Citaten met verrukkelijke

 • De liefde is een verrukkelijke bloem, maar men moet de moed hebben haar te gaan plukken aan de rand van een angstaanjagende afgrond.
 • De literatuurbeoefening beslaat de ganse horizon van de literator. Vijfennegentig procent van de literatuur betreft het superieure ik, het heerlijke zelf, het verrukkelijke ego van de literator en zijn onbenullige avonturen.
 • De vrouwen hebben al deze eeuwen als spiegels gediend die de magische en verrukkelijke macht bezaten om de gedaante van de man dubbel levensgroot te weerspiegelen.
 • De natuur is een zotte plek om naar inspiratie te zoeken, maar een verrukkelijke om in te vergeten dat je die ooit gehad hebt.
+1

Citaten 1 t/m 7 van 7.

 • Stendhal De liefde is een verrukkelijke bloem, maar men moet de moed hebben haar te gaan plukken aan de rand van een angstaanjagende afgrond.
  Origineel: L'amour est une fleur délicieuse, mais il faut avoir le courage d'aller la cueillir sur les bords d'un précipite affreux.
  Bron: toegeschreven
  Stendhal
  Frans schrijver (ps. van Marie Henri Beyle) (1783 - 1842)
  - +
  +27
 • Heere Heeresma De literatuurbeoefening beslaat de ganse horizon van de literator. Vijfennegentig procent van de literatuur betreft het superieure ik, het heerlijke zelf, het verrukkelijke ego van de literator en zijn onbenullige avonturen.
  Heere Heeresma
  Nederlands schrijver en dichter (1932 - 2011)
  - +
  +5
 • James Thurber Liefde: de verrukkelijke verbijstering die wij allen kennen.
  James Thurber
  Amerikaans cartoonist (1894 - 1961)
  - +
  +3
 • Virginia Woolf De vrouwen hebben al deze eeuwen als spiegels gediend die de magische en verrukkelijke macht bezaten om de gedaante van de man dubbel levensgroot te weerspiegelen.
  Origineel: Women have served all these centuries as looking glasses possessing the magic and delicious power of reflecting the figure of man at twice its natural size.
  Bron: A Room of One's Own (1929)
  Virginia Woolf
  Brits schrijfster en feministe (1882 - 1941)
  - +
  +2
 • John Barrymore Liefde is het verrukkelijke intermezzo tussen de ontmoeting met een mooi meisje en de ontdekking dat ze een gezicht als een schelvis heeft.
  John Barrymore
  Amerikaans acteur (1882 - 1942)
  - +
  +2
 • Oscar Wilde De natuur is een zotte plek om naar inspiratie te zoeken, maar een verrukkelijke om in te vergeten dat je die ooit gehad hebt.
  Oscar Wilde
  Iers schrijver (1854 - 1900)
  - +
  +1
 • Johann Heinrich Pestalozzi Een grievende waarheid is meer waard dan een verrukkelijke verleiding.
  Origineel: Eine kränkende Wahrheit ist mehr werth, als eine reizende Verjuchung.
  Bron: Meine Lebensschicksale Als Vorsteher (1826) #369
  Johann Heinrich Pestalozzi
  Zwitsers pedagoog, schrijver en politicus (1746 - 1827)
  - +
  +1
De beste verrukkelijke citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.