Citaten met welwillendheid

 • Rationalisme in de vorm van spionage is onderzoek naar de vijand — accumulatie van kennis over een object waarmee ik niet verbonden ben door welwillendheid, en ook niet door een belangeloze neutraliteit, maar door een directe en dreigend actieve vijandige spanning.
 • Het is langzamerhand tijd dat de joden weer binnen de cirkel van onze vrijmoedige observatie vallen, net als iedereen. Die angstige welwillendheid is ook een getto.
 • Ik heb me vaak afgevraagd wat kalkoenen van Kerstmis zouden vinden als ze denken konden. Ik ben bang dat ze het niet als een tijd van vrede en welwillendheid zouden zien.

Citaten 1 t/m 10 van 10.

 • Godfried Bomans Het is langzamerhand tijd dat de joden weer binnen de cirkel van onze vrijmoedige observatie vallen, net als iedereen. Die angstige welwillendheid is ook een getto.
  Godfried Bomans
  Nederlands schrijver 1913-1971
  - +
  +12
 • Bertrand Russell Ik heb me vaak afgevraagd wat kalkoenen van Kerstmis zouden vinden als ze denken konden. Ik ben bang dat ze het niet als een tijd van vrede en welwillendheid zouden zien.
  Origineel: I have often wondered what turkeys would think of Christmas if they were capable of thought. I am afraid they would hardly regard it as a season of peace and goodwill.
  Bron: Mortals and Others (1935) If animals could talk
  Bertrand Russell
  Engels filosoof, wiskundige en Nobelprijswinnaar literatuur (1950) 1872-1970
  - +
  +4
 • Machiavelli Al beschikt iemand over zeer sterke legers, toch heeft hij altijd de welwillendheid van een gebied nodig om er binnen te kunnen komen.
  Bron: Il Principe
  Machiavelli
  Florentijns staatsfilosoof 1469-1527
  - +
  +2
 • Thomas B. Macaulay Beleefdheid is welwillendheid in kleinigheden.
  Origineel: Politeness has well been defined as benevolence in small things.
  Bron: Essays (Boswell)
  Thomas B. Macaulay
  Brits essayist en geschiedkundige 1800-1859
  - +
  +2
 • Otto von Bismarck Een voordeel van ouder worden is dat je onverschillig wordt voor haat, beledigingen en laster, terwijl de ontvankelijkheid voor liefde en welwillendheid groter wordt.
  Origineel: Es ist ein Vorteil des Altwerdens, daß man gegen Haß, Beleidigungen, Verleumdungen gleichgültig wird, während die Empfänglichkeit für Liebe und Wohlwollen stärker wird.
  Otto von Bismarck
  Duits staatsman en premier 1815-1898
  - +
  +2
 • Mohsin Hamid Iedere ouder is in zekere zin afhankelijk van de welwillendheid van de samenleving om hen heen om voor hun kinderen te zorgen.
  Origineel: In a way, every parent is sort of dependent on the benevolence of the society around them to take care of their children.
  Mohsin Hamid
  Pakistaans schrijver 1971-
  - +
  +1
 • Ovidius Grote dichters hoeven bij de lezer geen welwillendheid te verlangen: zij boeien hem, hoe onwillig hij ook moge zijn.
  Origineel: Non opus est magnis plaeido leetore poetis; / quamlibet invitum difficilemque tenent.
  Bron: Epistulae ex Ponto
  Ovidius
  Romeins dichter 43 v.C. - 17 n.C.
  - +
   0
 • Peter Sloterdijk Rationalisme in de vorm van spionage is onderzoek naar de vijand — accumulatie van kennis over een object waarmee ik niet verbonden ben door welwillendheid, en ook niet door een belangeloze neutraliteit, maar door een directe en dreigend actieve vijandige spanning.
  Bron: Kritiek van de cynische rede (1983) p.519
  Peter Sloterdijk
  Duits cultuurfilosoof 1947-
  - +
   0
 • Joseph Joubert Wie in de mens een gevoel van welwillendheid uitdooft, doodt hem gedeeltelijk.
  Origineel: Quiconque éteint dans l'homme un sentiment de bienveillance, le tue partiellement.
  Bron: Pensées, maximes, essais et correspondance 5, 69
  Joseph Joubert
  Frans schrijver 1754-1824
  - +
   0
 • Oliver Herford Kat: een miniatuurleeuw die van muizen houdt, honden haat en menselijke wezens met een neerbuigende welwillendheid bejegent.
  Oliver Herford
  Amerikaans auteur, tekenaar 1863-1935
  - +
  -1
De beste welwillendheid citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al ruim 20 jaar op citaten.net.

Trefwoorden in deze citaten: