Citaten met vroegere

 • Ik heb een droom, dat op een dag in de rode heuvels van Georgia de zonen van vroegere slaven en de zonen van vroegere slavenhouders samen kunnen zitten aan de tafel van broederschap.
 • Het verleden is een palimpsest. Vroegere herinneringen worden bedekt door nieuw verkregen kennis.
 • Als men alle planten en bomen in de hele wereld zou fijnhakken tot rekenstokjes, zou daarmee niet het getal van mijn vroegere existenties zijn uit te drukken.
 • In vroegere tijden werden katten aanbeden als goden; ze zijn dat niet vergeten.
 • Het is niet nobel om superieur te zijn aan je medemensen. Echte adel ligt in het superieur zijn aan je vroegere zelf.
 • In tegenstelling tot dieren vertelt het instinct de mens niet wat hij moet doen, en in tegenstelling tot de mens in vroegere tijden vertelt de traditie hem niet langer wat hij zou moeten doen, en nu lijkt hij niet te weten wat hij echt wil.
 • Wij komen tot de erkenning dat dit leven dat wij thans doormaken, afhankelijk is van vroegere aardelevens, waartussen andere levens waren, die zich tussen dood en nieuwe geboorte voltrokken in een geestelijke wereld.
+4

Citaten 1 t/m 10 van 18.

 • Martin Luther King Ik heb een droom, dat op een dag in de rode heuvels van Georgia de zonen van vroegere slaven en de zonen van vroegere slavenhouders samen kunnen zitten aan de tafel van broederschap.
  Origineel: I have a dream that one day on the red hills of Georgia sons of former slaves and the sons of former slave owners will be able to sit down together at the table of brotherhood.
  Bron: bij demars op Washington, 28.8.1962
  Martin Luther King
  Amerikaans predikant 1929-1968
  - +
  +48
 • Tennessee Williams De mensen uit vroegere tijden waren precies zo slecht als wij; ze hadden er alleen niet zo'n erg in.
  Tennessee Williams
  Amerikaans toneelschrijver en auteur 1911-1983
  - +
  +21
 • Wayne Dyer Je bent het resultaat van alle vroegere afbeeldingen die je voor jezelf geschilderd hebt, en je kunt altijd nieuwe schilderen.
  Wayne Dyer
  Amerikaans schrijver en psychotherapeut 1940-2015
  - +
  +7
 • Boeddha Als men alle planten en bomen in de hele wereld zou fijnhakken tot rekenstokjes, zou daarmee niet het getal van mijn vroegere existenties zijn uit te drukken.
  Boeddha
  Spirituele leider, geboren als Siddhartha Gautama ca. 450 vC. - ca. 370 vC
  - +
  +5
 • Ernest Hemingway Het is niet nobel om superieur te zijn aan je medemensen. Echte adel ligt in het superieur zijn aan je vroegere zelf.
  Origineel: There is nothing noble in being superior to your fellow men. True nobility lies in being superior to your former self.
  Ernest Hemingway
  Amerikaans schrijver en Nobelprijswinnaar literatuur (1954) 1899-1961
  - +
  +5
 • Terry Pratchett In vroegere tijden werden katten aanbeden als goden; ze zijn dat niet vergeten.
  Origineel: In ancient times cats were worshipped as gods; they have not forgotten this.
  Bron: toegeschreven
  Terry Pratchett
  Engels schrijver van humoristische fantasy boeken 1948-2015
  - +
  +4
 • Kadé Bruin Een woordenboek is een bundel taalfouten van vroegere generaties die nu gezag heeft.
  Kadé Bruin
  Nederlands schrijver
  - +
  +3
 • Nelson Mandela Ik zal zo eerlijk zijn je te vertellen dat ik, als ik terugkijk op sommige van mijn vroegere geschriften en toespraken, ontsteld ben door hun verwaandheid, gekunsteldheid en gebrek aan originaliteit. De drang om te imponeren en mezelf in het middelpunt te zetten is duidelijk merkbaar.
  Bron: Brief aan Winnie Mandela, 20-06-1970
  Nelson Mandela
  Zuid-Afrikaans advocaat, politicus en anti-apartheidsstrijder 1918-2013
  - +
  +3
 • Simon Vestdijk Niets dat zo snel veroudert als de humor, en niets dat vaak zo lachwekkend lijkt als de vroegere ernst.
  Simon Vestdijk
  Nederlands schrijver 1898-1971
  - +
  +3
 • Rudolf Steiner Wij komen tot de erkenning dat dit leven dat wij thans doormaken, afhankelijk is van vroegere aardelevens, waartussen andere levens waren, die zich tussen dood en nieuwe geboorte voltrokken in een geestelijke wereld.
  Origineel: Und wir kommen dazu, anzuerkennen, daß dieses Leben, das wir gegenwärtig leben, abhängig ist von früheren Erdenleben, zwischen denen andere Leben zwischen Tod und neuer Geburt in einer geistigen Welt waren.
  Bron: Tussen dood en nieuwe geboorte blz.41
  Rudolf Steiner
  Oostenrijkse esotericus, schrijver, architect en filosoof 1861-1925
  - +
  +3
De beste vroegere citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: