Citaten met vreselijkste

 • Het vreselijkste aspect van de dood is zijn dagelijkse aanwezigheid: het ouder worden.

Citaten 1 t/m 4 van 4.

 • Paul de Wispelaere Op dit ogenblik moet hij de absolute eenzaamheid hebben gevoeld, die misschien de vreselijkste bewuste ervaring is van de mens voor hij sterft.
  Bron: Paul-tegenpaul (1970)
  Paul de Wispelaere
  Vlaams romanschrijver en essayist (1928 - 2016)
  - +
  +4
 • Harry Mulisch Weet je wat misschien het vreselijkste is van alle gezegden? "De tijd heelt alle wonden". Maar het is waar. Er blijft altijd een litteken, dat misschien pijn doet als het weer omslaat; maar de wond is op een dag geheeld. Als jongen van een jaar of acht ben ik eens gestruikeld met zo'n gebogen, puntig nagelschaartje in mijn handen, dat drong diep in mijn knie en ik weet nog precies hoe ik gilde van de pijn. Net als iedereen heb ik dus een litteken op mijn knie, maar ik zou je nu niet kunnen zeggen, op welke. Jij hebt beslist ook littekens, waarvan je je de wonden niet meer kunt herinneren. Daar zit toch iets afschuwelijks in. Dat betekent toch, dat die wonden er achteraf evengoed niet geweest hadden kunnen zijn.
  Bron: De ontdekking van de hemel (1992)
  Harry Mulisch
  Nederlands schrijver (1927 - 2010)
  - +
  +4
 • Friedrich Nietzsche Ik veroordeel het christendom, ik stel tegen de christelijke kerk de vreselijkste aanklacht in die ooit een aanklager in de mond genomen heeft.
  Origineel: Ich verurteile das Christentum, ich erhebe gegen die christliche Kirche die furchtbarste aller Anklagen, die je ein Ankläger in den Mund genommen hat.
  Bron: De antichrist (1888)
  Friedrich Nietzsche
  Duits dichter en filosoof (1844 - 1900)
  - +
  +1
 • Jef Geeraerts Het vreselijkste aspect van de dood is zijn dagelijkse aanwezigheid: het ouder worden.
  Jef Geeraerts
  Vlaams schrijver (1930 - 2015)
  - +
   0
De beste vreselijkste citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.