die Geschichte durchforscht, muß die Poesie als einen der mächtigsten Hebel zur Erhöhung des Menschengeschlechts, ja als wesentliches Erfordernis für dessen Aufschwung anerkennen.
  Jacob Grimm
  Duits jurist en letterkundige (1785 - 1863)
  - +
  +2
 • Friedrich Nietzsche Nogmaals, de zonde, deze vorm van menselijke zelfschennis par excellence, is uitgevonden om wetenschap, om cultuur, om elke verheffing, elk niveau van de mens onmogelijk te maken; de priester voert de heerschappij door de uitvinding van de zonde.
  Origineel: Die Sünde, nochmals gesagt, diese Selbstschändungs-Form des Menschen par excellence, ist erfunden, um Wissenschaft, um Kultur, um jede Erhöhung und Vornehmheit des Menschen unmöglich zu machen; der Priester herrscht durch die Erfindung der Sünde.
  Bron: De antichrist #50
  Friedrich Nietzsche
  Duits dichter en filosoof (1844 - 1900)
  - +
  +2
 • Friedrich Nietzsche Gij ziet naar boven, wanneer gij naar verheffing verlangt. En ik kijk naar beneden, omdat ik verheven ben.
  Origineel: Ihr seht nach Oben, wenn ihr nach Erhebung verlangt. Und ich sehe hinab, weil ich erhoben bin.
  Bron: Aldus sprak Zarathoestra
  Friedrich Nietzsche
  Duits dichter en filosoof (1844 - 1900)
  - +
   0
 • Juul Kinnaer Podium: uitvinding ter verheffing van de spreker.
  Bron: Galstenen (1997) p.31
  Juul Kinnaer
  Belgisch dichter en aforist (1939 - 2005)
  - +
   0
De beste verheffing citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.