Citaten met vreemde

 • Wie geen vreemde talen kent, weet niets van zijn eigen taal.
 • Ik ben weer zeer depressief. Gisteren werd ik bijna doodgereden door een autobus. Ik zag mijn hele leven aan mij voorbijflitsen, maar het vreemde was dat ik er niet in voorkwam.
 • Ik ben een blauwbilgorgel
mijn vader was een porgel
mijn moeder was een porulan
daar komen vreemde kinderen van
raban, raban, raban
 • Ik vraag je ten diepste om geduldig te zijn naar alles dat onopgelost is in je hart, en om alle vragen lief te hebben zoals afgesloten kamers en als boeken, geschreven in een vreemde taal.
 • Ik geloof dat wat we worden, afhangt van wat onze vaders ons leren op vreemde momenten, wanneer ze ons niet proberen te onderwijzen. We worden gevormd door kleine stukjes wijsheid.
 • Het is mooi het Duits van vreemde woorden te zuiveren. Maar weet gij een goed Duits woord voor Pedant (schoolmeester)?
 • Dat is het vreemde aan geluk: je maakt het waar of je maakt het stuk.
 • Verandering is een vreemde die je nog moet leren kennen.
 • Wie een vreemde taal een beetje beheerst heeft er meer plezier aan dan wie haar goed spreekt. Het plezier is aan de half-kundigen.
 • Het is een vreemde tegenstrijdigheid dat je pas kunt veranderen vanaf het moment dat je volledig aanvaardt wie je nu bent.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 74.

 • Rainer Maria Rilke Ik vraag je ten diepste om geduldig te zijn naar alles dat onopgelost is in je hart, en om alle vragen lief te hebben zoals afgesloten kamers en als boeken, geschreven in een vreemde taal.
  Origineel: Ich möchte Sie, so gut ich es kann, bitten, lieber Herr, Geduld zu haben gegen alles Ungelöste in Ihrem Herzen und zu versuchen, die Fragen selbst liebzuhaben wie verschlossene Stuben und wie Bücher, die in einer sehr fremden Sprache geschrieben sind.
  Bron: Briefe an einen jungen Dichter 16. Juli 1903
  Rainer Maria Rilke
  Duits dichter 1875-1926
  - +
  +168
 • Friedrich Nietzsche Wie een vreemde taal een beetje beheerst heeft er meer plezier aan dan wie haar goed spreekt. Het plezier is aan de half-kundigen.
  Origineel: Der, welcher eine fremde Sprache wenig spricht, hat mehr Freude daran, als der, welcher sie gut spricht. Das Vergnügen ist bei den Halbwissenden.
  Bron: Menschliches, Allzumenschliches Aphorismus 554
  Friedrich Nietzsche
  Duits dichter en filosoof 1844-1900
  - +
  +56
 • Woody Allen Ik ben weer zeer depressief. Gisteren werd ik bijna doodgereden door een autobus. Ik zag mijn hele leven aan mij voorbijflitsen, maar het vreemde was dat ik er niet in voorkwam.
  Woody Allen
  Amerikaans filmregisseur en acteur 1935 -
  - +
  +41
 • Albert Einstein Nu is hij vertrokken van deze vreemde wereld, enige tijd voor mij. Dat betekent niks. Mensen zoals wij, die geloven in natuurkunde, weten dat het onderscheiden van verleden, heden en toekomst een illusie is.
  Origineel: Now he has departed from this strange world a little ahead of me. That means nothing. People like us, who believe in physics, know that the distinction between past, present, and future is only a stubbornly persistent illusion.
  Bron: Brief aan de Besso familie (Maart 1955) na de dood van Michele Besso
  Albert Einstein
  Duits - Amerikaans natuurkundige 1879-1955
  - +
  +41
 • Johann Wolfgang von Goethe Wie geen vreemde talen kent, weet niets van zijn eigen taal.
  Origineel: Wer fremde Sprachen nicht kennt, weiß nichts von seiner eigenen.
  Bron: Maximen und Reflexionen (1840) II, 23
  Johann Wolfgang von Goethe
  Duits schrijver en dichter 1749-1832
  - +
  +39
 • Bill Cosby Als een moeder zich afvraagt hoe zij moet reageren op het vreemde gedrag van haar kind, dan is er maar één antwoord: geef het liefde.
  Bill Cosby
  Amerikaans acteur, komediant, producer 1937-
  - +
  +37
 • Wiet van Broeckhoven Eerlijk kritiek is moeilijk te verdragen. Vooral als hij komt van een verwante, een vriend, een vijand, een kennis of een vreemde.
  Wiet van Broeckhoven
  Belgisch radio-presentator en mediapersoonlijkheid 1949-2019
  - +
  +29
 • Carl Rogers Het is een vreemde tegenstrijdigheid dat je pas kunt veranderen vanaf het moment dat je volledig aanvaardt wie je nu bent.
  Carl Rogers
  Amerikaans psycholoog en psychotherapeut 1902-1987
  - +
  +18
 • Christopher Morley Het leven is een vreemde taal. Iedereen spreekt het verkeerd uit.
  Origineel: Life is a foreign language; all men mispronounce it.
  Christopher Morley
  Amerikaans schrijver, journalist en dichter 1890-1957
  - +
  +8
 • Machiavelli Iemand die macht uitoefent moet voor twee dingen bang zijn: voor binnenlands gevaar van de kant van zijn onderdanen, en voor buitenlands gevaar van de kant van vreemde mogendheden.
  Origineel: Perché uno principe debbe avere dua paure: una dentro, per conto de’ suddi ti; l’altra di fuora, per conto de’ potentati esterni.
  Bron: Il Principe XIX
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof 1469-1527
  - +
  +7
De beste vreemde citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: