Citaten met vijandelijke

 • De beste militaire strategie is de plannen van de vijand aanvallen; daarna komt het voorkomen van vijandelijke bondgenootschappen; dan de aanval op het vijandelijke leger, en het slechtste is het aanvallen van een ommuurde stad.
 • Geen enkel krijgsplan overleeft met enige zekerheid het contact met de vijandelijke hoofdmacht.

Citaten 1 t/m 5 van 5.

 • John F. Kennedy Wij zijn niet bevreesd om de Amerikanen onplezierige feiten, buitenlandse ideeën, vijandelijke filosofieën en concurrerende waarden toe te vertrouwen. Want een natie die bang is om zijn onderdanen de waarheid en valsheid te laten beoordelen in een open markt is een natie die bang is van zijn eigen mensen.
  Origineel: We are not afraid to entrust the American people with unpleasant facts, foreign ideas, alien philosophies, and competitive values. For a nation that is afraid to let its people judge the truth and falsehood in an open market is a nation that is afraid of its people.
  Bron: Toespraak, 26-02-1962. Voor de volledige tekst zie www.presidency.ucsb.edu
  John F. Kennedy
  Amerikaans politicus en president (35e) (1917 - 1963)
  - +
  +20
 • Sun Tzu De beste militaire strategie is de plannen van de vijand aanvallen; daarna komt het voorkomen van vijandelijke bondgenootschappen; dan de aanval op het vijandelijke leger, en het slechtste is het aanvallen van een ommuurde stad.
  Bron: De kunst van het oorlogvoeren
  Sun Tzu
  Chinees generaal en strateeg (544 v. Chr. - 496 v. Chr.)
  - +
  +11
 • Helmuth Karl von Moltke Geen enkel krijgsplan overleeft met enige zekerheid het contact met de vijandelijke hoofdmacht.
  Origineel: Kein Operationsplan reicht mit einiger Sicherheit über das erste Zusammentreffen mit der feindlichen Hauptmacht hinaus.
  Bron: Über Strategie (1871)
  Helmuth Karl von Moltke
  Duits generaal en stafchef van het Pruisische leger (1800 - 1891)
  - +
  +7
 • Siegbert Tarrasch De torens gaan achter de pionnen, achter de vijandelijke pion om ze te stoppen, achter je eigen pionnen om hun doortocht te ondersteunen. Deze gunstige positie van de toren heeft vaak een doorslaggevend effect.
  Origineel: Die Türme gehören hinter die Freibauern, hinter die feindlichen, um sie aufzuhalten, hinter die eigenen um ihr Vorgehen zu unterstützen. Diese günstige Stellung des Turmes wirkt oft entscheidend
  Bron: Das Schachspiel (1931) De Tarrasch-regel
  Siegbert Tarrasch
  Duits schaakgrootmeester en arts (1862 - 1934)
  - +
   0
 • Wilhelm Steinitz De verovering van de vijandelijke koning is het uiteindelijke, maar niet het eerste doel van het spel.
  Origineel: Capture of the adverse King is the ultimate but not the first object of the game.
  Bron: toegeschreven
  Wilhelm Steinitz
  Oostenrijks-Amerikaans schaakgrootmeeser (1836 - 1900)
  - +
   0
De beste vijandelijke citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.