Citaten met vertedering

 • Iedereen, heb ik opgemerkt, houdt van ons land. De verleiding is groot, te denken dat wij zulke aardige mensen zijn. Maar dat is het niet. De reden is, dat wij er niet toe doen. Men houdt van ons met de vertedering, waarmee men van kinderen houdt.

Citaten 1 t/m 3 van 3.

 • Godfried Bomans Iedereen, heb ik opgemerkt, houdt van ons land. De verleiding is groot, te denken dat wij zulke aardige mensen zijn. Maar dat is het niet. De reden is, dat wij er niet toe doen. Men houdt van ons met de vertedering, waarmee men van kinderen houdt.
  Bron: Gedachten achter een bord spaghetti
  Godfried Bomans
  Nederlands schrijver (1913 - 1971)
  - +
  +12
 • Art Rooijakkers Soms blader ik door de foto's op mijn telefoon. Als ik ernaar kijk, roepen ze meer vertedering op dan op het moment waarop ik ze maakte. Waarschijnlijk gebeurde er direct na het nemen van de foto iets waar ik meer belang aan hechtte. Ik weet niet eens meer wat het was, zo belangrijk was het kennelijk. Maar dat moment van die foto is voorbij!
  Bron: Interview nu.nl okt. 2020
  Art Rooijakkers
  Nederlands televisiepresentator (1976 - )
  - +
   0
 • Annie Romein-Verschoor Nergens ben ik een zinnetje tegengekomen dat getuigt van de warmte, van de vertedering, van een zich verplaatsen in, zich aanpassen aan de verlangens of de tobberijen van de ander, de met toegeeflijkheid aanvaarde hebbelijkheden die in een lang huwelijk zo kunnen binden en irriteren soms.
  Annie Romein-Verschoor
  Nederlands schrijfster en historicus (1895 - 1978)
  - +
  -3
De beste vertedering citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.