Citaten met verwijdert

 • Om de wereld te kennen, behoeft men zijn huis niet te verlaten; men behoeft niet uit het raam te kijken om de wegen van de hemel te zien. Hoe verder u zich verwijdert, des te minder kennis u opdoet.
 • Het beginsel dat de menselijke natuur, in haar psychologische aspecten, niets meer is dan een produkt van de geschiedenis en bepaalde sociale betrekkingen verwijdert alle belemmeringen voor dwang en manipulatie door de machthebbers.
 • Als je goed ziet, dan is het beste werk uit de sterkste overtuiging geschreven, en alle werk wordt slapper dat zich verder van het weten verwijdert.

Citaten 1 t/m 10 van 11.

 • Lao-Tse Om de wereld te kennen, behoeft men zijn huis niet te verlaten; men behoeft niet uit het raam te kijken om de wegen van de hemel te zien. Hoe verder u zich verwijdert, des te minder kennis u opdoet.
  Lao-Tse
  Chinees filosoof +/- 600 v.C.
  - +
  +17
 • Noam Chomsky Het beginsel dat de menselijke natuur, in haar psychologische aspecten, niets meer is dan een produkt van de geschiedenis en bepaalde sociale betrekkingen verwijdert alle belemmeringen voor dwang en manipulatie door de machthebbers.
  Origineel: The principle that human nature, in its psychological aspects, is nothing more than a product of history and given social relations removes all barriers to coercion and manipulation by the powerful.
  Noam Chomsky
  Amerikaans linguist en politiek activist 1928-
  - +
  +9
 • Teixeira de Pascoaes De kunst brengt ons nader tot de mens, maar zij verwijdert ons van de mensen.
  Teixeira de Pascoaes
  Portugees dichter 1877-1952
  - +
  +2
 • Tony Robbins Als je je echt verdrietig voelt, is er maar één reden: het is omdat je alle redenen verwijdert waarom je je goed zou kunnen voelen. En als je je goed voelt, is dat omdat je alle slechte dingen verwijdert waarop je je zou kunnen focussen.
  Origineel: If you're feeling really sad, there is only one reason: it's because you're deleting all the reasons you could be feeling good. And if you're feeling good, it's because you're deleting all the bad things you could be focusing on.
  Tony Robbins
  Amerikaanse coach, spreker en schrijver (geb. Anthony J. Mahavorick) 1960-
  - +
  +1
 • Carlos Ruiz Zafon De meeste stervelingen komen nooit hun werkelijk lot te weten; we worden er simpelweg door overrompeld. Tegen de tijd dat we ons hoofd optillen en toekijken hoe het zich verwijdert, is het al te laat en moeten we de rest van de weg door de greppel afleggen die dromers de volwassenheid noemen. De hoop is niet meer dan het geloof dat het moment nog niet gekomen is, dat het ons nog lukt ons werkelijke lot te zien wanneer het dichterbij komt, en dat we aan boord kunnen springen voor de kans onszelf te worden voor eeuwig vervluchtigt en het lot ons ertoe veroordeelt leeg te leven, verlangend naar wat moest zijn en nooit was.
  Origineel: La mayoría de los mortales nunca llegamos a conocer nuestro verdadero destino; simplemente somos atropellados por él. Para cuando levantamos la cabeza y lo vemos alejarse por la carretera ya es tarde, y el resto del camino lo tenemos que hacer por la cuneta de aquello que los soñadores llaman la madurez. La esperanza no es más que la fe de que ese momento no haya llegado todavía, de que acertemos a ver nuestro verdadero destino cuando se acerque y podamos saltar a bordo antes de que la oportunidad de ser nosotros mismos se desvanezca para siempre y nos condene a vivir de vacío, añorando lo que debió ser y nunca fue.
  Bron: Labyrint der geesten (2016) De stad der spiegels, 26
  Carlos Ruiz Zafon
  Spaans schrijver 1964-
  - +
  +1
 • Fliegende Blätter Een stap van de waarheid, en gij zijt er mijlen van verwijdert.
  Fliegende Blätter
  Duits humoristisch weekblad 1844-1944
  - +
  +1
 • Herman Gorter Als je goed ziet, dan is het beste werk uit de sterkste overtuiging geschreven, en alle werk wordt slapper dat zich verder van het weten verwijdert.
  Herman Gorter
  Nederlands dichter 1864-1927
  - +
   0
 • Evelyn Waugh Je verwijdert het kwaad in een persoon niet door de persoon te doden.
  Origineel: You don't remove the evil in a person by killing the person.
  Bron: toegeschreven
  Evelyn Waugh
  Brits satirisch schrijver 1903-1966
  - +
   0
 • Alice Munro Liefde verwijdert de wereld voor jou, en net zo zeker als het goed gaat als het slecht gaat.
  Origineel: Love removes the world for you, and just as surely when it's going well as when it's going badly.
  Bron: A Wilderness Station: Selected Stories (2015) 232
  Alice Munro
  Canadees schrijfster 1931-
  - +
   0
 • Inayat Khan Teveel geestdrift verwijdert het doel dat men bereiken wil.
  Inayat Khan
  Indiaas musicus, schrijver en filosoof 1882-1927
  - +
   0
De beste verwijdert citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: