Citaten met verstoken

 • Zij die wijsheid zoeken zijn het meest verstoken van geluk.
 • Iemand die dankbaarheid mist, hoe geleerd en bekwaam hij in zijn werk ook moge zijn, is verstoken van die schoonheid van karakter die de persoonlijkheid sfeer geeft.
 • Het begrip van schuld en straf, met inbegrip van de leer der 'genade', der 'verlossing', der 'vergeving' - allemaal door en door leugenachtig en verstoken van elke psychologische realiteit - het is allemaal uitgevonden om het menselijk causaliteitsbesef te verstoren - het is

Citaten 1 t/m 5 van 5.

 • Erasmus Zij die wijsheid zoeken zijn het meest verstoken van geluk.
  Bron: Lof der Zotheid (1511)
  Erasmus
  Nederlands humanist en filosoof (1469 - 1536)
  - +
  +12
 • Friedrich Nietzsche Het begrip van schuld en straf, met inbegrip van de leer der 'genade', der 'verlossing', der 'vergeving' - allemaal door en door leugenachtig en verstoken van elke psychologische realiteit - het is allemaal uitgevonden om het menselijk causaliteitsbesef te verstoren - het is een aanslag op het begrip oorzaak en gevolg!
  Origineel: Der Schuld- und Straf-Begriff, eingerechnet die Lehre von der »Gnade«, von der »Erlösung«, von der »Vergebung« – Lügen durch und durch und ohne jede psychologische Realität – sind erfunden, um den Ursachen-Sinn des Menschen zu zerstören: sie sind das Attentat gegen den Begriff Ursache und Wirkung!
  Bron: De antichrist #49
  Friedrich Nietzsche
  Duits dichter en filosoof (1844 - 1900)
  - +
  +10
 • Inayat Khan Niet alleen menselijke wezens, maar dieren, vogels, bomen en planten, zij alle hebben een geestelijke bereiking. Geen wezen dat eens op aarde is geweest zal geheel verstoken zijn van geestelijk geluk.
  Inayat Khan
  Indiaas musicus, schrijver en filosoof (1882 - 1927)
  - +
  +3
 • Inayat Khan Iemand die dankbaarheid mist, hoe geleerd en bekwaam hij in zijn werk ook moge zijn, is verstoken van die schoonheid van karakter die de persoonlijkheid sfeer geeft.
  Inayat Khan
  Indiaas musicus, schrijver en filosoof (1882 - 1927)
  - +
  +2
 • Marion Gräfin Dönhoff Het kan niet zo zijn dat een geseculariseerde wereld noodzakelijkerwijs verstoken is van alle ethische principes.
  Origineel: Es kann doch nicht sein, daß eine säkularisierte Welt notwendigerweise bar aller ethischen Grundsätze ist.
  Bron: Zivilisiert den Kapitalismus (1997)
  Marion Gräfin Dönhoff
  Duits journaliste (1909 - 2002)
  - +
  +1
De beste verstoken citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.