Citaten met verplettert

 • De liefde van een moeder voor haar kind is niet te vergelijken met iets anders. Het houdt zich niet aan de wet, kent geen medelijden, het durft alles aan en verplettert meedogenloos alles wat op haar pad komt.

Citaten 1 t/m 3 van 3.

 • Pierre Joseph Proudhon De democratie is de afschuwelijkste van alle tirannieën; want zij steunt noch op het gezag van een godsdienst, noch op adel van geslacht, noch op de voorrechten van het talent; zij heeft tot grondslag het aantal, en tot masker het woord Volk. Is de monarchie de hamer, die het volk verplettert, de democratie is de bijl die het in stukken hakt.
  Origineel: La démocratie est la tyrannie la plus exécrable de toutes; car elle ne s'appuie ni sur l'autorité d'une religion, ni sur une noblesse de race, ni sur les prérogatives du talent: elle a pour base le nombre, et pour masque le nom du Peuple. Si la monarchie est le marteau qui écrase le peuple, la démocratie est la hache qui le divise.
  Bron: La Démocratie. Voor de volledige tekst zie: michelpeyret.canalblog.com
  Pierre Joseph Proudhon
  Frans socioloog en econoom 1809-1865
  - +
  +10
 • Paul Valéry Als de staat sterk is, verplettert hij ons. Als hij zwak is, komen we om.
  Origineel: Si l'état est fort, il nous écrase. S'il est faible nous périsons.
  Bron: Regards sur le monde actuel Fluctuations sur la liberté
  Paul Valéry
  Frans dichter 1871-1945
  - +
   0
 • Agatha Christie De liefde van een moeder voor haar kind is niet te vergelijken met iets anders. Het houdt zich niet aan de wet, kent geen medelijden, het durft alles aan en verplettert meedogenloos alles wat op haar pad komt.
  Origineel: A mother's love for her child is like nothing else in the world. It knows no law, no pity, it dares all things and crushes down remorselessly all that stands in its path.
  Bron: The Last Séance: Tales of the Supernatural
  Agatha Christie
  Brits schrijfster 1891-1976
  - +
   0
De beste verplettert citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: