Citaten met voldoening

 • Vrij zijn van verlangens en voldoening maakt zelfonderzoek noodzakelijk en inzicht in de gehele aard van verlangens, want op het moment dat ik iets eis, zal ik ervaren.
 • Er is zeker een voldoening en waardigheid te behalen door de fouten die iemand in de loop van zijn leven heeft gemaakt, te aanvaarden.
 • Zoek de kleine dingen die aan het leven vreugde en voldoening geven.
 • Mijn wetenschappelijke studies hebben mij grote voldoening gegeven; en ik ben ervan overtuigd dat het niet lang zal duren voordat de hele wereld de resultaten van mijn werk zal erkennen.
 • Zolang iemand gelooft dat zijn ideaal en doel buiten hem liggen, boven de wolken, in het verleden of in de toekomst, zal hij buiten zichzelf gaan en voldoening zoeken waar het niet gevonden kan worden. Hij zal overal naar oplossingen en antwoorden zoeken behalve waar ze gevonden kunnen worden: in zi
 • Het is een zegen om werk te hebben dat je voldoening geeft.
 • Wat ook van ons gevorderd zal worden, met alle persoonlijke toewijding en offervaardigheid, al zou het ons leven moeten gelden, wij zullen het gaarne en jubelend geven ter voldoening aan de eischen van het historisch ogenblik.
 • Het blijft - niet een zedelijk vermanende voorspiegeling, maar een psychologisch feit, dat de arbeid te meer voldoening schenkt naarmate hij meer vrucht draagt; maar niet minder, dat die vruchten te meer gewaardeerd worden, naarmate zij meer arbeid en inspanning gekost hebben gelijk ook de genieting
 • Werk dat voldoening schenkt, is ongetwijfeld het grootste geluk.
 • Menigeen heeft besloten in leven te blijven, niet vanwege de wil om te leven, maar vanwege de vastberadenheid om verscheidene nog levende klootzakken niet de voldoening van zijn dood te geven.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 26.

 • Confucius Zoek de kleine dingen die aan het leven vreugde en voldoening geven.
  Confucius
  Chinees filosoof 551 v.C. - 479 v.C.
  - +
  +340
 • Erich Fromm Zolang iemand gelooft dat zijn ideaal en doel buiten hem liggen, boven de wolken, in het verleden of in de toekomst, zal hij buiten zichzelf gaan en voldoening zoeken waar het niet gevonden kan worden. Hij zal overal naar oplossingen en antwoorden zoeken behalve waar ze gevonden kunnen worden: in zichzelf.
  Origineel: As long as anyone believes that his ideal and purpose is outside him, that it is above the clouds, in the past or in the future, he will go outside himself and seek fulfillment where it cannot be found. He will look for solutions and answers at every point except where they can be found- in himself.
  Erich Fromm
  Duits - Amerikaans filosoof en psycholoog 1900-1980
  - +
  +108
 • Brendan Behan Menigeen heeft besloten in leven te blijven, niet vanwege de wil om te leven, maar vanwege de vastberadenheid om verscheidene nog levende klootzakken niet de voldoening van zijn dood te geven.
  Origineel: Many a man has decided to stay alive not because of the will to live but because of the determination not to give assorted surviving bastards the satisfaction of his death.
  Bron: toegeschreven
  Brendan Behan
  Iers dichter en schrijver 1923-1964
  - +
  +9
 • Jim Fiebig Als u met voldoening op uw leven terugblikt, bezit u een van de kostbaarste gaven van de mens: een selectief geheugen.
  Jim Fiebig
  Amerikaans columnist (ps. van Jim Berlin)
  - +
  +8
 • Charaka Samhita Niet voor uzelf noch om aan enige wereldse begeerte voldoening te verschaffen, noch om winst te verwerven, maar uitsluitend ten bate van de lijdende mensheid, zult gij uw patiënten behandelen en aldus iedereen overtreffen.
  Charaka Samhita
  Indiase traditionele tekst over de Ayurveda +/-7e voor Chr.
  - +
  +6
 • Al Gore Het is een zegen om werk te hebben dat je voldoening geeft.
  Origineel: It's a blessing to have work that feels fulfilling.
  Al Gore
  Amerikaans politicus, vice-president en milieuactivist 1948-
  - +
  +5
 • Marcel Proust Hoe vaak offeren we een mogelijk geluk niet op aan de ongeduldige verwezenlijking van wat onmiddellijk voldoening geeft.
  Origineel: Que de bonheurs possibles dont on sacrifie la réalisation à l'impatience d'un plaisir immédiat.
  Bron: Swanns kant op
  Marcel Proust
  Frans schrijver en criticus 1871-1922
  - +
  +5
 • Jean Jaurès Praten zonder doel is de voldoening van dwazen.
  Origineel: Parler sans but constitue la satisfaction des imbéciles.
  Bron: Toespraak in Lille 26 november 1900
  Jean Jaurès
  Frans socialisten leider en parlementslid 1859-1914
  - +
  +3
 • Jean de la Bruyère Vriendschap heeft wat hulp nodig, zij verdwijnt anders door gebrek aan zorg, vertrouwen en voldoening.
  Origineel: L'amitié a besoin de secours, elle périt faute de soins, de confiance et de complaisance.
  Bron: Les Caractères (1688) Du coeur, 5 (IV)
  Jean de la Bruyère
  Frans schrijver 1645-1696
  - +
  +3
 • H. Jackson Brown Jr Geniet van de voldoening door goed te doen in kleine dingen.
  Origineel: Enjoy the satisfaction that comes from doing little things well.
  H. Jackson Brown Jr
  Amerikaans auteur 1940-
  - +
  +2
De beste voldoening citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: