Citaten met vrijer

 • Ik weet niet wat mij is overkomen. Wees niet beledigd, maar soms voel je je vrijer om met een vreemde te praten dan met de mensen die je kent. Waarom zal dat zijn? Ik haalde mijn schouders op. "Waarschijnlijk omdat een vreemdeling ons ziet zoals we zijn, niet zoals hij wil geloven dat we zijn.&#
 • De slaaf die weet dat hij een slaaf is, zal altijd vrijer en waardiger zijn dan zijn gebieder, al was die koning van de wereld.

Citaten 1 t/m 10 van 11.

 • Chimamanda Adichie Het probleem met gender is dat het ons voorschrijft hoe we moeten zijn, in plaats van te erkennen hoe we zijn. Stel je voor hoeveel gelukkiger we zouden zijn, hoeveel vrijer, wanneer we ons echte individuele zelf konden zijn, wanneer we niet gebukt gingen onder het gewicht van genderverwachtingen.
  Origineel: The problem with gender is that it prescribes how we should be rather than recognizing how we are. Imagine how much happier we would be, how much freer to be our true individual selves, if we didn’t have the weight of gender expectations.
  Bron: We moeten allemaal feminist zijn (2014)
  Chimamanda Adichie
  Nigeriaans schrijfster en feministe 1977-
  - +
  +5
 • Milan Kundera Zo luidt de wet van het masochistische geheugen: naarmate delen van zijn leven in vergetelheid verzinken, ontdoet een mens zich van wat hem tegenstaat en voelt hij zich lichter en vrijer.
  Bron: Onwetendheid 21
  Milan Kundera
  Tsjechisch schrijver en criticus 1929-2023
  - +
  +4
 • Adolph Diesterweg Hoe vrijer de instellingen van een volk, des te strenger moet de opvoeding zijn. Dit is een van mijn fundamentele opvoedingsprincipes.
  Origineel: Je freier die Institution des Volkes, desto strenger muß die Erziehung sein. Das ist einer meiner fundamentalsten Erziehungsgrundsätze.
  Adolph Diesterweg
  Duits opvoedkundige 1790-1866
  - +
  +2
 • Tessa de Loo Ik reis in diepste wezen om de controle over mijn leven te verliezen en dichter bij die ene waarheid te komen: dat leven gevaarlijk en veranderlijk is en dat ik mijn lot niet ken. Raar genoeg kan ik daarbij vrijer ademhalen.
  Bron: Een varken in het paleis (1998) P. 131
  Tessa de Loo
  Nederlands schrijfster (ps. van Johanna M. D. de Wit) 1946-
  - +
  +2
 • Jean-Paul Sartre We zijn nooit vrijer geweest dan onder de Duitse bezetting.
  Origineel: Jamais nous n'avons été plus libres que sous l'occupation allemande.
  Bron: Situations III (1946) p.11
  Jean-Paul Sartre
  Frans schrijver, filosoof en Nobelprijswinnaar literatuur (1964) 1905-1980
  - +
  +2
 • George Elgozy Wie is er vrijer: de vrijgezel die in een dictatuur leeft, of de getrouwde man in een democratie?
  Origineel: Qui est plus libre: le célibataire qui vit en dictature, ou l'homme marié, en démocratie?
  Bron: L'esprit des mots ou l'antidictionnaire
  George Elgozy
  Frans econoom 1909-1989
  - +
  +2
 • James Baldwin Als het begrip God enige geldigheid of enig nut heeft, kan het alleen maar zijn om ons groter, vrijer en liefdevoller te maken. Als God dit niet kan, dan is het tijd dat we Hem aan de kant zetten.
  Origineel: If the concept of God has any validity or any use, it can only be to make us larger, freer, and more loving. If God cannot do this, then it is time we got rid of Him.
  Bron: New Yorker (1962)
  James Baldwin
  Amerikaans schrijver 1924-1987
  - +
  +1
 • Elsa Triolet Er is geen plek waar je vrijer kunt ademen dan op het dek van een schip.
  Origineel: Il n’y a pas d’endroit où l’on peut respirer plus librement que sur le pont d’un navire.
  Bron: Le premier accroc coûte 200 francs
  Elsa Triolet
  Frans schrijfster 1896-1970
  - +
  +1
 • Carlos Ruiz Zafon Ik weet niet wat mij is overkomen. Wees niet beledigd, maar soms voel je je vrijer om met een vreemde te praten dan met de mensen die je kent. Waarom zal dat zijn? Ik haalde mijn schouders op. "Waarschijnlijk omdat een vreemdeling ons ziet zoals we zijn, niet zoals hij wil geloven dat we zijn."
  Origineel: No sé qué me ha pasado. No te ofendas, pero a veces una se siente más libre de hablarle a un extraño que a la gente que conoce. ¿Por qué será? Me encogí de hombros. —Probablemente porque un extraño nos ve como somos, no como quiere creer que somos.
  Bron: Schaduw van de wind
  Carlos Ruiz Zafon
  Spaans schrijver 1964-
  - +
  +1
 • Boualem Sansal De slaaf die weet dat hij een slaaf is, zal altijd vrijer en waardiger zijn dan zijn gebieder, al was die koning van de wereld.
  Bron: 2084 P. 48
  - +
   0
De beste vrijer citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: