Citaten met voortgebracht

 • De blanke man is niet van nature slecht, maar de racistische samenleving in Amerika heeft hem beïnvloed om kwaad te doen. De maatschappij heeft een psychologie voortgebracht en gevoed die het laagste, meest basale deel van de mens naar voren brengt.
 • Uit een goede daad komen vele andere voort, ook al heeft slechts hartstocht haar voortgebracht.
 • Alle dingen worden overvloediger gemakkelijker en beter voortgebracht als ieder dat gene doet wat bij zijn aanleg past dit op het juiste moment doet en de overige zaken aan een ander overlaat.
 • Ons leven heeft een cultuur, een samenleving voortgebracht, die tot de val is geworden waarin we nu zelf gevangen zitten.
 • Het waarnemen van de natuur heeft de kunst voortgebracht,
 • Laten we het nog eens duidelijk stellen: ik zie in, dat ik geheel moet veranderen tot in de wortels van mijn wezen; ik kan mij niet langer verlaten op welke traditie ook, omdat de traditie deze kolossale luiheid, aanvaarding en gehoorzaamheid heeft voortgebracht; ik kan onmogelijk iemands andere hul
 • Het beste dat het christendom heeft voortgebracht, zijn de ketters.
 • De God van het Oude Testament is zo'n beetje het onaangenaamste personage dat de literatuur ooit heeft voortgebracht. Hij is jaloers en er nog trots op ook; hij is een kleingeestige, onrechtvaardige, onverzoenlijke regelneef; een haatdragende, bloeddorstige pleger van etnische zuiveringen; een v
 • Wij hebben 'intellectuelen' voortgebracht. Het is duidelijk, dag het geen intelligenten zijn.
+6

Citaten 1 t/m 10 van 16.

 • Richard Dawkins De God van het Oude Testament is zo'n beetje het onaangenaamste personage dat de literatuur ooit heeft voortgebracht. Hij is jaloers en er nog trots op ook; hij is een kleingeestige, onrechtvaardige, onverzoenlijke regelneef; een haatdragende, bloeddorstige pleger van etnische zuiveringen; een vrouwenhatende, homofobe, racistische, kinderen en volkeren uitmoordende, drammerige, megalomane, sadomasochistische, onvoorspelbaar boosaardige dwingeland.
  Origineel: The God of the Old Testament is arguably the most unpleasant character in all fiction: jealous and proud of it; a petty, unjust, unforgiving control-freak; a vindictive, bloodthirsty ethnic cleanser; a misogynistic, homophobic, racist, infanticidal, genocidal, filicidal, pestilential, megalomaniacal, sadomasochistic, capriciously malevolent bully.
  Bron: The God Delusion
  Richard Dawkins
  Brits etholoog, evolutiebioloog en populair-wetenschappelijk schrijver. (1941 - )
  - +
  +16
 • Marcus Tullius Cicero Het waarnemen van de natuur heeft de kunst voortgebracht,
  Bron: De Oratore 55, 183
  Marcus Tullius Cicero
  Romeins staatsman en schrijver (106 v. Chr. - 43 v. Chr.)
  - +
  +13
 • Krishnamurti Laten we het nog eens duidelijk stellen: ik zie in, dat ik geheel moet veranderen tot in de wortels van mijn wezen; ik kan mij niet langer verlaten op welke traditie ook, omdat de traditie deze kolossale luiheid, aanvaarding en gehoorzaamheid heeft voortgebracht; ik kan onmogelijk iemands andere hulp inroepen voor deze verandering; niet die van een leraar, een god, een systeem, van een uiterlijke dwang of invloed.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar (1895 - 1986)
  - +
  +13
 • Plato Alle dingen worden overvloediger gemakkelijker en beter voortgebracht als ieder dat gene doet wat bij zijn aanleg past dit op het juiste moment doet en de overige zaken aan een ander overlaat.
  Plato
  Grieks filosoof (427 v. Chr. - 347 v. Chr.)
  - +
  +7
 • Krishnamurti Ons leven heeft een cultuur, een samenleving voortgebracht, die tot de val is geworden waarin we nu zelf gevangen zitten.
  Krishnamurti
  In India geboren spiritueel leraar (1895 - 1986)
  - +
  +7
 • Milan Kundera Als ik Tsjechisch praat komen de zinnen vanzelf uit mijn mond, ongecontroleerd, voortgebracht door automatismen die sinds mijn kinderjaren vastliggen in mijn hersenen. In het Frans, daarentegen, is niets voor mij automatisch. Alles is daar bewust. Alles is doordacht. Gewogen. Gecontroleerd. Maar ook nieuw. Veroverd. Verrassend. Betoverend. Elk woord, elke grammaticale vorm. Die door en door bewuste relatie tot de taal vind ik fascinerend.
  Bron: Interview
  Milan Kundera
  Tsjechisch schrijver en criticus (1929 - 2023)
  - +
  +3
 • Malcolm X De blanke man is niet van nature slecht, maar de racistische samenleving in Amerika heeft hem beïnvloed om kwaad te doen. De maatschappij heeft een psychologie voortgebracht en gevoed die het laagste, meest basale deel van de mens naar voren brengt.
  Origineel: The white man is not inherently evil, but America's racist society influences him to act evilly. The society has produced and nourishes a psychology which brings out the lowest, most base part of human beings.
  Bron: Operation Shylock: A Confession (1993)
  Malcolm X
  Amerikaans activist en mensenrechtenverdediger (1925 - 1965)
  - +
  +3
 • Jules Janin Wie zich met kritiek afgeeft zonder zelf iets te hebben voortgebracht, is een oneerlijk mens.
  Origineel: Tout homme qui se mêle de critique sans avoir rien produit luimême est un malhonnête homme.
  Bron: toegeschreven
  Jules Janin
  Frans schrijver en criticus (1804 - 1874)
  - +
  +3
 • Gustave le Bon De ergste tirannen zijn minder gevaarlijk dan onvaste regeringen. Onvastheid heeft altijd rampen voortgebracht.
  Origineel: Les pires tyrans sont moins dangereux que les gouver­nants indécis. L’indécision fut toujours génératrice de cata­strophes.
  Bron: Hier et Demain VI, IV
  Gustave le Bon
  Frans socioloog en psycholoog (1841 - 1931)
  - +
  +2
 • Ernst Bloch Het beste dat het christendom heeft voortgebracht, zijn de ketters.
  Origineel: Das Beste, was das Christentum hervorgebracht hat, sind seine Ketzer.
  Ernst Bloch
  Duits filosoof en atheïstisch theoloog (1885 - 1977)
  - +
  +2
De beste voortgebracht citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.