Citaten met vernietigt

 • Als iemand de baas wordt van een stad die gewend is in vrijheid te leven en hij haar niet vernietigt, moet hij er op rekenen door haar vernietigd te worden.
 • Niet het geweld maar het goede vernietigt het kwaad.
 • De passie vernietigt meer vooroordelen dan filosofie.
 • Modern onderwijs is georganiseerd geheugenverlies. Wie niets meer uit zijn hoofd leert, vernietigt het verleden.
 • Armoede is een grote vijand van het menselijk geluk; zij vernietigt de vrijheid en maakt het uitoefenen van sommige deugden onmogelijk, en van andere zeer moeilijk.
 • Het verleden meedragen in het heden, de beweging van het heden vertalen in termen van het verleden, vernietigt de levende schoonheid van het heden.
 • Er is geen vernedering erger dan het bewustzijn van een verspild leven. Het bevlekt de geest, verliest de hoop en vernietigt elk motief voor actie of verandering.
 • De humor is een der elementen van genialiteit; maar zodra hij overheerst, slechts een surrogaat ervan; hij vergezelt de afnemende kunst, vernielt, vernietigt ze ten slotte.
+5

Citaten 1 t/m 10 van 23.

 • Johan Daisne Het is minder erg iemand door de dood te verliezen dan door ontrouw. De dood vernietigt alleen de toekomst, het verraad doodt ook het verleden.
  Johan Daisne
  Vlaams schrijver 1912-1978
  - +
  +120
 • Peter Ackroyd Er is geen vernedering erger dan het bewustzijn van een verspild leven. Het bevlekt de geest, verliest de hoop en vernietigt elk motief voor actie of verandering.
  Origineel: There is no humiliation worse than the consciousness of a wasted life. It stains the spirit, forestalls hope, and destroys any motive for action or change.
  Bron: toegeschreven
  Peter Ackroyd
  Engels criticus en schrijver 1949-
  - +
  +45
 • Samuel Johnson Armoede is een grote vijand van het menselijk geluk; zij vernietigt de vrijheid en maakt het uitoefenen van sommige deugden onmogelijk, en van andere zeer moeilijk.
  Origineel: Poverty is a great enemy to human happiness; it certainly destroys liberty, and it makes some virtues impracticable, and others extremely difficult.
  Bron: In: James Boswell - The Life of Samuel Johnson (1791) Vol 4, Letter to James Boswell, 07-12-1782
  Samuel Johnson
  Engels schrijver 1709-1784
  - +
  +32
 • Leo Tolstoj Niet het geweld maar het goede vernietigt het kwaad.
  Leo Tolstoj
  Russisch schrijver, filosoof en politiek denker 1828-1910
  - +
  +32
 • Krishnamurti Het verleden meedragen in het heden, de beweging van het heden vertalen in termen van het verleden, vernietigt de levende schoonheid van het heden.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar 1895-1986
  - +
  +29
 • George Steiner Modern onderwijs is georganiseerd geheugenverlies. Wie niets meer uit zijn hoofd leert, vernietigt het verleden.
  George Steiner
  In Frankrijk geboren Amerikaans criticus en schrijver 1929-2020
  - +
  +22
 • Machiavelli Als iemand de baas wordt van een stad die gewend is in vrijheid te leven en hij haar niet vernietigt, moet hij er op rekenen door haar vernietigd te worden.
  Origineel: E chi diviene patrone di una città consueta a vivere libera, e non la disfaccia, aspetti di esser disfatto da quella.
  Bron: Il Principe V
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof 1469-1527
  - +
  +18
 • Marion Gräfin Dönhoff De ongebreidelde drang naar steeds nieuwe vooruitgang, naar steeds grotere vrijheid, naar de bevrediging van steeds hogere verwachtingen, vernietigt elke gemeenschap en leidt uiteindelijk tot anarchistische omstandigheden.
  Origineel: Das ungebremste Streben nach immer neuem Fortschritt, nach immer mehr Freiheit, nach Befriedigung ständig steigender Erwartungen zerstört jede Gemeinschaft und führt schließlich zu anarchischen Zuständen.
  Bron: Zivilisiert den Kapitalismus (1997)
  Marion Gräfin Dönhoff
  Duits journaliste 1909-2002
  - +
  +5
 • George Eliot Wat ons het meest effectief vernietigt, is niet een kwaadaardig lot, maar ons eigen vermogen tot zelfbedrog en tot het vernederen van ons eigen beste zelf.
  Origineel: What destroys us most effectively is not a malign fate but our own capacity for self-deception and for degrading our own best self.
  Bron: Adam Bede (1859)
  George Eliot
  Engels schrijfster (ps. van Mary Ann Evans) 1819-1880
  - +
  +3
 • Emanuel Wertheimer Wie idealen vernietigt, pleegt moord.
  Origineel: Wer Ideale zerstört, mordet!
  Bron: Aphorismen, Gedanken und Meinungen (1896)
  Emanuel Wertheimer
  Duits-Oostenrijks filosoof 1846-1916
  - +
  +3
De beste vernietigt citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: