Citaten met verschijnt

Citaten 1 t/m 10 van 16.

 • Friedrich Nietzsche Van nu af aan is alles in het leven zo geregeld dat de priester overal onmisbaar is, bij alle natuurlijke gebeurtenissen van het leven, bij de geboorte, het huwelijk, de ziekte, de dood, om nog maar te zwijgen van het 'offer' (de maaltijd), verschijnt de heilige parasiet op het toneel om ze te onnatuurlijken - of zoals dat in zijn jargon heet: te 'heiligen'.
  Origineel: Von nun an sind alle Dinge des Lebens so geordnet, daß der Priester überall unentbehrlich ist; in allen natürlichen Vorkommnissen des Lebens, bei der Geburt, der Ehe, der Krankheit, dem Tode, gar nicht vom »Opfer« (der Mahlzeit) zu reden, erscheint der heilige Parasit, um sie zu entnatürlichen – in seiner Sprache: zu »heiligen«.
  Bron: De antichrist #26
  Friedrich Nietzsche
  Duits dichter en filosoof (1844 - 1900)
  - +
  +23
 • Johann Wolfgang von Goethe Wat ook als waarheid of fabel in duizend boeken aan jou verschijnt, dat alles is een toren van Babel, indien de liefde het niet verenigt.
  Origineel: Was auch als Wahrheit oder Fabel In tausend Büchern dir erscheint, Das alles ist ein Turm zu Babel, Wenn es die Liebe nicht vereint.
  Bron: Zahme Xenien 3
  Johann Wolfgang von Goethe
  Duits schrijver en dichter (1749 - 1832)
  - +
  +10
 • Johann Wolfgang von Goethe Het ware is godgelijkend; het verschijnt niet direct, we moeten het door zijn manifestaties ontdekken.
  Origineel: Das Wahre ist gottähnlich: es erscheint nicht unmittelbar, wir müssen es aus seinen Manifestationen erraten.
  Bron: Wilhelm Meisters Wanderjahre Aus Makariens Archiv
  Johann Wolfgang von Goethe
  Duits schrijver en dichter (1749 - 1832)
  - +
  +7
 • Jonathan Swift Als een echt genie in de wereld verschijnt, kun je hem herkennen aan het feit dat alle domkoppen tegen hem samenzweren.
  Origineel: When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him.
  Bron: Thoughts on various subjects (1711-1726)
  Jonathan Swift
  Engels schrijver (1667 - 1745)
  - +
  +4
 • John Gay Wordt het hart van een man door verdriet ondermijnd, dan trekt die mist op, als een vrouw verschijnt.
  Origineel: If the heart of a man is depressed with cares, The mist is dispell'd when a woman appears;
  Bron: The Beggar's Opera (1728) Act II, sc. iii
  John Gay
  Engels toneelschrijver (1685 - 1732)
  - +
  +4
 • Melati van Java Geluk verschijnt dikwijls als een schone tovergodin in schitterend kleed, maar nog vaker als een assepoester in eenvoudig huisgewaad.
  Melati van Java
  Nederlands schrijfster (ps. van Nicolina Maria Christina Sloot) (1853 - 1927)
  - +
  +3
 • Werner Heisenberg Alle elementaire deeltjes zijn uit dezelfde substantie, uit dezelfde stof gemaakt, wat we nu energie of universele materie kunnen noemen; ze zijn gewoon verschillende vormen waarin materie verschijnt.
  Origineel: Alle Elementarteilchen sind aus derselben Substanz, aus demselben Stoff gemacht, den wir nun Energie oder universelle Materie nennen können; sie sind nur verschiedene Formen, in denen Materie erscheint.
  Bron: Physik und Philosophie (1958)
  Werner Heisenberg
  Duits natuurkundige, grondlegger kwantummechanica (1901 - 1976)
  - +
  +2
 • Ludwig Fulda Niets is afstotender, dan wanneer bij bekentenissen een ziel, die wij verwacht hadden naakt te zien, in tricot verschijnt.
  Origineel: Nichts ist abstossender, als wenn bei Selbstbekentnissen eine Seele, die wir nackt zu sehen erwartet haben, im Trikot erscheint.
  Ludwig Fulda
  Duits theateracteur (1862 - 1939)
  - +
  +2
 • Constantijn Huygens Voor des mans huis, die een goed ambacht kan, verschijnt de honger wel, maer blijfter van.
  Constantijn Huygens
  Nederlands letterkundige (1596 - 1687)
  - +
  +2
 • Marnix Gijsen De demon van het middaguur verschijnt in het leven van elke man. Hij bedreigt evenzeer de zinnelijken als de maagdelijken. Hij is de duivel van het gemis. Hij maakt zijn slachtoffers wijs dat indien ze zich niet haasten, iets van belang onherroepelijk gaat ontsnappen.
  Bron: Gezegden
  Marnix Gijsen
  Vlaams letterkundige en schrijver (1899 - 1984)
  - +
   0
De beste verschijnt citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.