Citaten met vervolgens

 • Wij interpreteren de wereld verkeerd en zeggen vervolgens dat ze ons niet begrijpt.
 • Men kan zeggen dat het Italiaanse fascisme de eerste rechtse dictatuur was die een Europees land domineerde, en dat alle soortgelijke bewegingen vervolgens een soort gemeenschappelijk archetype vonden in het Mussolini-regime.
 • De mensen verachten de religie, zij haten haar en zijn bang dat zij misschien waar is. Om dat te verhelpen moet men eerst aantonen dat de religie niet strijdig is met het verstand en eerbied verdient. Men moet haar naar waarde schatten, vervolgens haar aantrekkelijk maken en bij de goede mensen het
 • Maak nooit ruzie met domme mensen, ze verlagen je naar hun niveau en verslaan je vervolgens met hun ervaring.
 • Vervolgens naar het King's Theatre, waar we Midzomernachtsdroom zagen, dat ik nog nooit eerder had gezien en ook nooit meer zal zien, want het is het meest smakeloze, belachelijke toneelstuk dat ik ooit in mijn leven heb gezien.
 • Wie God om iets bidt en vervolgens niet gelooft dat Hij het geeft, houdt God voor de gek.
 • Het is eenvoudig om verstandig te zijn. Denk gewoon aan een idiote opmerking en zeg vervolgens het tegenovergestelde.
 • De verzorgingsstaat is de oudste oplichterstruc die er bestaat. Eerst pak je stilletjes het geld van mensen af, en vervolgens geef je ze met veel tam-tam een klein deel terug.
 • Er gaat niets boven het terugkeren naar een plaats die ongewijzigd blijft om vervolgens te ondervinden dat jijzelf veranderd bent.
 • Een perfecte martini maakt men door een glas met gin te vullen en er vervolgens mee in de richting van Italië te zwaaien.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 48.

 • Johan Cruijff Wanneer je met twee spitsen speelt, kan de keeper van de tegenpartij de bal negen van de tien keer bij een vleugelverdediger kwijt, vervolgens moeten de vier middenvelders weer opschuiven, dat gaat even goed, maar in de loop van de wedstrijd worden er toch fouten gemaakt, daarom speel ik altijd met drie spitsen, omdat de veldbezetting dan beter is.
  Bron: Voetbal International 11-06-1988
  Johan Cruijff
  Nederlands voetballer en coach (1947 - 2016)
  - +
  +74
 • Mark Twain Maak nooit ruzie met domme mensen, ze verlagen je naar hun niveau en verslaan je vervolgens met hun ervaring.
  Origineel: Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.
  Mark Twain
  Amerikaans schrijver (ps. van Samuel Langhorne Clemens) (1835 - 1910)
  - +
  +63
 • Rabindranath Tagore Wij interpreteren de wereld verkeerd en zeggen vervolgens dat ze ons niet begrijpt.
  Rabindranath Tagore
  Indiaas mysticus, dichter en Nobelprijswinnaar literatuur (1913) (1861 - 1941)
  - +
  +34
 • Blaise Pascal De mensen verachten de religie, zij haten haar en zijn bang dat zij misschien waar is. Om dat te verhelpen moet men eerst aantonen dat de religie niet strijdig is met het verstand en eerbied verdient. Men moet haar naar waarde schatten, vervolgens haar aantrekkelijk maken en bij de goede mensen het verlangen wekken dat zij waar zou zijn.
  Origineel: Les hommes ont mépris pour la religion. Ils en ont haine et peur qu’elle soit vraie. Pour guérir cela il faut commencer par montrer que la religion n’est point contraire à la raison, Vénérable, en donner respect. La rendre ensuite aimable, faire souhaiter aux bons qu’elle soit vraie, et puis montrer qu’elle est vraie.
  Bron: Pensées
  Blaise Pascal
  Frans wis- en natuurkundige en filosoof (1623 - 1662)
  - +
  +20
 • George Orwell Wat kunt u tegen doen een krankzinnige wie intelligenter is dan uzelf, die oprecht luistert naar uw argumenten en vervolgens gewoon in zijn waanzin volhardt?
  Origineel: What can you do against the lunatic who is more intelligent than yourself, who gives your arguments a fair hearing and then simply persists in his lunacy?
  Bron: 1984 (1949) ch.3
  George Orwell
  Engels schrijver (ps. van Eric Blair) (1903 - 1950)
  - +
  +14
 • Nelson Mandela Er gaat niets boven het terugkeren naar een plaats die ongewijzigd blijft om vervolgens te ondervinden dat jijzelf veranderd bent.
  Nelson Mandela
  Zuid-Afrikaans advocaat, politicus en anti-apartheidsstrijder (1918 - 2013)
  - +
  +10
 • Sören Kierkegaard Wie God om iets bidt en vervolgens niet gelooft dat Hij het geeft, houdt God voor de gek.
  Sören Kierkegaard
  Deens filosoof (1813 - 1855)
  - +
  +7
 • Sam Levenson Het is eenvoudig om verstandig te zijn. Denk gewoon aan een idiote opmerking en zeg vervolgens het tegenovergestelde.
  Origineel: It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and say the opposite.
  Bron: You Don't Have to Be in Who's Who to Know What's What (2016)
  Sam Levenson
  Amerikaans auteur (1911 - 1980)
  - +
  +5
 • Huey Newton Jongeren gaan door scholen die niet lesgeven, worden vervolgens gedwongen te zoeken naar banen die niet bestaan om uiteindelijk op straat achter gelaten te worden om naar de glamoureuze levens te kijken waarvoor om hun heen wordt geadverteerd.
  Origineel: Youths are passed through schools that don’t teach, then forced to search for jobs that don’t exist and finally left stranded in the street to stare at the glamorous lives advertised around them.
  Huey Newton
  Afro-Amerikaans politiek activist (1942 - 1989)
  - +
  +5
 • Umberto Eco Men kan zeggen dat het Italiaanse fascisme de eerste rechtse dictatuur was die een Europees land domineerde, en dat alle soortgelijke bewegingen vervolgens een soort gemeenschappelijk archetype vonden in het Mussolini-regime.
  Origineel: Si può dire che il fascismo italiano sia stata la prima dittatura di destra che abbia dominato un paese europeo, e che tutti i movimenti analoghi abbiano trovato in seguito una sorta di archetipo comune nel regime di Mussolini.
  Bron: Il fascismo eterno
  Umberto Eco
  Italiaans schrijver en criticus (1932 - 2016)
  - +
  +4
De beste vervolgens citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.