Citaten met verondersteld

 • Stierenvechten is geen sport. Dat werd ook nooit verondersteld. Het is gewoon een tragedie.
 • Deugdzaamheid is een toestand van de geest waarin geen verdeeldheid bestaat, daardoor is er geen controle die verdeeldheid verondersteld. Controle houdt onderdrukking, tegenstrijdigheid, inspanning, en de hang naar veiligheid in - dit alles in naam van goedheid, schoonheid en deugdzaamheid; maar het
 • De moderne mens leeft met de illusie dat hij weet wat hij wil, terwijl hij eigenlijk wil wat hij wordt verondersteld te willen.
 • Hoe een mens verondersteld wordt zijn leed te dragen, leren we op de verkeerde plaats: in boeken, op het toneel en in de opera. Het diepste leed wordt stil gedragen.
+1

Citaten 1 t/m 7 van 7.

 • Erich Fromm De moderne mens leeft met de illusie dat hij weet wat hij wil, terwijl hij eigenlijk wil wat hij wordt verondersteld te willen.
  Origineel: Modern man lives under the illusion that he knows what he wants, while he actually wants what he is supposed to want.
  Bron: toegeschreven
  Erich Fromm
  Duits - Amerikaans filosoof en psycholoog 1900-1980
  - +
  +39
 • Marnix Gijsen Hoe een mens verondersteld wordt zijn leed te dragen, leren we op de verkeerde plaats: in boeken, op het toneel en in de opera. Het diepste leed wordt stil gedragen.
  Bron: Gezegden
  Marnix Gijsen
  Vlaams letterkundige en schrijver 1899-1984
  - +
  +19
 • Krishnamurti Deugdzaamheid is een toestand van de geest waarin geen verdeeldheid bestaat, daardoor is er geen controle die verdeeldheid verondersteld. Controle houdt onderdrukking, tegenstrijdigheid, inspanning, en de hang naar veiligheid in - dit alles in naam van goedheid, schoonheid en deugdzaamheid; maar het is de loochening van deugdzaamheid zelf en is daarom wanorde.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar 1895-1986
  - +
  +17
 • Ernest Hemingway Stierenvechten is geen sport. Dat werd ook nooit verondersteld. Het is gewoon een tragedie.
  Origineel: Bull fighting is not a sport. It was never supposed to be. It is a tragedy.
  Ernest Hemingway
  Amerikaans schrijver en Nobelprijswinnaar literatuur (1954) 1899-1961
  - +
  +8
 • E.L. Doctorow Goed schrijven wordt verondersteld om sensatie bij de lezer op te roepen - niet het feit dat het regent, maar het gevoel te worden beregend.
  Origineel: Good writing is supposed to evoke sensation in the reader - not the fact that it is raining, but the feeling of being rained upon.
  E.L. Doctorow
  Amerikaanse schrijver 1931-2015
  - +
  +1
 • Étienne Bonnot de Condillac Een ding heeft geen waarde omdat het veel kost, zoals vaak wordt verondersteld, maar het kost veel omdat het waarde heeft.
  Origineel: Une chose n'a pas une valeur parce qu'elle coûte, comme on le suppose, mais elle coûte parce qu'elle a une valeur.
  Bron: Le Commerce et le Gouvernement
  Étienne Bonnot de Condillac
  Frans katholiek geestelijke, filosoof en econoom 1714-1780
  - +
   0
 • François Barcelo Zodra we de puberteit verlaten, worden we verondersteld verstandig te worden en te erkennen dat liefde grenzen moet hebben. En we stoppen helemaal met liefhebben.
  Origineel: Dès qu'on quitte l'adolescence, on est censé devenir raisonnable on admet que l'amour doit avoir des limites. Et on cesse ainsi d'aimer complètement.
  Bron: La tribu
  François Barcelo
  Canadees franstalig schrijver 1941-
  - +
   0
De beste verondersteld citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: