Citaten met viool

 • De ware missie van de viool is om de accenten van de menselijke stem te imiteren, een nobele missie die ervoor gezorgd heeft dat de viool de koning van de instrumenten genoemd wordt.
 • De taal dient gestemd te worden, net als een viool; en net zoals te veel of te weinig vibratie in de stem van de zanger of het trillen van de snaar de toon vals maakt, zo zal ook een teveel of een te weinig aan woorden de boodschap bederven.
 • Een viool heeft veel weg van een vrouw, kan net zo wispelturig zijn, maar als je de goede snaar weet te raken dan kun je er alles mee doen.
 • Ik erfde een schilderij en een viool die een Rembrandt en een Stradivarius bleken te zijn. Helaas maakte Rembrandt slechte violen en was Stradivari een waardeloos schilder.
 • Tevreden zijn is waarschijnlijk niet makkelijker dan het goed bespelen van de viool; en het vergt niet minder oefening.
 • Niemand zou viool mogen spelen voordat hij het kan.
+3

Citaten 1 t/m 10 van 10.

 • Oscar Wilde De taal dient gestemd te worden, net als een viool; en net zoals te veel of te weinig vibratie in de stem van de zanger of het trillen van de snaar de toon vals maakt, zo zal ook een teveel of een te weinig aan woorden de boodschap bederven.
  Oscar Wilde
  Iers schrijver (1854 - 1900)
  - +
  +12
 • Theo Olof Een viool heeft veel weg van een vrouw, kan net zo wispelturig zijn, maar als je de goede snaar weet te raken dan kun je er alles mee doen.
  Theo Olof
  Duits-Nederlands violist en schrijver (1924 - 2012)
  - +
  +9
 • Jim Fiebig Niemand zou viool mogen spelen voordat hij het kan.
  Jim Fiebig
  Amerikaans columnist (ps. van Jim Berlin)
  - +
  +4
 • Robert Schumann Als iedereen de eerste viool wilde spelen, zouden we geen orkest kunnen samenstellen.
  Origineel: Wenn Alle erste Violine spielen wollten, würden wir kein Orchester zusammen bekommen.
  Bron: Musikalische Haus- und Lebensregeln. Voor de volledige tekst zie de.wikisource.org
  Robert Schumann
  Duits componist (1810 - 1856)
  - +
  +2
 • Alain de Botton Tevreden zijn is waarschijnlijk niet makkelijker dan het goed bespelen van de viool; en het vergt niet minder oefening.
  Origineel: Being content is perhaps no less easy than playing the violin well; and requires no less practice.
  Bron: toegeschreven
  Alain de Botton
  Brits schrijver en filosoof (1969 - )
  - +
  +2
 • Charles Auguste de Bériot De ware missie van de viool is om de accenten van de menselijke stem te imiteren, een nobele missie die ervoor gezorgd heeft dat de viool de koning van de instrumenten genoemd wordt.
  Charles Auguste de Bériot
  Belgisch violist en componist (1802 - 1870)
  - +
  +1
 • Jean Rhys Ja, ik ben verdrietig, verdrietig als een circusleeuwin, verdrietig als een adelaar zonder vleugels, verdrietig als een viool met slechts één snaar die ook nog gebroken is, verdrietig als een vrouw die oud wordt. Verdrietig, verdrietig, verdrietig.
  Origineel: Yes, I am sad, sad as a circus-lioness, sad as an eagle without wings, sad as a violin with only one string and that one broken, sad as a woman who is growing old. Sad, sad, sad.
  Bron: Good Morning, Midnight (1939)
  Jean Rhys
  Brits-Caraïbisch schrijfster (1890 - 1979)
  - +
  +1
 • Ethel Barrymore Er is evenveel verschil tussen film en theater als tussen een viool en piano. Je kunt niet een virtuoso op beide zijn.
  Origineel: Fundamentally I feel that there is as much difference between the stage and the films as between a piano and a violin. Normally you can't become a virtuoso in both.
  Ethel Barrymore
  Amerikaans actrice (geb. Ethel Mae Blythe) (1879 - 1959)
  - +
   0
 • Samuel Butler Er wordt menig goed wijsje gespeeld op een oude viool.
  Origineel: There's many a good tune played on an old fiddle.
  Bron: The Way of All Flesh (1884) p.207
  Samuel Butler
  Engels schrijver (1835 - 1902)
  - +
   0
 • Tommy Cooper Ik erfde een schilderij en een viool die een Rembrandt en een Stradivarius bleken te zijn. Helaas maakte Rembrandt slechte violen en was Stradivari een waardeloos schilder.
  Origineel: I inherited a painting and a violin which turned out to be a Rembrandt and a Stradivarius. Unfortunately, Rembrandt made lousy violins and Stradivari was a terrible painter.
  Bron: toegeschreven
  Tommy Cooper
  Brits komiek en goochelaar (1921 - 1984)
  - +
   0
De beste viool citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.