Citaten met wekken

 • Een dichter moet sporen achterlaten, geen bewijzen. Alleen sporen wekken dromen op.
 • Dat is de belangrijkste taak van de leraar om de vreugde van het creëren en herkennen te wekken.
 • Ik beschouw het Britse parlement als de meest democratische instelling ter wereld, en de onafhankelijkheid en onpartijdigheid van hun rechterlijke macht wekken iedere keer weer mijn bewondering.
 • De kunst is nooit een kopie geweest van de natuur, want zulk een kopie zou niet sterk genoeg geweest zijn om menselijke emotie op te wekken. De levende schoonheid der natuur kan niet afgebeeld worden, zij kan alleen worden uitgebeeld.
 • Wie belangstelling wil wekken, moet provoceren.
 • Wie zelf nooit eerbied heeft gekoesterd, zal ook niet in staat zijn haar op te wekken.
 • Het parlementarisme, ofwel de officiële toestemming om uit vijf meningen te mogen kiezen, vindt ingang onder de velen die graag de indruk wekken zelfstandig te zijn en voor hun mening willen vechten. Maar uiteindelijk is het om het even of de kudde een mening krijgt opgedrongen of dat vijf meningen
 • Een gedicht schrijven betekent: het onmogelijke mogelijk maken, een dode vrouw tot leven wekken, water uit de rots slaan, het menselijk tekort opheffen.
 • Kranten wekken altijd nieuwsgierigheid op, doch niemand legt ze ooit zonder een gevoel van teleurstelling weer neer.
 • Hoe ijdel is de schilderkunst: zij wil bewondering wekken door de gelijkenis met dingen die men in het oorspronkelijke niet eens bewondert.
+7

Citaten 1 t/m 10 van 38.

 • Friedrich Nietzsche Het parlementarisme, ofwel de officiële toestemming om uit vijf meningen te mogen kiezen, vindt ingang onder de velen die graag de indruk wekken zelfstandig te zijn en voor hun mening willen vechten. Maar uiteindelijk is het om het even of de kudde een mening krijgt opgedrongen of dat vijf meningen zijn toegestaan.
  Origineel: Der Parlamentarismus, das heißt die öffentliche Erlaubnis, zwischen fünf politischen Grundmeinungen wählen zu dürfen, schmeichelt sich bei jenen vielen ein, welche gern selbständig und individuell scheinen und für ihre Meinungen kämpfen möchten. Zuletzt aber ist es gleichgültig, ob der Herde eine Meinung befohlen oder fünf Meinungen gestattet sind.
  Bron: Die fröhliche Wissenschaft
  Friedrich Nietzsche
  Duits dichter en filosoof (1844 - 1900)
  - +
  +24
 • Albert Einstein Dat is de belangrijkste taak van de leraar om de vreugde van het creëren en herkennen te wekken.
  Origineel: Es ist die wichtigste Kunst des Lehrers, die Freude am Schaffen und am Erkennen zu erwecken.
  Bron: Mein Weltbild s.29
  Albert Einstein
  Duits - Amerikaans natuurkundige (1879 - 1955)
  - +
  +23
 • Blaise Pascal De mensen verachten de religie, zij haten haar en zijn bang dat zij misschien waar is. Om dat te verhelpen moet men eerst aantonen dat de religie niet strijdig is met het verstand en eerbied verdient. Men moet haar naar waarde schatten, vervolgens haar aantrekkelijk maken en bij de goede mensen het verlangen wekken dat zij waar zou zijn.
  Origineel: Les hommes ont mépris pour la religion. Ils en ont haine et peur qu’elle soit vraie. Pour guérir cela il faut commencer par montrer que la religion n’est point contraire à la raison, Vénérable, en donner respect. La rendre ensuite aimable, faire souhaiter aux bons qu’elle soit vraie, et puis montrer qu’elle est vraie.
  Bron: Pensées
  Blaise Pascal
  Frans wis- en natuurkundige en filosoof (1623 - 1662)
  - +
  +20
 • Johan Derksen Trainers zijn betweters die de indruk wekken het voetbal persoonlijk te hebben uitgevonden.
  Johan Derksen
  Nederlands voetballer en sportjournalist (1949 - )
  - +
  +18
 • Blaise Pascal Hoe ijdel is de schilderkunst: zij wil bewondering wekken door de gelijkenis met dingen die men in het oorspronkelijke niet eens bewondert.
  Origineel: Quelle vanité que la peinture, qui attire l'admiration par la ressemblance des choses dont on n'admire point les originaux!
  Bron: Pensées
  Blaise Pascal
  Frans wis- en natuurkundige en filosoof (1623 - 1662)
  - +
  +16
 • Piet Mondriaan De kunst is nooit een kopie geweest van de natuur, want zulk een kopie zou niet sterk genoeg geweest zijn om menselijke emotie op te wekken. De levende schoonheid der natuur kan niet afgebeeld worden, zij kan alleen worden uitgebeeld.
  Piet Mondriaan
  Nederlandse schilder (1872 - 1944)
  - +
  +15
 • Giacomo Casanova De vrouw die erin slaagt nieuwsgierigheid op te wekken bij een man, is al driekwart op weg om hem verliefd te maken; want is liefde iets anders dan nieuwsgierigheid?
  Origineel: La femme que parvient à inspirer de la curiosité à un homme, a fait les trois quarts du chemin nécessaire pour le rendre amoureux; car l'amour est-il autre chose qu'une curiosité ?
  Bron: Histoire de ma vie
  Giacomo Casanova
  Italiaans avonturier (1725 - 1798)
  - +
  +10
 • Ed. Hoornik Een gedicht schrijven betekent: het onmogelijke mogelijk maken, een dode vrouw tot leven wekken, water uit de rots slaan, het menselijk tekort opheffen.
  Ed. Hoornik
  Nederlands dichter (1910 - 1970)
  - +
  +10
 • Karel Jonckheere Een diplomaat is iemand die de indruk niet mag wekken het te zijn.
  Karel Jonckheere
  Vlaams schrijver en dichter (1906 - 1993)
  - +
  +7
 • Neale Donald Walsch Als we iets voor een ander doen, moeten we het doen voor de respons die het in ons opwekt, niet voor de respons die we hopen in de ander op te wekken. En de respons in ons moet een echte ervaring zijn van wie we willen zijn. Anders moeten we het niet doen.
  Neale Donald Walsch
  Amerikaanse schrijver van spirituele boeken (1943 - )
  - +
  +6
De beste wekken citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.