Citaten met waardevol

 • Probeer niet om een succesvol mens te worden, probeer liever om een waardevol mens te worden.
 • Trouw en vriendschap berusten op een zielsverwantschap als op aarde maar zelden te vinden is. Slechts tussen gelijkgerichte naturen kan vriendschap werkelijk waardevol en duurzaam zijn.
 • Een zonnige ochtend is een tijd van stille vreugde. Wanneer de glinsterende dauw op het onkruid zit, bevat elk blad een juweel dat prachtig is, zo niet waardevol. Dit is niet de tijd voor gehaast of drukte. Gedachtes zijn in de ochtend langzaam en diep en glanzen als goud.
 • Het huwelijk is een kader om vriendschap te bewaren. Het is waardevol omdat het veel meer ruimte geeft om te ontwikkelen dan alleen samen te leven. Het biedt een basis van waaruit een persoon kan werken om zichzelf en een ander persoon te begrijpen.
 • Ik begrijp wat je zegt, en je opmerkingen zijn waardevol, maar ik ga je advies niet opvolgen.
 • De dingen die voor mij het meest waardevol zijn, heb ik niet op school geleerd.
 • Elke dwaas kan bij toeval een zeer waardevol boek schrijven, als hij maar naar waarheid vertelde wat hij heeft gehoord en gezien.
 • Simpele dingen zijn het meest waardevol en alleen wijze mensen waarderen ze.
+5

Citaten 1 t/m 10 van 22.

 • Mahatma Gandhi Trouw en vriendschap berusten op een zielsverwantschap als op aarde maar zelden te vinden is. Slechts tussen gelijkgerichte naturen kan vriendschap werkelijk waardevol en duurzaam zijn.
  Mahatma Gandhi
  Indiaas politicus 1869-1948
  - +
  +217
 • Albert Einstein Probeer niet om een succesvol mens te worden, probeer liever om een waardevol mens te worden.
  Origineel: Try to become not a man of success but try rather to become a man of value.
  Bron: Life Magazine Mei 1955, William Miller
  Albert Einstein
  Duits - Amerikaans natuurkundige 1879-1955
  - +
  +138
 • Gerrit Komrij Wat geschreven staat is alleen waardevol als het kan gelezen worden als handleiding bij het leven, als handleiding bij de mens.
  Bron: De klopgeest
  Gerrit Komrij
  Nederlands schrijver 1944-2012
  - +
  +16
 • John Steinbeck Een zonnige ochtend is een tijd van stille vreugde. Wanneer de glinsterende dauw op het onkruid zit, bevat elk blad een juweel dat prachtig is, zo niet waardevol. Dit is niet de tijd voor gehaast of drukte. Gedachtes zijn in de ochtend langzaam en diep en glanzen als goud.
  Origineel: It is a time of quiet joy, the sunny morning. When the glittery dew is on the mallow weeds, each leaf holds a jewel which is beautiful if not valuable. This is no time for hurry or for bustle. Thoughts are slow and deep and golden in the morning.
  Bron: Tortilla Flat
  John Steinbeck
  Amerikaans auteur en Nobelprijswinnaar literatuur (1962) 1902-1968
  - +
  +14
 • Robertson Davies Het huwelijk is een kader om vriendschap te bewaren. Het is waardevol omdat het veel meer ruimte geeft om te ontwikkelen dan alleen samen te leven. Het biedt een basis van waaruit een persoon kan werken om zichzelf en een ander persoon te begrijpen.
  Origineel: Marriage is a framework to preserve friendship. It is valuable because it gives much more room to develop than just living together. It provides a base from which a person can work at understanding himself and another person.
  Robertson Davies
  Canadees schrijver en journalist 1913-1995
  - +
  +4
 • Will Smith De dingen die voor mij het meest waardevol zijn, heb ik niet op school geleerd.
  Origineel: The things that have been most valuable to me I did not learn in school.
  Will Smith
  Amerikaans acteur en rapper 1968-
  - +
  +3
 • Thomas Gray Elke dwaas kan bij toeval een zeer waardevol boek schrijven, als hij maar naar waarheid vertelde wat hij heeft gehoord en gezien.
  Origineel: Any fool may write a most valuable book by chance, if he will only tell us what he heard and saw with veracity.
  Bron: Correspondence of Thomas Gray letter to Horace Walpole, 25 February 1768
  Thomas Gray
  Brits dichter 1716-1771
  - +
  +3
 • Philip Roth Je hebt een geweten, en een geweten is een waardevol iets, maar niet wanneer het je laat denken dat je verantwoordelijk bent voor wat ver buiten het bereik van je verantwoordelijkheid ligt.
  Origineel: You have a conscience, and a conscience is a valuable attribute, but not if it begins to make you think you were to blame for what is far beyond the scope of your responsibility.
  Philip Roth
  Amerikaans schrijver 1933-2018
  - +
  +3
 • Paulo Coelho Simpele dingen zijn het meest waardevol en alleen wijze mensen waarderen ze.
  Paulo Coelho
  Braziliaans schrijver 1947-
  - +
  +3
 • Zhuang Zi Alle bestaande zaken zijn eigenlijk één. Wij beschouwen die zaken die mooi en zeldzaam zijn als waardevol, en die zaken die lelijk zijn als slecht en verrot. Het slechte en verrotte kan worden getransformeerd tot wat zeldzaam is en waardevol, en wat zeldzaam is en waardevol in wat slecht is en verrot. Daarom wordt gezegd dat er één vitale energie is die de wereld vervult. Als consequentie hiervan waardeert de wijze man Eenheid.
  Zhuang Zi
  Chinees dichter (ook wel Chuang-tzu) 369-286 v. Chr
  - +
  +2
De beste waardevol citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: