Citaten met waarderen

 • Het beter achter de schermen leiding te geven en anderen op de voorgrond te zetten, vooral wanneer je overwinningen viert en er mooie dingen gebeuren. Als er sprake is van gevaar, dien je vooraan te staan. Dan zullen de mensen je leiderschap waarderen.
 • Als iemand zijn best heeft gedaan, moet je dat weten te waarderen, wat ook het resultaat is.
 • Denk vooral nooit dat je niet goed genoeg bent. Niemand zou dat ooit moeten denken. Ik ben ervan overtuigd dat mensen je zullen waarderen zoals jij jezelf doet.
 • Mensen waarderen een goede daad niet tenzij deze een beloning oplevert.
 • Elke reiziger heeft zijn eigen huis, en hij leert het meer waarderen door zijn rondzwervingen.
 • Beschaving zal pas volwassen worden als ze diversiteit van karakter en ideeën leert te waarderen.
 • De gelukkigste mensen hebben NIET per se het BESTE. Ze waarderen gewoon dat wat ze hebben.
 • Simpele dingen zijn het meest waardevol en alleen wijze mensen waarderen ze.
 • De gewoonte om aandacht te besteden aan kleine dingen en om kleine hoffelijkheden te waarderen, is een van de belangrijkste eigenschappen van een goed mens.
+6

Citaten 1 t/m 10 van 43.

 • Johann Wolfgang von Goethe Alleen de enorme inspanningen die het leven van ons vergt, leren ons de goede dingen ervan waarderen.
  Origineel: Des Lebens Mühe lehrt uns allein des Lebens Güter schätzen.
  Bron: Torquato Tasso (1780) 5, 1
  Johann Wolfgang von Goethe
  Duits schrijver en dichter 1749-1832
  - +
  +96
 • Nelson Mandela Het beter achter de schermen leiding te geven en anderen op de voorgrond te zetten, vooral wanneer je overwinningen viert en er mooie dingen gebeuren. Als er sprake is van gevaar, dien je vooraan te staan. Dan zullen de mensen je leiderschap waarderen.
  Nelson Mandela
  Zuid-Afrikaans advocaat, politicus en anti-apartheidsstrijder 1918-2013
  - +
  +15
 • Adam Grant Het is ironisch dat je, wanneer je een tragedie meemaakt, je het leven meer gaat waarderen. Je realiseert hoe breekbaar het leven is en dat er zoveel dingen zijn om nog dankbaar voor te zijn.
  Origineel: It's ironic that when you go through a tragedy, you appreciate more. You realize how fragile life is and that there are so many things to still be thankful for.
  Adam Grant
  Amerikaans organisatiepsycholoog en auteur 1981-
  - +
  +12
 • Friedrich Nietzsche Het verlangen naar vrijheid, het instinct voor het verfijnde geluk van het vrijheidsgevoel, behoort noodzakelijk tot de slavenmoraal en het zedelijk gedrag der slaven, terwijl een kunstzinnige, geestdriftige eerbied en toewijding de noodzakelijke, vaste symptomen zijn van een aristocratische manier van denken en waarderen.
  Origineel: Das Verlangen nach Freiheit, der Instinkt für das Glück und die Feinheiten des Freiheits-Gefühls gehört ebenso notwendig zur Sklaven-Moral und -Moralität, als die Kunst und Schwärmerei in der Ehrfurcht, in der Hingebung das regelmäßige Symptom einer aristokratischen Denk- und Wertungsweise ist.
  Bron: Voorbij goed en kwaad (1886) #260
  Friedrich Nietzsche
  Duits dichter en filosoof 1844-1900
  - +
  +12
 • Friedrich Nietzsche De vrouw wenst de waarheid niet; wat is haar gelegen aan de waarheid? Haar grote kunst is de leugen, haar hoogste aangelegenheid schijn en schoonheid. En laten wij mannen het eerlijke bekennen: wij waarderen juist die kunst en dat instinct in de vrouw.
  Origineel: Aber [das Weib] will nicht Wahrheit: was liegt dem Weibe an Wahrheit! Nichts ist von Anbeginn an dem Weibe fremder, widriger, feindlicher als Wahrheit – seine große Kunst ist die Lüge, seine höchste Angelegenheit ist der Schein und die Schönheit. Gestehen wir es, wir Männer: wir ehren und lieben gerade diese Kunst und diesen Instinkt am Weibe:
  Bron: Voorbij goed en kwaad (1886) #232
  Friedrich Nietzsche
  Duits dichter en filosoof 1844-1900
  - +
  +10
 • Arthur C. Clarke Beschaving zal pas volwassen worden als ze diversiteit van karakter en ideeën leert te waarderen.
  Origineel: Civilization will reach maturity only when it learns to value diversity of character and of ideas.
  Bron: toegeschreven
  Arthur C. Clarke
  Engels sciencefiction schrijver en futuroloog 1917-2008
  - +
  +9
 • Wystan Hugh Auden Analyseert een succesrijk schrijver de oorzaken van zijn succes, dan is hij in het algemeen geneigd het talent waarmee hij werd geboren onder te waarderen, en zijn bekwaamheid om dat talent te exploiteren te overschatten.
  Origineel: When a succesful author analyzes the reasons for his success, he generally underestimates the talent he was born with, and overestimates his skill in employing it.
  Bron: The dyer's hand and other essays
  Wystan Hugh Auden
  Amerikaans dichter 1907-1973
  - +
  +7
 • Nelson Mandela Blanken zijn mede-Zuid-Afrikanen en we willen dat ook zij zich veilig voelen; en we waarderen de bijdrage die zij hebben geleverd aan de ontwikkeling van dit land.
  Nelson Mandela
  Zuid-Afrikaans advocaat, politicus en anti-apartheidsstrijder 1918-2013
  - +
  +7
 • Alexandre Dumas père Er is geen geluk noch ellende in de wereld; er is alleen de vergelijking van de ene staat met de andere, niets meer. Hij die het diepste verdriet gevoeld heeft, is het beste in staat om het opperste geluk te ervaren. We moeten ervaren hebben wat het is om te sterven, Maximilien, zodat we de geneugten van het leven kunnen waarderen.
  Origineel: Il n’y a ni bonheur ni malheur en ce monde, il y a la comparaison d’un état à un autre, voilà tout. Celui-là seul qui a éprouvé l’extrême infortune est apte à ressentir l’extrême félicité. Il faut avoir voulu mourir, Maximilien, pour savoir combien il est bon de vivre.
  Bron: De graaf van Monte Christo
  Alexandre Dumas père
  Frans schrijver 1802-1870
  - +
  +5
 • Oscar Wilde Alleen veilingmeesters kunnen onpartijdig alle kunststromingen waarderen.
  Oscar Wilde
  Iers schrijver 1854-1900
  - +
  +4
De beste waarderen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: