Citaten met voorkeur

 • De vrije mens zal trachten met zijn medemensen in een zo goed mogelijke verstandhouding te leven, ervan overtuigd dat aan het leven in de gemeenschap de voorkeur moet worden gegeven boven dat in eenzaamheid.
 • Denken is zo buitengewoon moeilijk dat velen de voorkeur geven aan oordelen.
 • Hoeveel drama's zijn er niet in families met acht kinderen, waarvan zeven er het goed doen en het achtste er niets van terecht brengt en dat sturen ze dan bij voorkeur naar de toneelschool.
 • Als de meesten van ons onwetend blijven over zichzelf, is dat omdat zelfkennis pijnlijk is en we de voorkeur geven aan de genoegens van illusie.
 • De Franse literatuur blijft een voorkeur die ik overal tegen dik en dun zal verdedigen. Moesten we de Franse invloed niet hebben, we zouden arme sukkels zijn.
 • Mart Smeets is geen voetbalman, maar een gelikte presentator, vooral van wielrennen en schaatsen. Gasten moeten niet op enige spreektijd rekenen, want de gast van Mart is slechts een figurant. Mart stelt de vragen en geeft bij voorkeur ook het antwoord, Mart wil alle aandacht, want het is Marts show
 • Wanneer je naar een bloem kijkt, naar de kleur, zonder er een naam aan te geven, zonder voorkeur of afkeur, zonder op wat voor manier ook een scherm tussen jezelf en dat ding dat je als bloem ziet, te schuiven, zonder het woord, zonder gedachte, dan heeft de bloem een uitzonderlijke kleur en schoonh
 • Achting moet op enige voorkeur berusten: iedereen achten is niemand achten.
+5

Citaten 1 t/m 10 van 52.

 • Otto Weiss Denken is zo buitengewoon moeilijk dat velen de voorkeur geven aan oordelen.
  Otto Weiss
  Tsjechisch-Joods schrijver en dichter 1898-1944
  - +
  +71
 • Paul Léautaud Gevoelige mannen geven de voorkeur aan de avond boven de ochtend, aan de nacht boven de dag, en aan de schoonheid van een rijpe vrouw boven die van een meisje.
  Origineel: Les hommes sensibles préfèrent le soir au matin, la nuit au jour, et la beauté des femmes mûres à celle des jeunes filles.
  Bron: Passe-temps (1929)
  Paul Léautaud
  Frans schrijver 1872-1956
  - +
  +35
 • Aldous Huxley Als de meesten van ons onwetend blijven over zichzelf, is dat omdat zelfkennis pijnlijk is en we de voorkeur geven aan de genoegens van illusie.
  Origineel: If most of us remain ignorant of ourselves, it is because self-knowledge is painful and we prefer the pleasures of illusion.
  Bron: toegeschreven
  Aldous Huxley
  Engels schrijver 1894-1963
  - +
  +21
 • Johan Derksen Mart Smeets is geen voetbalman, maar een gelikte presentator, vooral van wielrennen en schaatsen. Gasten moeten niet op enige spreektijd rekenen, want de gast van Mart is slechts een figurant. Mart stelt de vragen en geeft bij voorkeur ook het antwoord, Mart wil alle aandacht, want het is Marts show, Marts egotrip. Hij spreekt zijn kijkers toe alsof hij tegen een kleuterklas spreekt, maar ik zou hem niet willen missen. Er zit wél een persoonlijkheid en dat kun je niet van zijn meeste collega’s zeggen.
  Johan Derksen
  Nederlands voetballer en sportjournalist 1949-
  - +
  +21
 • Joseph Rudyard Kipling Ik denk bij voorkeur altijd het beste over iedereen. Dat scheelt zo veel gedoe.
  Origineel: I always prefer to believe the best of everybody. It saves so much trouble.
  Bron: Under the Deodars (1888)
  Joseph Rudyard Kipling
  Engels schrijver en Nobelprijswinnaar literatuur (1907) 1865-1936
  - +
  +18
 • Spinoza De vrije mens zal trachten met zijn medemensen in een zo goed mogelijke verstandhouding te leven, ervan overtuigd dat aan het leven in de gemeenschap de voorkeur moet worden gegeven boven dat in eenzaamheid.
  Spinoza
  Nederlands filosoof 1632-1677
  - +
  +17
 • Krishnamurti Wanneer je naar een bloem kijkt, naar de kleur, zonder er een naam aan te geven, zonder voorkeur of afkeur, zonder op wat voor manier ook een scherm tussen jezelf en dat ding dat je als bloem ziet, te schuiven, zonder het woord, zonder gedachte, dan heeft de bloem een uitzonderlijke kleur en schoonheid.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar 1895-1986
  - +
  +16
 • Marcel Achard Van een paar moet minstens één van beide trouw zijn: bij voorkeur de ander.
  Origineel: Dans un couple, l'un au moins doit être fidèle, de préférence l'autre.
  Bron: toegeschreven
  Marcel Achard
  Frans schrijver 1899-1974
  - +
  +12
 • Napoleon Bonaparte Ik geef de voorkeur aan de religie van Mohammed. Zij is minder belachelijk dan de onze.
  Origineel: J'aime mieux la religion de Mahomet. Elle est moins ridicule que la nôtre.
  Bron: Journal de Sainte-Hélène 1815-1818
  Napoleon Bonaparte
  Frans staatsman en keizer 1769-1821
  - +
  +11
 • Charles-Joseph Prins de Ligne Sommige mensen zijn zo ijdel, dat ze de voorkeur geven aan een ramp die ze zelf voorspellen, boven een geluk dat ze niet zagen aankomen.
  Charles-Joseph Prins de Ligne
  Belgisch prins, schrijver en veldmaarschalk 1735-1814
  - +
  +11
De beste voorkeur citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: