Citaten met verwonder

 • Mensen, die niet verder dan de oppervlakte kijken, denken dat gezondheid eigen aan het leven is, en richten verwijten tot hun gestel als ze ziek zijn. Maar ik, die weet, aan hoe uiterst fijne draden dat weefsel hangt, verwonder mij, dat we niet altijd ziek zijn; en als ik de duizenden poorten zie, d

Citaten 1 t/m 3 van 3.

 • Sir Thomas Browne Mensen, die niet verder dan de oppervlakte kijken, denken dat gezondheid eigen aan het leven is, en richten verwijten tot hun gestel als ze ziek zijn. Maar ik, die weet, aan hoe uiterst fijne draden dat weefsel hangt, verwonder mij, dat we niet altijd ziek zijn; en als ik de duizenden poorten zie, die tot de dood leiden, dank ik God dat wij maar één keer kunnen sterven.
  Origineel: Men that look no further than their outsides, think health an appurtenance unto life, and quarrel with their constitutions for being sick; but I that have examined the parts of man, and know upon what tender filaments that fabric hangs, do wonder that we are not always so; and considering the thousand doors that lead to death, do thank my God that we can die but once.
  Bron: Religio Medici (1643) I, sec 44
  Sir Thomas Browne
  Brits auteur, physicus en filosoof (1605 - 1682)
  - +
  +39
 • Lucien Arréat Ik verwonder mij over de veelheid van dingen waaraan een mens geloven kan die beweert dat hij nergens aan gelooft.
  Origineel: Je m'étonne de la quantité de choses auxquelles peut croire un homme qui dit ne croire à rien.
  Bron: Réflexions et maximes (1911) p.60
  Lucien Arréat
  Frans schrijver en psycholoog (1841 - 1922)
  - +
  +9
 • Jacques Bénigne Bossuet De oorlog is zó iets verschrikkelijks dat ik mij verwonder hoe het woord alleen al ons niet doet gruwen.
  Origineel: La guerre est une chose si horrible que je m'étonne comment le seul nom n'en donne pas l'horreur.
  Bron: Pensées chrétiennes et morales XXXVI
  Jacques Bénigne Bossuet
  Frans bisschop en schrijver (1627 - 1704)
  - +
  +2
De beste verwonder citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.