Citaten met vernederend

 • Het is zowel vernederend als pijnlijk om te ontdekken dat een hele generatie na de gebeurtenissen die mij als een publieke persoonlijkheid hebben gedefinieerd, ik slechts als een kapsel wordt herinnerd.
 • Van alle vormen van slavernij is er niet een die zo schadelijk en vernederend is als die vorm van slavernij die de ene verleidt om de ander te haten vanwege zijn ras of huidskleur.
 • Er zijn momenten dat men moet kiezen tussen het leven van zijn eigen leven, volledig, geheel, compleet - of het uitrekken van een vals, ondiep, vernederend bestaan wat de wereld, in haar hypocrisie, vereist.

Citaten 1 t/m 8 van 8.

 • Nelson Mandela Armoede en ontberingen in ons midden zijn vernederend voor ons allemaal.
  Nelson Mandela
  Zuid-Afrikaans advocaat, politicus en anti-apartheidsstrijder (1918 - 2013)
  - +
  +12
 • Booker T. Washington Van alle vormen van slavernij is er niet een die zo schadelijk en vernederend is als die vorm van slavernij die de ene verleidt om de ander te haten vanwege zijn ras of huidskleur.
  Origineel: Of all forms of slavery there is none that is so harmful and degrading as that form of slavery which tempts one human being to hate another by reason of his race or color.
  Bron: Toespraak New York City, 12-2-1909
  Booker T. Washington
  Afro-Amerikaans pedagoog, schrijver en gelijkerechten activist (1856 - 1915)
  - +
  +8
 • Oscar Wilde Er zijn momenten dat men moet kiezen tussen het leven van zijn eigen leven, volledig, geheel, compleet - of het uitrekken van een vals, ondiep, vernederend bestaan wat de wereld, in haar hypocrisie, vereist.
  Origineel: There are moments when one has to choose between living one's own life, fully, entirely, completely-or dragging out some false, shallow, degrading existence that the world in its hypocrisy demands.
  Oscar Wilde
  Iers schrijver (1854 - 1900)
  - +
  +6
 • Alphonse Karr Beledigingen zijn erg vernederend voor hem die ze uitspreekt, als ze de ander niet kunnen vernederen.
  Origineel: Les injures sont bien humiliantes pour celui qui les dit, quand elles ne réussissent pas à humilier celui qui les reçoit.
  Bron: Les Guepes (1858) p.46
  Alphonse Karr
  Frans schrijver en redacteur van Le Figaro (1808 - 1890)
  - +
  +3
 • Angela Davis Het is zowel vernederend als pijnlijk om te ontdekken dat een hele generatie na de gebeurtenissen die mij als een publieke persoonlijkheid hebben gedefinieerd, ik slechts als een kapsel wordt herinnerd.
  Origineel: It is both humiliating and humbling to discover that a single generation after the events that constructed me as a public personality, I am remembered as a hairdo.
  Angela Davis
  Amerikaanse filosofe, schrijfster en politiek activiste (1944 - )
  - +
  +1
 • James Baldwin Bedenk dat haten, gewelddadig zijn, vernederend is. Het betekent dat je bang bent voor de andere kant van de medaille - liefhebben en bemind worden.
  Origineel: Remember, to hate, to be violent, is demeaning. It means you're afraid of the other side of the coin -- to love and be loved.
  James Baldwin
  Amerikaans schrijver (1924 - 1987)
  - +
   0
 • John Wyndham Het is vernederend om afhankelijk te zijn, maar het is slechter gesteld wanneer je niemand hebt om afhankelijk van te zijn.
  Origineel: It's humiliating to be dependent, anyway, but it's still a poorer pass to have no one to depend on.
  Bron: The Day of the Triffids (1951)
  John Wyndham
  Brits schrijver (1903 - 1969)
  - +
   0
 • Gustave Flaubert Niets is zo vernederend wanneer we zien dat dwazen slagen in zaken waar wij faalden.
  Origineel: Rien n'est humiliant comme de voir les sots réussir dans les entreprises où l'on échoue.
  Bron: L'éducation sentimentale
  Gustave Flaubert
  Frans schrijver (1821 - 1880)
  - +
   0
De beste vernederend citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.